Zdravím,
prosím o radu při koupi Avensis 2,0 D4D 93 KW od roku 2007 do 2009. Rád bych věděl, na co si dát pozor při koupi a také zda má někdo zkušenosti s tímto motorem. Je tento motor lepší volba než obsah 2,2 l a nejsou sním takové problémy?
Dík za Vaše příspěvky. Richard
Koupě Avensis 2,0 D4D 93 KW
-
- Člen Týmu
Re: Koupě Avensis 2,0 D4D 93 KW
Na tohle konkrétní téma jsou tu už stovky odpovědí - stačí trošičku hledat
....proto tu ta funkce je.
....tak jen stručně - právě tohle auto a motor jsem měl. Dle mého to byla ještě solidně postavená Toyota, co vydrží. Motor 93kW z těch tří naftových asi nejlepší volba vzhledem ke spolehlivosti a nákladům (verze bez DPF).
Problémy, které se objevily u některých aut, byly snad jen s těsněním pod hlavou. S autem jsem najel skoro 300 000 a nic zásadního jsem měnit nemusel.

....tak jen stručně - právě tohle auto a motor jsem měl. Dle mého to byla ještě solidně postavená Toyota, co vydrží. Motor 93kW z těch tří naftových asi nejlepší volba vzhledem ke spolehlivosti a nákladům (verze bez DPF).
Problémy, které se objevily u některých aut, byly snad jen s těsněním pod hlavou. S autem jsem najel skoro 300 000 a nic zásadního jsem měnit nemusel.
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07
Co jsem tady z diskuzí pochopil tak ty slabší motory mají obyč soleniodové vstřiky, které jsou levné jak repasované tak nové.
Ale ty chceš nejspíš T25, tam nevím jak to je.
Jinak mě to výkonově stačí, 195kmh a ještě by zrychlil kdyby dopravní situace dovolila. A kdejaké škodovce ujedu.
Samozřejmě čištění EGR ventilu tě nemine, ale prej je to taková oddechovka, jsou tady někde i videa z youtube.
Nevím kde jsem to viděl, ale prý je v servisních manuálech, že by se měli brzdy kontrolovat každýho půl roku a je tím myšleno rozmontování a promazání vodicích tyček. Prostě pročistit a rozhýbat. A pokud to má rozvodový řetěz tak ten prý vydrží 150.000km.
Ale ty chceš nejspíš T25, tam nevím jak to je.
Jinak mě to výkonově stačí, 195kmh a ještě by zrychlil kdyby dopravní situace dovolila. A kdejaké škodovce ujedu.
Samozřejmě čištění EGR ventilu tě nemine, ale prej je to taková oddechovka, jsou tady někde i videa z youtube.
Nevím kde jsem to viděl, ale prý je v servisních manuálech, že by se měli brzdy kontrolovat každýho půl roku a je tím myšleno rozmontování a promazání vodicích tyček. Prostě pročistit a rozhýbat. A pokud to má rozvodový řetěz tak ten prý vydrží 150.000km.
Avensis T27 2o1o 2,0 D-4D
-
- Člen Týmu
Tak retez by snad mel vydrzet vic,ne? Mozna jeho kontrola po 150k ,ale vymenit?
Toyota Avensis T25 kombi 2.0 D4D 85kW (2004)
řetěz má doživotní záruku, ale co znamená " doživotní " ? Kolik km to je? Koli motohodin to je? Výrobce prý deklaruje 150 tisíc km, pak už za něj neručí. Měj ho tam klidně do 450.000... ale když se ti to potká, tak zničíš jeden z posledních dobrých motorů...
Avensis T27 2o1o 2,0 D-4D
Aktuálně mám najeto na tomhle motoru 430 tkm a řetěz a rozvody jsou origoš. Měněna vodní pumpa, repase vstřiků a jinak jen olej(po 30tkm), filtry, ADITIVUM !!! a samozřejmě čištění EGR prakticky s každou výměnou oleje.
Toyota Avensis Combi (model T25), 2.0D-4D 93kW