Corolla a LPG?

vše ohledně modelové řady Corolla
Banjo
Řidič

Corolla a LPG?

Příspěvek od Banjo »

Už jste se někdo setkali s Corollou na LPG? Nebo ji někdo dokonce máte?
Na kolik to přišlo a jak to jezdí?
Uvažoval jsem o tom, ale přestavba samotná kolem 25 000 Kč, plus nějaké schvalovací prohlídky a poplatky za netypovou přestavbu, což dohromady dělá kolem 40 000 Kč. Bylo by fajn jezdit za poloviční cenu. S mými 30 000 km za rok by se to asi docela rychle vrátilo. Jenže montovat plyn do 11 ket "mladého" auta už asi není to pravé.
Ex - Coyota 93 1,3 sedan 4E-FE
Ex - Rudý October 1,9 Tdi 66kW
Jean Reno Megane kombi 2001 1,4
Služební Fabián 3 1,4Tdi 2015
konik
Řidič

Příspěvek od konik »

Kámoš ji má předělanou ,má 1,3 94 r.v.a vyšlo ho to se vším všudy asi na 24 tis. Na některé modely je to již otypované dokonce i na ten můj, já se ho zeptám na podrobnosti a napíšu to tady.Jinak mrkni na tyto stránky http://www.autogascentrum.cz/schv_vozidla.htm
Corolla E11 1.8 16V 81kw 4WD
Komanche

Příspěvek od Komanche »

jenom zkusenost: mel jsem pred Corollou Volvo na LPG, zralo to stejne jako benzinu, vykon dolu docela znat (tvrdej kolem 10pct), LPG stoji polovicku, to ano.
ale omezeni svobody, v Praze nezajdes v podstate v centru kamkoli protoze nesmis do garazi, tankovat ti musej oni, no... ja uz si LPG neporidim ;)
BTW investice 45k se ti vrati pri 30k za rok za 1,5 roku... je to tak? :) musis jezdit jednou rocne na prohlidky, mas omezenej kufr atd... rozmysli se, Jiriku, rozmysli ;)
OndraS
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraS »

Taky jsem mel dilema, zda nejit do LPG - prece jen uspora 50% je lakava.
Ale vzhledem k tomu, ze jezdim jen tak 20tkm rocne, tak nasledujici minusy u me prevazily ty plusy:

- propagovanych 5-10% vykonu dolu je pouze zbozne prani - realita jak jsem ji mel moznost vyzkouset jak na karburatoru tak u strikacky byla horsi. Jak se znam, tak bych tomu vic slapal na krk - takze uspora 50% stejne nehrozi

- kdyz ne bomba v kufru, tak v prostoru pro rezervu - hm to je pekne reseni, ale pak se rezerva stejne musi poflakovat nekde po aute - a to by mi dost vadilo

- jezdit kazdy rok na revize a ohlizet se kde muzu parkovat - no nevim

- servisaci svorne tvrdi, ze jestli ma clovek svuj motor aspon trochu v ucte, pak na jednu vyjetou nadrz LPG by mel vyjet jednu nadrz na benzin.
Udajne je to obecne doporuceni. V tom pripade ta uspora az takova neni.

- Ne kazdy servisak je ochotny se v tom pak hrabat.
ex - Corolla 1.6, 16V 4A-FE, 81kW, '98 alias mouchomedvěd, vděčně vzpomínám ;)
Corolla 1.3, 12V, 2E, '89 53kW compact alias placaťák
Starlet 1.3, 16V 4E-FE, r.v 98, 55kW, 5dv alias drobeček
JeD
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JeD »

Navic pri dnesnich cenach benzinu (23,30) a plynu (15,60)... ;)
Toyota Corolla 1.8D XL *91
E9 modrej hatchback s rezavym lemovanim
wostrej motor 1C 49kW@4600 122Nm@2600 ;)
WTE-greenfa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

lpg

Příspěvek od WTE-greenfa »

tak se zase internetoví stouralové projevili.
zkušenosti z provozovaných vozů na lpg takové - výkon jistě 7-12 procent(kdo jezdí plný kotel), poznáte to ale jezdit v pohodě je téměř totožné,

ceny - jistě lpg 15,5 a praha 22,9 za NA95, to asi nema cenu pokud nenajedu 35-40 t/rok (těžko říct kam se které ceny pohnou)

parkovat - osobně jsem jezdil všude, akorat před vjezdem jsem přepl na benzin, plyn je citit, další otázkou je kdy k nam dorazi nazory z evropy kde se nesmí do garaze na lpg vyjimecne.

spotřeba se da řící na příkladu - 7,5 l/100 benzin, nejmene 9-9,5 plyn.

revize - otázka objednání, přeměření, seřízení většinou je vše ok, když ne tak stejně jedno dopoledne bez auta za rok problem nebude, (kolik času ztratite uplnyma kravina jako hledani levnych zarovek na netu?)

u karburatoru je v podstatě instalace jednoducha i administrativně, u strikacek to tedy priznavam nevim, zalezi jake chcete zařízení, nové strikovací lpg uz nejsou udajne italove ale holandani a zkušenosti jsou o 90 procent lepší,(neseriditelné vstrikovani lpg pry uz je minolost)bohužel cena kolem 40t. je dost

- problem, že vam někdo tankuje to jako myslite važně nebo na ty naše 10leté rakety nenechate nikoho šáhnout(krom toho kdo vám otevře dveře do vašich co?)

- misto v kufru, tak si poridim malou nadrz, nebo holt misto rezervy a do kufru dojezdovku(a že se tam bude povalovat, stejne nikdo nevozi kufr prazdny, kravin je vzdy spousta)
takze je porad o cem uvazovat.
OndraS
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraS »

Jaci internetovi stouralove WTE ? vzdyt jsi v podstate v 90% potvrdil, to co ja tvrdim o par radku vys. :lol:

Zejmena pak ta navratnost - ruku na srdce kdo tady projezdi pres 35-40tkm?

Investice pres 40k kdyz si clovek absolutne nemuze byt jisty, kdy sahne vlada po stejnem zdaneni LPG jako u ostatnich phm, az ji zase dojdou penize ?

Jo prestavba kolem 15k na karburator to je neco jineho. O tom by se dalo uvazovat
Cafa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cafa »

Mam karburator a rozhodne o tom neuvazuju.. Vsechny aspekty jste zminili, snad jste jen opomneli zakaz nalodeni na trajekt s plnou bombou plynu. To by me taky stvalo, ackoliv to zas tak extremne casto nevyuzivam, ale stejne. A pak mi plyn smrdi :lol:

Jo, a k tomu tankovani, u nas v Litomericich jsem to parkrat sledoval - majitel vozu s LPG prijede k pumpe na kraji mesta, musi uplne dozadu, tam zmackne zvonek a mnohdy i pet minut ceka, nez nekdo prijde. To mi prijde takovy dost trapny. Mozna jinde je to lepsi, ja nevim, ale stejne.. Proste beno je beno. :)
Toyota Corolla XL 1.3 (55kW, LB, 1990)
Volvo V70 XC AWD (142kW, 1999)
Volvo S40 2.0T (118kW, 2000, A/T) - R.I.P.
Banjo
Řidič

Příspěvek od Banjo »

Jen to byla taková úvaha. Spousta výtek mně docela nevadí. Ten úbytek výkonu by byl asi nejhorší, jinak parkování v podzemí u nás v regionu není problém. Myslel jsem, že cena LPG se pohybuje kolem 12 Kč. Je LPG také vyráběno z ropy?

A co říkáte na zemní plyn? Zrovna ve FM máme jednu stanici. Ta cena je myslím ještě vyšší než montáž LPG.
Ex - Coyota 93 1,3 sedan 4E-FE
Ex - Rudý October 1,9 Tdi 66kW
Jean Reno Megane kombi 2001 1,4
Služební Fabián 3 1,4Tdi 2015
Komanche

Příspěvek od Komanche »

LPG je tusim odpad pri vyrobe benzinu z ropy, kdyztak me nekdo oprafte ;)
no zemni plyn, kolik CS je v republice? mam pocit ze do 10ti, takze nic moc...
ceny LPG mozna u vas 12, Praha urcite kolem 15ti, ale uz to davno nesleduju ;)
OndraS
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraS »

Jo, LPG je z ropy.
CNG je zemni plyn a cerpacek je fakt malo - i kdyz bych rekl, ze urcite vic nez 10.
Nejsem si 100% jisty, ale na CNG se hojne v minulosti prestavovaly autobusy MHD, takze cerpat jej bude jiste mozne v jejich spec. CS - aspon u nas v kraji to tak je.
Sobala Jan
Člen Týmu

Příspěvek od Sobala Jan »

Nechal jsem si namontovat plyn do své Toyoty Corolly 1.6 motor4A F
když měla najeto 200 000Km.Zařízení+schválení mě stalo 35 000Kč.
Pokud máte svoji Toyotu jen malinko rádi,vyvarujte se mého omylu.
Do té doby výborně jezdíci auto,se začalo při delší jízdě přehřívat až
jednou při cestě z CHorvatska se mírně zkroutila hlava motoru a chytla dřík ventilu-při chladnutí na parkovišti.Po uvolnění,jsem s bídou dojel domu bez deseti zubu na rozvodovém řemenu.Oprava-7000Kč.
Výkon motoru je slabší a spotřeba oleje o dva až čtyři litry vyšší oproti
puvodní spotřebě,která byla 1/2l/15000Km.
V zimě jsou horší starty.Taky omezeni prostoru v kufru,parkování v podzemních garažich,trajekty a tunely.
Najel jsem na plyn asi 45 000Km a myslim,že jsem víc prodělal než ušetřil.Dnes už mám jinou Corollu a vím,že benzin je bezin.
OndraS
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraS »

Honzo, to je presne to, ceho bych se obaval.

Ted cekam, co nam na to rekene WTE-greenfa :wink:
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

...internetovi stouralove... :D

ja mam na lpg jeste horsi nazor nez na naftu. kdyz uz mit v aute tlakovou lahev tak s N2O a ne s LPG 8)
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drgi »

Marty píše:...internetovi stouralove... :D

ja mam na lpg jeste horsi nazor nez na naftu. kdyz uz mit v aute tlakovou lahev tak s N2O a ne s LPG 8)
neviem co mate furt proti nafte. vcera som si sadol do corolly 1.3 benzin a pripadal som si ako vo vysavaci :-)
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
Odpovědět

Zpět na „Corolla“