pneu a čidla...

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
vibam
Řidič

pneu a čidla...

Příspěvek od vibam »

chci se podělit o peripetii s přehozením letních kompletů za zimní...
tak asi takhle: mám 2 sady letní + zimní, včera jsem to menil, kola vyvážená nafoukaná na předepsaný tlak a ejhle... po ujetí cca 15 km začně blikat kontrolka tlkau v penumatikách..a cca po 1 miunutě se rozsvítí..nejde reset, zastavuji, kotroluji tlka - všude stejný.... a prootže byl večer, nebylo možno navstívít toyota servis...
tak tam dnes volám na 2 místa a to co jsem se dozvěděl by stačilo na bestseller o tom, co dokáže samolibé volnomyšlenkářství českých soudruhů v toyotě! tak jsem to nevydržel a sedl do auta a najednou nic nesvítí... říkám si divné...a tak jseme se rozjel do nejbližsí toyoty, kde mi borec řekl...asi 101 různách nesmylů, proč se to mohlo rozsvítít..., tak mu říkám, ať to napíchnou a zjistí, co se děje... a teď odpověď, která mě dorazila.... servisní technik je na nemocenské, druhý vazně havaroval a vedoucí servisu, který to umí je pryč a bude až odpoledne!!
tak jsem to nevydržel a jel o dům dál...najednou během jízdy se to opět rozsvítilo.... tak jsem jel do další toyoty, kde jsem se ke svému údivu dozvěděl následující:
vaše kola nejsou navedeny v řídící jednotce vozu, proto ta výstraha...
ríkám to není možné - kola sjou orginál a ujel jsem na nich cca 6000 km a nic nesvítílo.
borec pak ríká, máte navcedené zimní preu jako hlavní... a druhá pozice je volná, takže s nejvetší pravděpodobností, když vám kódovali zimní komplety, jak místo toho, aby vám je uložili na druhou pozici, tak vám je přehráli místo těch letních!!!! moje nervy říkám!!! no a jakto, že se to nerozsvítilo hned!!?? a oni vy ty zimní kola máte v garázi u auta, že!?? a já ríkám no ano..... a borec říká...řidící jednotka, vozu načetla ty vaše zimní a pak až po určité době nebo ujetých km přišla na to, že tam kola nejsou a proto se rozsvítila...
no super... vyřešena záhada s kontrolkou...a až budetě zase přezouvat, tak přijedtě k nám, my vám je uložíme do druhé pozice, aby se to uz neopakovalo....
říkám děluji a sbohem...
takže systém na píču a divím se, že když už tam jsou čidla a na diagnostce umí detekovat tlak v neu s přesností na tisícinu, tak proč ten debilní infotaiment ve voze v položce car neumí řící, nejsou detekovány snímače nebo aspoň říci v levém zadním kole je nízký tlak!!!!
takže na hovno a na nic....všechno!!!
Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
Yetti
Člen Týmu

Re: pneu a čidla...

Příspěvek od Yetti »

Tak doufejme, že tvůrci měření tlaku v pneumatikách nespolupracují na měření tlaku v jaderných elektrárnách... :bomb:
Tenhle systém se opravdu nevydařil, o to víc se prodražil.
Toyota Auris TS 1,6 Valvematic 2016
Odpovědět

Zpět na „Corolla“