Zkušenosti s čištěním klimatizací případně regenerace média

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Brunozbruna
Člen Týmu

Zkušenosti s čištěním klimatizací případně regenerace média

Příspěvek od Brunozbruna »

Ahoj všem,

mám 3 roky Aurise nyní probíhá nabídka jarní kontroly.
Kde vám za zvýhodněnou cenu udělají čištění klimatizace za 300,- případně regeneraci chladícího média za 600,-
Regenerace:

Při prohlídce provedeme následující úkony:
odsátí chladicího média z klimatizačního systému
regeneraci chladiva odstraněním mechanických nečistot a vlhkosti
vakuování chladicího okruhu
likvidaci vlhkosti v chladicím okruhu
zpětné naplnění chladiva a oleje do systému
doplnění nového chladiva v případě potřeby
finální kontrolu těsnosti systému a funkčnosti klimatizace

Má s obojím někdo nějaké zkušenosti? Nestěžuji si na smrad po čištění se taky říká, že to pak smrdí... Regenerace = zásah do funkčního systému. Ptám se že bych autu dopřál, ale abych si spíš nenaběh... :biggrin:

Díky za vaše názory.
uray
Člen Týmu

Re: Zkušenosti s čištěním klimatizací případně regenerace mé

Příspěvek od uray »

Ahoj,
myslím, že u 3letého auta je regenerace zbytečnost. S klimou u mě nikdy problém nebyl a to mám 14 let staré auto. Čištění rozvodů vzduchu je otázka - já vždycky koupím nějaký sprej a za půl hoďky je hotovo. Kvůli tomu bych do servisu nejel... Naposledy SONAX čistič klimatizace ( za 150 nechá se celý vystříkat do auta s klimou naplno). Předtím klasické pěny s hadičkou a tady dobré...
Auris Sport Hybrid Trend+
Ford Focus Combi 1 (LPG)
amulet
Navigátor

Příspěvek od amulet »

Brunozbruna píše: Regenerace = zásah do funkčního systému.
Ona výměna oleje je taky zásah do funkčního systému :P
Ale vážně, proč by se měl člověk o klimatizaci starat, je celkem pěkně shrnuto třeba v tomto článku:
https://www.tipcars.com/magazin/nase-te ... ovala.html
Z toho taky plyne, že zatímco čištění rozvodů vzduchu si můžeš udělat sám doma pomocí spreje, tak na údržbu klimatizace potřebuješ speciální přístroj, který si asi sám do garáže kupovat nebudeš.
Já osobně si nechávám vyčistit klimu tak jednou za dva roky a s pravidelnou výměnou kabinového filtru je to v pohodě. Zrovna u aktuálního auta jsem tu údržbu nějak zazdil a po třech letech mi klimatizace začala občas smrdět. Ale ono je to asi jako se vším, někdo to neřeší a i tak vše funguje, jak má (nebo aspoň si to myslí), někomu těch ušetřených pár stovek za případné budoucí problémy nestojí. Je to každého volba.
BTW - o akci v Toyotě jsem také uvažoval, čištění rozvodů vzduchu a údržba klimy stojí celkem 900 Kč + doplněné chladivo, já jsem za stejné úkony dal přes slevomat 399 Kč bez jakéhokoliv doplatku a klima funguje výborně.
Toyota Auris TS 1.4 D-4D r.2014
Toyota Corolla Wagon 1.6 r.1998 (ex)
Yetti
Člen Týmu

Příspěvek od Yetti »

Pokud se jedná o 3 letý auto a klima klimuje, tak bych regeneraci media neřešil.
Co se týká čištění a smradu - pokud ti vadí chemky, tak si najdi někoho, kdo čistí klimu ozonem.
Toyota Auris TS 1,6 Valvematic 2016
Brunozbruna
Člen Týmu

Příspěvek od Brunozbruna »

Díky za vaše reakce :bigups:
Standa50
Manager Týmu

Příspěvek od Standa50 »

Dneska jsem byl si nechat zkontrolovat klimu.Přístroj vyhodnotil,že z 450g chybí 200g média a proběhla klasická procedura plnění včetně vakuového testu a doplnění oleje.Vše proběhlo OK.Po odpojení plnících hadic jsem si všiml,že kolem přívodního ventilu klimy se dělají drobné bublinky.Takže znova odsátí a mechanik vyměnil pod plnícím ventilem těsnění.Zaplatil jsem 7 stovek a snad to bude dobrý.Po třech sezónách provozu nic moc.
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Tak-tak, mne po 3 rokoch chýbalo 100g.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
edo1988
Člen Týmu

Příspěvek od edo1988 »

Na Slovensku sú ceny 12€ čistenie, 24€ regenerácia. Stránky Toyoty uvádzajú: "Počas roka môže zo systému uniknúť zhruba 5 – 10 % chladiaceho média, čím sa znižuje výkon a účinnosť klimatizácie." - 100g za 3 roky to potvrdzuje.
Ja som klímu ešte neriešil (auto mám necelý rok), ale zdá sa mi, že keď je zapnutá iba ventilácia, tak to začína trochu smrdieť. Možno to vyrieši výmena filtra pri prehliadke, potom by som skúsil ten ozón.
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic (Active Trend) 2017
Odpovědět

Zpět na „Auris“