Pískání při jízdě Corolla E12

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
zatoman
Člen Týmu

Pískání při jízdě Corolla E12

Příspěvek od zatoman »

Zdravím, poslední dobou začínám při jízdě ve svojí Corolle (r.v.2004 model E12 motor 1.4vvti) poslouchat pískání - to se projevuje při rozjíždění, už při mírném otáčení volantem, a v zatáčkách, i bez přidávání plynu. Pískání bych přirovnal podobně jako u brzd. Myslíte, že to bude ložiskem ? Nebo třeba špatným třmenem brzd? Případně jak to poznám.
Dále mám problém, že mi docela hodně pískají brzdy, s tím se ani nic udělat nedá, krom výměny, že ? Kotouče a destičky ještě sjeté nemám, tak to budu asi muset přetrpět.
Díky za odpovědi.
hunter10
Člen Týmu

Re: Pískání při jízdě Corolla E12

Příspěvek od hunter10 »

O diskuzi níž řeším stejný problém. Já mám přidřený čep na třmenu. Na můj dotaz bohužel nikdo neodpověděl, ale o víkendu to zkusím rozebrat komplet, pořádně vyčistit a promazat, a až rozhýbu čep uvidím jestli to bylo to, co způsobovalo problém. Na internetu je spousta videi jak se pokusit omezit pískání brzd. Doporučuji kanál chrisfix na youtube pokud umíš anglicky. Některé brzdy ale i tak pískaji pořád. Za zkoušku nic nedáš.
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 17:26, celkem upraveno 1 x.
hunter10
Člen Týmu

Příspěvek od hunter10 »

Nakonec vyměnit auto. Pokud nechceš jenom bezhlavě měnit polovinu věci zjisti si co píská a sprav nebo vyměň pouze to. Brzda je jednoduchá věc a stačí ti na to minimum nářadí
Odpovědět

Zpět na „Corolla“