ave t27 vykon?

vše ohledně modelové řady Avensis
glassworx
Člen Týmu

ave t27 vykon?

Příspěvek od glassworx »

zdarec ave-parto,

poradite? nase postarsi t25 uz pomalu dosluhuje a ackoliv na ni pouze pet chvalu rozhodne nemohu (kromespojky novej dvouhmotak, vymena sestyho stupne, mechanismus vysouvani okna atd.), tech 130kw a 420nm kroutaku v D-CATu bylo natolik opojnych, ze ted trochu resim, jestli mi bude 105kw a 320nm u rok-dva stare t27 bude stacit, toz ackoliv jsem sam zaprisahlym odpurcem jakehokoliv tuzingu, trochu ted resim, jestli si tam par kw/nm neprifouknout

resil to nekdo z vas u typu motoru 2.0 D-4D 105kw, a pokud jo, jak? zeptat se primo u toyo (tte uz se zda byt historii), jit do nejakeho draheho steinbauera (20k?), jakehosi pofiderniho lokalniho chiptuningu nebo se na to vykaslat?

podotykam, ze pujde o auto z roku 2016 s najezdem do 40tkm, a muj orientacni pozadavek nebyl nejak brutalni, zvednout to tak na 120-125kw, jo a na zaver jak s temahle 'vychytavkama' resite stk?

diky za vase moudra, gsx
cyril
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: ave t27 vykon?

Příspěvek od cyril »

Pokud to necháš zapsat do TP nebudeš mít problém. Já měl chip a byl problém na stk emise, jinak motoru to neuškodí pouze dostane menší záhul dvouhmota a spojka budeš ji dřív měnit toť má zkušenost ale nevím co na to filtr pevných částic ještě jsem to na autě neměl když jsem si dával chipovat auta.
Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Hele Cyrile, což takhle dát si špenát ?
Hovori ti nieco "Pruznost a pevnost" (je to skuska na univerzite - strojarine) ...

Glassworx, motory radu VV od BMW nie su zliatina. Uz to ti nieco napovie, ze krutenie bloku za poslednych 10 rokov predviedlo asi len BMW (praskanie u VAGu je nieco ine). A to nehovorim o EGR a vstrekoch. Dosledok masivneho setrenia a zaprdeneho vyvoja. Biermann vedel preco odisiel od BMW.
Rob ako myslis, ale nejaku bezproblemovost a zivotnost odpis rovno pri kupe. Ale pozeram, ze ty si na to zvyknuty :mrgreen:
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
glassworx
Člen Týmu

Příspěvek od glassworx »

hoši, díky za feedback, ačkoliv mi zcela upřímně rozhodování zatím příliš neusnadnil --

@cyril: díky za tip se zapsáním do TP, pokud bych do toho šel

@CommonUser: no jo, já dost dobře vím, že se s podobným 'laděním' ocitám na dost nejisté půdě -- na druhou stranu, a zcela bez urážky, s nějakými 177nm (nebo kolik z té tvé 2ZR-FAE doluješ) bych asi dokázal jezdit jenom z kopce nebo bez všech těch dětí, manželek, psů, kočárků, kol atd. :wink:

btw. právě kvůli tomu krouťáku jsem byl omrknout jednu místní specialitu: mitsubishi outlander, který jsem taky chvíli zvažoval a který se pouze vedle 110kw varianty pouze v čechách prodává i ve variantě 2.2 DI-D 132 kW/180k -- no a jaké bylo moje překvapení, když jsem po zvednutí haubny zmerčil prachobyčejný powerbox...?! takže imho asi dost záleží na přístupu té dané automobilky, resp. jejího zastoupení

a ještě na závěr podotýkám, že vedle zástupce střední třídy s rozvorem 2700mm+ moje de facto jediný požadavky na auto vlastně tvoří oněch 400nm+

tak a teď se na mě sesypte, že už je na čase opustit pubertu :lol: :lol: :lol:
CommonUser
Věčnej rejpal

Vysvetlovat moment na kolesach a na kluke asi nema zmysel a ani jeho zmenu.
Keby si cital moje vlakno, tak vies, ze ja jazdim po DE dialniciach s 250kg+ na palube a viem co je to top speed limiter. To su take traktor kecy - "chcu 400Nm!".
pepe1329
Řidič

Příspěvek od pepe1329 »

2 glassworx: Common ti chce ušetřit hodně peněz ale zda se že o to nestojíš. :| Hodně štěstí. :)
glassworx
Člen Týmu

Příspěvek od glassworx »

@ pepe1329: hehe, ale však já jsem mu za jeho feedback vděčnej, jen možná každej od auta očekáváme něco trochu jinýho a užíváme ho trochu jinak :wink:
pepe1329
Řidič

Příspěvek od pepe1329 »

A že to je snad jeden z nejhorších motorů od Toyoty ti nevadí ?
cyril
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cyril »

Já to napíšu asi tak to pokud je člověk prase zlikviduje motor, spojku, dvouhmotu a poloosy i bez chipu. Motoru se neboj ani vstřiků a Toyota má odolné motory po mechanické stránce spíš je problém s tím filtrem a egr ventilem dřív se se to asi zanese .A ten 2.0 L je jeden z nejpovedenějších motorů, bohužel nejhorší jsou ty 2.2. Já osobně jsem se zabýval myšlenkou chipu na 2.2 ale mám problém už nyní přenést krouťák na silnici je to přeci jen přední náhon tak na to už kašlu. a kvůli filtru mě to i rozmluvili. Ty první 2L stáli za hov ty se do toyot nedávali ale ty poslední to je jiná a ty se právě nachází v toyotě T27.nevěř těm kecům že máš nejhorší motor.
pepe1329
Řidič

Příspěvek od pepe1329 »

pepe1329 píše:A že to je snad jeden z nejhorších motorů od Toyoty ti nevadí ?
Tak to bylo myšlené na D-cat.
https://www.autoweb.cz/10-motoru-pred-k ... -agregaty/
CommonUser
Věčnej rejpal

Toz Cyrile, spenat nepomohol, skus nejaku slivovicu :blush:

Posledny FL T27 ma naftove motory od BMW a to len 2,0 a 1,6 ... a tie maju spolocne s Toyota Motors hnedy pasik v trenkach.
glassworx
Člen Týmu

Příspěvek od glassworx »

pepe1329 píše:
pepe1329 píše:A že to je snad jeden z nejhorších motorů od Toyoty ti nevadí ?
Tak to bylo myšlené na D-cat.
https://www.autoweb.cz/10-motoru-pred-k ... -agregaty/
No vidíš, a zrovna mně sloužil D-CAT docela dobře. Mám nalítáno 220k+ a (ťuk-ťuk) kromě dvouhmoty doposud neřešil *jediný* problém s problémů popisovaných na tebou zmiňované stránce (DPF, vstřiky, EGR, turbo atd.) Možná je to taky tím, že nepoužívám auto jen k popojížďkám okolo baráku a jezdím primárně delší trasy...

A jen pro info: Tu původní dvouhmotu mi ve značkovým servise (liberecký Federal Cars) ani nechtěli ukázat, ale vzhledem k tomu, že mě na ní chtěli obrat cca o 15k jen na materiálu (fcuk federal cars!), tak si nedělám iluze o tom, že mi ji vyměnili jaksi "nad rámec". Taky do roka přestali dělat Toyo, $ráči

Mluvit o tom, že ve svý době ten motor docela vyzdvihovali (ve své době revoluční denox, tišší než BMW, výkon jako tehdejší VW 6vál atd.), je asi zcela zbytečné. Prostě všude se výhledově něco najde. Možná až na Mergly, jak by podotkl jistý typ z d-fensova blogýsku...
CommonUser píše:Posledny FL T27 ma naftove motory od BMW a to len 2,0 a 1,6 ... a tie maju spolocne s Toyota Motors hnedy pasik v trenkach.
Tož navrhuješ, abych raději zaskočil na nějaké BMW fórum, milý commone...? :wink:
pepe1329
Řidič

Příspěvek od pepe1329 »

Takže co zbývá? Kup to a načipuj. A je to. :biggrin:
cyril
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cyril »

Já asi narazil na blbej d-cat,špatnej den.
Špenát mě nechutná a slivovici nepiju, user už máš koupený lízátko a nezlob víš přeci že mám pravdu :) !!!!
Je tam článek o BMW 2,0l a ten se do toyot nedával Toyota dostala ten lepčí už vychytanej.
https://www.autozive.cz/vybirate-automo ... -internetu
Naposledy upravil(a) cyril dne úte 20.03.2018, 15:05, celkem upraveno 1 x.
CommonUser
Věčnej rejpal

Mily Glassworx, chcel si radu. Naco si to pisal, ak si nechcel pocut iny nazor ? Su to tvoje prachy. Co spravis je na tebe (aspon teda pocitovo). Mozno uz budes mat stastie ... "ackoliv na ni pouze pet chvalu rozhodne nemohu (kromespojky novej dvouhmotak, vymena sestyho stupne,"
Kazdopadne chipom ho upravis na ... tak ber to ! Aspon budemem mat info z prvej ruky ...
Aj ked jeden vrateny 2.0D od BMW v T27 tu uz najdes (to bude ale fake).

Cyrile, tebe asi aj ta voda skodi. Mal by si prejst na lepsiu stravu, taku tu vychytanu, po facelifte. :mrgreen:
Ty mas nejaky konstrukcny plan B47 ? Mozno uz BMW zasa robi motory a nesetri ... :?
No mal by sa ozvat skutocny majitel, ak tu nejaky je.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“