Auris check engine
Auris check engine
Dobry vecer chcel by som vas poprosit o radu s nasledujucim problemom. Mam auto Auris 1,33 2008, vcera ked som isiel zasvietila asi pod 20 minutach jazdy kontrolka check engine. dnes som opet vyskusal nastartovat a kontrolka svietila dalej, tak som odpojil minus pol od baterky na 20 minut ci sa nahodou ta chyba nezmaze.
Ked som baterku opet pripojil tak kontrolka uz nesvieti, no auto nedrzi otacky a akoby sa hned po nastartovani dusi a vibruje, namiesto 1000 otacok predtym tam mam teraz asi 200.
Mate niekto napad cim by to mohlo byt. pripadne preco to odpojenie baterky zapricinilo takyto stav ? dakujem
Ked som baterku opet pripojil tak kontrolka uz nesvieti, no auto nedrzi otacky a akoby sa hned po nastartovani dusi a vibruje, namiesto 1000 otacok predtym tam mam teraz asi 200.
Mate niekto napad cim by to mohlo byt. pripadne preco to odpojenie baterky zapricinilo takyto stav ? dakujem
Re: Auris check engine
Celkom zaujímavé myslenie... miesto toho aby si zabehol na diagnostiku ty si problém "vyriešil" vymazaním "kontrolky". To nie baterka ale pokračovanie tej chyby robí problém.
Môže to byť hocičo od sviečok, cez kabel, klapka,čidlá, vyťahaná reťaz..... až po tú lambdu....
Nato tam ten počítač je - aby si prečítal údaje ktoré sa dajú vytiahnuť, nielen číslo chyby ale aj číselká rôznych parametrov. za mňa diagnostika
Môže to byť hocičo od sviečok, cez kabel, klapka,čidlá, vyťahaná reťaz..... až po tú lambdu....
Nato tam ten počítač je - aby si prečítal údaje ktoré sa dajú vytiahnuť, nielen číslo chyby ale aj číselká rôznych parametrov. za mňa diagnostika
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Samozrejme mas pravdu, nebolo to rozumne. Som momentalne v horach v zahranici, inak by som samozrejme isiel do servisu s tym..
oleja máš dosť keď sa tu začínajú množiť olejožrúti 1.33?
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Samozrejme olej a chladicu kvapalinu som skontroloval hned.
Nejak neviem pochopit aky, malo vplyv odpojenie baterky na volnobeh. chapem tomu tak ze sa tam asi nieco vymazalo co riadilo volnobeh, ale to by malo byt vo vymazanom stave nastavene hadam spravne, do aut sa nevyznam velmi tka mozno som uplne mimo.
Dovtedy kym som baterku neodpojil drzalo auto stale volnobeh na rovnych 1000 otacok.
Nejak neviem pochopit aky, malo vplyv odpojenie baterky na volnobeh. chapem tomu tak ze sa tam asi nieco vymazalo co riadilo volnobeh, ale to by malo byt vo vymazanom stave nastavene hadam spravne, do aut sa nevyznam velmi tka mozno som uplne mimo.
Dovtedy kym som baterku neodpojil drzalo auto stale volnobeh na rovnych 1000 otacok.
No ten počítač vie v istom rozmedzí korigovať isté chyby. Poviem napr. škrtiaca klapka sa postupne zanáša a RJ sa prispôsobuje. To čo bolo "nula" na začiatku už nie je "nula" po 100 000km bez vyčistenia. Je možné že si zresetoval tieto "prispôsobenia" a po nejakom čase sa RJ zasa "naučí". Ale nemusí to mať vôbec súvis a je to len zhoda - chyba pokračuje a ty si práve aj odpojil baterku.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Myslim ze ti rozumiem. Preco ale rj ked vidi ze otacky klesaju velmi dole si neprida na plyne sama ? pojdem s tym do servisu , len to este trochu potrva lebo ziadny po ruke nemam momentalne. dojst tam nebude sranda tiez no.
- no asi riadenie motora podlieha nejakým algoritmom a asi nie je možné napr. hrubú chybu hrubo korigovať. Ak vypadne jedna sviečka asi nie je možné jednoducho "pridať" ostatným lebo to má ďalšie následky napr. zničenie katalyzátora, detonácie.... RJ má súčasne snahu chrániť motor pred ďalším poškodením.palosk píše:Myslim ze ti rozumiem. Preco ale rj ked vidi ze otacky klesaju velmi dole si neprida na plyne sama ? pojdem s tym do servisu , len to este trochu potrva lebo ziadny po ruke nemam momentalne. dojst tam nebude sranda tiez no.
A teraz ti kontrolka nenabehla?
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Nie, spravil som zatial asi 7 km a doteraz uz nenabehla. Inak auto ide ako predtym, myslim tym vykon.