Previa Tempomat prosba o pomoc
Previa Tempomat prosba o pomoc
Zdravím pánové, tak jsem se stal taktéž vlastníkem Previe 2.4, r.v. 2000. Koupil jsem starou vránu, které ke štěstí chybí pár drobností.
Tak například, vozidlo je vybaveno tempomatem, jsou v něm všechny potřebné komponenty až na to, že není zapojen konektor do aktuátoru ovládající klapku, konektor jsem pod kapotou nikde nenašel.
Rád bych tedy majitele Previí 2.4 r.v 2000 až 2003 vybavených tempomatem poprosil o pomoc.
Potřeboval bych fotky zapojeného konektoru, a fotky kabeláže z konektoru - kam vede. Je tam 4 pin konektor (typ sumitomo), kabeláž pak povede někam napravo od baterky směrem k nosníku. Aktuátor lze nalézt za baterkou.
Domnívám se, že konektor i s kouskem kabeláže někdo ustřihl - z mně nejasných důvodů.
Jinak konektor jsem už nakoupil s číny, všechna schémata a zapojení mám postahované, jen bych potřeboval vědět, kde mám hledat zbytek kabeláže od tempomatu.
Díky !
Tak například, vozidlo je vybaveno tempomatem, jsou v něm všechny potřebné komponenty až na to, že není zapojen konektor do aktuátoru ovládající klapku, konektor jsem pod kapotou nikde nenašel.
Rád bych tedy majitele Previí 2.4 r.v 2000 až 2003 vybavených tempomatem poprosil o pomoc.
Potřeboval bych fotky zapojeného konektoru, a fotky kabeláže z konektoru - kam vede. Je tam 4 pin konektor (typ sumitomo), kabeláž pak povede někam napravo od baterky směrem k nosníku. Aktuátor lze nalézt za baterkou.
Domnívám se, že konektor i s kouskem kabeláže někdo ustřihl - z mně nejasných důvodů.
Jinak konektor jsem už nakoupil s číny, všechna schémata a zapojení mám postahované, jen bych potřeboval vědět, kde mám hledat zbytek kabeláže od tempomatu.
Díky !
Re: Previa Tempomat prosba o pomoc
Možná by se hodilo pár fotek aktuální situace. Ten tempomat je originál od výroby? Nějak mi nesedí, že by někdo jen tak bezdůvdně ucvakával nějaký kabel od tempomatu - možná to mělo nějaký důvod. Servomotor samotný ("aktuátor") tam fakticky je, nebo jeho přítomnost jenom tušíš? 
Jinak já jsem shodou okolností nedávno nechal ze svojí Previe tempomat vymontovat. Byl tam dodělávaný jako neoriginál a ta kabeláž prej vypadala hrozně...

Jinak já jsem shodou okolností nedávno nechal ze svojí Previe tempomat vymontovat. Byl tam dodělávaný jako neoriginál a ta kabeláž prej vypadala hrozně...
█ Toyota Previa 2.4 VVT-i MY02 alias Kinderwagen
█ Subaru Forester 2.0 MY01 5MT alias Forejs
█Ex: Honda Civic 1.5 VTEC MY97 4D alias Chřestýš
█ Subaru Forester 2.0 MY01 5MT alias Forejs
█Ex: Honda Civic 1.5 VTEC MY97 4D alias Chřestýš
Aktuátor v autě fyzicky je, stejně tak jednotka tempomatu, páčka atd, v jednotce je konektor se všemi vodiči a někam vede. Všechno je originál toyota. Fakticky tam chybí snad jen ten konektor do aktuátoru.
Taky mi nejde do hlavy proč by jej někdo stříhal.. všechno tomu ale nasvědčuje. Je docela možné, že tam je další problém, to ale zjistím až to zapojím, popř. proměřím.
Fakt mi jde teď jen o to najít odkud vycházel ten kabel k aktuátoru, ideálně kde je odbočka z hlavního kabelového svazku.
Taky mi nejde do hlavy proč by jej někdo stříhal.. všechno tomu ale nasvědčuje. Je docela možné, že tam je další problém, to ale zjistím až to zapojím, popř. proměřím.
Fakt mi jde teď jen o to najít odkud vycházel ten kabel k aktuátoru, ideálně kde je odbočka z hlavního kabelového svazku.
Avensis T22, 1.6 + LPG
Previa ACR3, 2.4 + LPG
Previa ACR3, 2.4 + LPG
Za světla se ti na to podívám, ale obávám se, že qyfocení se bude muset něco trochu rozebrat.
Souhlasím s tím, že je pravděpodobné, že tam bude větší problém a konektor je jen důsledek.
Souhlasím s tím, že je pravděpodobné, že tam bude větší problém a konektor je jen důsledek.
Kořen slova Toyota je Toy!
Sem ti to laparoskopicky vyfotil, ale nevím, esi z toho budeš hytrej.
http://leteckaposta.cz/287747707
http://leteckaposta.cz/287747707
Fůha, tak z toho fakt nejsem chytrej, chápu správně, že toto je tvůj modul tempomatu, nebo tam mám někde v pozadí hledat kabeláž ?
Můj modul ( aktuátor vypadá úplně jinak ) - takto https://www.ebay.co.uk/itm/Toyota-Previ ... 1916213452
Můj modul ( aktuátor vypadá úplně jinak ) - takto https://www.ebay.co.uk/itm/Toyota-Previ ... 1916213452
Avensis T22, 1.6 + LPG
Previa ACR3, 2.4 + LPG
Previa ACR3, 2.4 + LPG
Sorry, jsem pitomej.
Tohle není aktuátor tempomatu.
Tohle je ono: http://leteckaposta.cz/711491506
Ten kabel vede podél baterky od levého podběhu.
Tohle není aktuátor tempomatu.
Tohle je ono: http://leteckaposta.cz/711491506
Ten kabel vede podél baterky od levého podběhu.
Ano, už jsme doma, máme to stejné... nicméně tyto fotky mi toho moc nepověděly. Potřeboval bych vidět napojení svazku konektoru na hlavní kabelový svazek. Pokud je třeba mezi hlavním svazkem a svazkem k aktuátoru nějaký konektor, tak bych chtěl určitě vidět i ten.
Sorry že s tím pořád tak otravuju, kdyby ti to přidělalo moc práce, tak se na to klidně vykašli, i tak díky moc za snahu.
Sorry že s tím pořád tak otravuju, kdyby ti to přidělalo moc práce, tak se na to klidně vykašli, i tak díky moc za snahu.
Avensis T22, 1.6 + LPG
Previa ACR3, 2.4 + LPG
Previa ACR3, 2.4 + LPG
Další konektor tam podlemě není. Vyfotit se to bez rozebrání nedá. Ze svazku to vychází vedle baterky na levé straně auta.
Napadlo mě, jestli předchozí majitel naopak nezačal montovat tempomat do auta, kde nebyl a nedodělal to.
To by se dalo zjistit podle VIN.
Napadlo mě, jestli předchozí majitel naopak nezačal montovat tempomat do auta, kde nebyl a nedodělal to.
To by se dalo zjistit podle VIN.
Tak pánové, záhada vyřešena. Konektor byl nalezen nakonec na svém místě, respektive hezky schován pod držákem aktuátoru
místo kolem baterky jsem předtím asi 3x rozebíral z jiných důvodů, ale našel jsem ho až teď náhodou - až takhle jsem hloupý 
Konektor jsem zapojil a tempomat funguje
.
Každopádně díky Tomovi a jeho fotkám jsem si všiml vodiče v podezřelé bužírce a vedoucího ze správného směru, takže jeho pomoc určitě nebyla marná.
Moje teorie je taková, že někdo chtěl vytáhnout rezonátor airboxu, konektor mu překážel, tak jej odpojil a zapomněl připojit.
(nebo tam je nějaký zkrat a do rána mi to vybije baterku)
Věřím, že první možnost bude správně.

Konektor jsem zapojil a tempomat funguje

Každopádně díky Tomovi a jeho fotkám jsem si všiml vodiče v podezřelé bužírce a vedoucího ze správného směru, takže jeho pomoc určitě nebyla marná.
Moje teorie je taková, že někdo chtěl vytáhnout rezonátor airboxu, konektor mu překážel, tak jej odpojil a zapomněl připojit.
(nebo tam je nějaký zkrat a do rána mi to vybije baterku)
Avensis T22, 1.6 + LPG
Previa ACR3, 2.4 + LPG
Previa ACR3, 2.4 + LPG
Nebo ti shoří autokadlji píše: (nebo tam je nějaký zkrat a do rána mi to vybije baterku)