EV mode, EKO mode - spravanie

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
Peppo
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

EV mode, EKO mode - spravanie

Příspěvek od Peppo »

Ahojte, mam prius 3 2014 - cca 2 mesiace, ale zatial sa mi nepodarilo uplne pochopit EV mode.
EV mode ma rozne sposoby spravania - obecne sa sprava tak ze pri zapnutom EV mode ide za predpokladu nabitej baterie na elektrinu - ale iba 33km/h - akonahle prekonam tuto hranicu tak na studeno zapina motor, pri pustenom kureni - zapina motor - ak je kurenie vypnute a motor zohriaty, niekedy dokaze ist do 49km/h a potom zapina motor - inokedy vypise pri 33km/h ze vypina EV kvoli rychlosti - ale aj tak pokracuje na elektrinu :roll:
rychlost do 49km/h sa mi podarilo dosiahnut vypnutim EKO a naslednym zapnutim EV pri takmer plnej baterke a vypnutom kureni.
Zo skusenosti pozorujem ze pri normalnej jazde, zohriatom motore, a vonkajsej teplote cca 5stupnov auto po ubrati plynu pred dedinou prepina na elektrinu pri 75km/h - akakolvek rychlost nad je uz vzdy za asistencie benzinu.

bezne jazdim v EKO mode, kurenie na cca 21 stupnov, auto mam od zimy, takze viac ako 8 stupnov zatial nezazilo, neviem ci sa toto spravanie zmeni ked bude teplo.
Pri sucasnych mrazoch sa velmi neochotne prepina na elektrinu - pri kureni takmer vobec, spotreba vychadza do 5litrov.

pri dlhsom stati, napr.pri cakani pred domom na frajerku vzdy zapinam EV mod, aj za cenu toho ze mi postupne chladne interier a automaticka klima pomaly ubera na sile ventilatora, po rozbehnuti sa auto pri 33km/h zapina na benzin.

existuje nejaky sposob ako dosiahnut jazdu na elektrinu od 0 do 75 bez pouzitia benzinu ? dajme tomu az po vybitie baterie na klasicke dve palicky - kedy vzdy zapne benzin...

ako funguje Vas HSD system ? nejake triky a tipy ?

dakujem a snad ste ma pochopili
ondrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Re: EV mode, EKO mode - spravanie

Příspěvek od ondrik »

az bude teplejsie, budes chodit do 50 so zapnutym EV v pohode.
na 35 to je obmedzene v zime. Vyhodnocuje teplotu vonku aj teplotu baterie, a obmedzuje aj rychlost, aj zosliapnutie plynoveho pedalu.
Prius 2012 hybrid + LPG... lacnejsie to uz nejde
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Ex-Celica 92 1,6 STi 4A-FE
Ex-Corolla 89 5dHB 1,6 GL 4A-F
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Oni to maji dobre vymysleny. 3 rozjezdy na EV mode a ses bez baterky, proto tam je mraky omezeni.
RAV4 HSD FWD
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

A naco je to dobre toto sledovat? Nastartujem a jazdim.... EV nezapinam zmysel v tom nevidim, eko niekedy, najcastejsie jazdim klasika mod a pri potrebe sviznejsie predbiehat power mod. Clovek ma malu hlavu aby skumal algoritmy toyoty,je to vymyslene dobre netreba sa tym zatazovat.
Venuj sa viac tej frajerke ako toyote. :D
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
ondrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondrik »

slabostka píše:A naco je to dobre toto sledovat? Nastartujem a jazdim.... EV nezapinam zmysel v tom nevidim, eko niekedy, najcastejsie jazdim klasika mod a pri potrebe sviznejsie predbiehat power mod. Clovek ma malu hlavu aby skumal algoritmy toyoty,je to vymyslene dobre netreba sa tym zatazovat.
Venuj sa viac tej frajerke ako toyote. :D
presne tak. Je to v celku dobre ochranene, aby si tu baterku neodpisal v mrazoch, alebo vo vysokych teplotach. Ked si zvyknes na pedal, budes sa aj bez zapnuteho EV rozbiehat do 70kmh. len to bude dlho trvat :D
EV mod ta akurat pusti silnejsie zosliapnut pedal a rozbehnut sa prudsie na baterke, ale vypne sa ti pri 50kmh (resp 35 v zime) a okamzite nastartuje motor.
Prius 2012 hybrid + LPG... lacnejsie to uz nejde
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Ex-Celica 92 1,6 STi 4A-FE
Ex-Corolla 89 5dHB 1,6 GL 4A-F
Odpovědět

Zpět na „Prius“