Prosím radu při výběru auta
- Leon*cz
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Prosím radu při výběru auta
Ahoj, rád bych si koupil auto a mojim favoritem je zatím celika 5-6 řada (čtyřočko). Chtěl bych se o tomto auto dozvěděl víc.Např rozdíly mezi 1,8 a 2 litrem. Jaké mají oba typy spotřebu, jaké jsou klady a zápory,popř. jáké jsou náklady na provoz, nebo nejkazovější součástky a výdaje za jejich opravu..Je to pěkné autíčko a rád bych si ho pořídil, ale taky bych ho rád uživil. Tak mi prosím podejte co nejvíce informací..Všem moc díky
- Tygr
- Věčnej rejpal
Nějak tak obecně jako většina sportovněji střižených aut: Vychrchlané potvory.
Situace v CZ je taková, že Celica se tady nikdy nová neprodávala, což znamená, že 99% je sem importovaných za účelem výdělku - a největší výdělek byl vždycky bohužel na čem? Na bouračce.
Každý tomu většinou dává kopr, ale starat se o to už tolik nezvládá a podle toho to také vypadá. Koukat všude, kam to jde..

Každý tomu většinou dává kopr, ale starat se o to už tolik nezvládá a podle toho to také vypadá. Koukat všude, kam to jde..

Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
jeto úplně stejný jako u jakýho koliv jinýhi sportovního auta, to znamená že motor a podvozek dostává většinou čočku a máloky pořádnou péči, co si budem povídat, každej by se rád bavil, ale cpát do toho prachy už se dost lidem nechce nebo ani nemůžou. Jinak s tou spotřebou.. no 2,0 jede za 8-9 jen když se budeš sakra ovládat:) 1,8 tak bude jezdit bez jedinýho problému(spíš za míň). Pokud chceš aby ta Celda jela aspoň trochu jak vypadá tak di do 2,0, ale musíš počítat s vyžší spotřebou(spíš tak 9-11), 1,8 je volba pro klydný povahy, ale když jí budeš hodně dusit tak je taky celkem rychlá, ale můžeš se utěšovat tim že 1,8 i 2,0 maj stejnej podvozek, jen ten výkon je jinej a často i výbava mluví pro 2,0Leon*cz píše:No nejvíce by mě zajímalo jak velký rozdíl je ve spotřebě mezi 1.8 a 2.0...Těch 8-9 litříků není zase tak nejhorší.A na co si dát při koupi pozor (nějaké skryté vady, které by se mohly v brzké době projevit)
tohle už se tady na fóru několikrát řešilo, zkus se trochu porzhlýdnout, nějak to zrovna nemůžu najít

Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
- Leon*cz
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
No já jsem taková klidná povaha
takže nemám pocit, že bych to nějak honil, ale raději bych šel do toho dvoulitru,jen mám strach že to sežere i kolemjdoucí
No a pokud jde o koupi, tak nemám v úmyslu kupovat ho tady u nás,ale porozhlídnout se po něčem v zahraničí (německo,rakousko)nejlépe koupit přímo od majitele, než z bazaru, protože jsem v jednom dělal, tak vím jak to tam chodí 

zalezi taky trochu jak si na tom financne.ty motory jsou sice "nesmrtelny" ale jestli se ti neco posere tak shanet neco z mechanickych soucasti do 3s-ge motoru je prakticky nemozna vec pokud nenarazis na prodej celkovyho motoru..v usa se auto neprodavalo takuze s tim je potiz...spotrebni veci s tema problem obvykle neni...ale je to toyota a nektery veci tam jsou dost o penezich...pokud nemas sikovnyho cloveka na "drate" jako ja Idaha tak budes mit problem se shanenim dilu
mam tu dvoulitrovou, jezdim tak 1/2 po meste, zbytek okresky a dalnice, vetsinou klidne ale obcas si zadivocim 
spotreba:

spotreba:

Leon*cz píše:No já jsem taková klidná povahatakže nemám pocit, že bych to nějak honil, ale raději bych šel do toho dvoulitru,jen mám strach že to sežere i kolemjdoucí
No a pokud jde o koupi, tak nemám v úmyslu kupovat ho tady u nás,ale porozhlídnout se po něčem v zahraničí (německo,rakousko)nejlépe koupit přímo od majitele, než z bazaru, protože jsem v jednom dělal, tak vím jak to tam chodí
prodáno: Celica GT T20 (1997)
http://tinyurl.com/celicagt
http://tinyurl.com/celicagt
- Leon*cz
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
No a za kolik jsi jí zhruba pořídil, at vím jak se ty ceny pohybují.Máš to koupeno u nás, nebo jsis ho nechal dovézt?Doky píše:Ahoj ja si právě pořídil 6. generaci v 2,0 a 10 l/100 km je přibližnej průměr kterej mi vychází.Jel jsem 1/2 město a 1/2 dálnice/135-160 km/hod/ míň teda ne.Ale je pravdou že mám kola 225/45.
- Leon*cz
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
MMCh co říkáte na tohle? Ta cena mě trochu dostala,není to málo?Nebo se dá sehnat i levnější(u nás asi ne,co?
)
http://www.sauto.cz/car_detail.php?filt ... id=5639415

http://www.sauto.cz/car_detail.php?filt ... id=5639415
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Mě se spíš zdá že ceny sou tak nějak stejný ať už je to 1,8 nebo 2,0, spíš de o stav a občas i výbavu.greddy píše:1.8ka nema takovou cenu jako dvoulitr...ten motor v 1.8 je takovej moc mestskej a umirnenej (nudnej) takze proto...v nemecku jsou pekny kousky kolem 90-120tis
Jinak tahle cena je celkem taková normální, vždyť je to 95. rok, ale od pohledu vypadá dobře a má i klimu, ikdyž sedačka u řidiče je prodřená(taky sem to měl), podle obrázků moc nepoznáš, neni nad to vidět jí na valstní bulvy

Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Ta cena je až moc dobrá
já za svou dal o ,,kousek" víc. Sedačka se prodere alespoň podle mých zkušeností až po hodně naježděných km tak nevím nevím
tahleta mi pak přijdě že má více naježděno jak vypadá.Můj názor je že za 2.0 je cena na trhu skutečně jen o málo vyšší.Samozřejmně je dobré když má klímu alespoň pro mne /někdo ji zatracuje a nedělá mu dobře i to je názor a věc zdraví/. Za další víš naházet záhy do auta další peníze/rozvody, olej, filtry,svíčky,kontrola klimy-doplnění, brzdová kapalina,možná brzdy, event. nejaké když ne nové tak zánovní gumy,poistka ta není malá, + nejaké drobnosti které se Ti věř mi přitrefej vím to
/měl jsem už nejaký auta a není to pak zas taková sranda.Radši pečlivě vybírat a nekoupit něco za míň peněz a pak do toho jen tlačit peníze ale když máš prostor, čas, dobrou základnu součástek a šikovné ruce tak tu cenu určitě vykompenzuješ a víš co v tom autě pak máš a uděláš si to eventuelně postupně. Já ze svou jsem spokojenej a jak říká Nightfever doufám že dlouho 

Nějaké ty auta doma jsou.