Hledám autoservis..
Hledám autoservis..
Zdravím všechny..Jsem z Hradce Králové a chtěl bych Vás všechny poprosit o radu ( tedy nejspíše hradečáky a okolí ), kde je v HK nějaký dobrý autoservis, kam mohu dát svoji toyotu...Díky moc za rady, mějte se

Chtělo by to upřesnit o co konkrétně se jedná.Některé úkony vyjdou paradoxně nejlíp přímo u Toyoty maj daný čas na určitej úkol. Napr.geometrii na Corollu kolegovi udělali za1300 a perfektně,zatímco u soukromníka za 800 ale sjížděla se mu kola a byl tam dva krát.Akceptujou po dohodě i vlastní dily napr.rozvodák.Právě se tam jdu zeptat na seřízení motoru před STK tak dám vědět kolik za to.Spozdravem Engl.Jo známá servisuje Mazdu v Třebechovicích je spokojená a prej japonce umněj tak se poptám.

Carina 2 2.0 GLi 89 KW

- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
OT - jen taková poznámka, víte že na garančky ( když je auto v záruce ) vubec nemusíte do značkového servisu? Podle zákona stačí jakýkoliv "odborný" servis, který dá razítko do servisky, a za svou práci si samozřejmě ručí, a práce je porvedena ve stejném rozsahu jak je předepsaná automobilkou.. - a automobilka je povinna to uznat jako běžnou garanční kontrolu bez ztráty záruky 

hledam autoservis
jo jo je to pravda muzes si dat auto do ktereho servisu chces ale riziko si poneses sam,kdyz servisak dala vsechny auta tak jak dokonale asi zna servisovat toyotu vsichni veme ze je to trochu odlisny,ja osobme bych se nejdriv informoval u toyotackyho znackovyho servisu a pak bych se rozhodl,napr. rozvodak bych dal asi origo toyota dava zaruku 1000000km,u opla se meni po 60000km kdo mi zaruci ze mi neda tuto znacku(sice levne)a da mi ten kvalitni.pravi se ze nejsme tak bohati aby jsme si mohli kupovat levny veci,tak kazdej at se rozhodne sam a samozrejme nese sve riziko,ja hradeckymu tschusu verim zatim me nezklamal.Tak zatim cau

Re: hledam autoservis
Překvapivě ponese riziko za odvedenou práci a materiál autoservis. Ono vyměnit spojku, olej, filtry a zkontrolovat provozní náplně zvládne skoro každý trotl a doměnka, že v originál servisech toyoty pracují samí erudovaní odborníci, není vždy úplně pravdivá, takže tebou oblíbené tschusho v Hradci je fajn, a pokud máš s nimi dobré zkušenosti, určitě není důvod měnit servis, ale neznamená to, že jsou tak dobré všechny značkové servisy. Nicméně, máš pravdu, nabízí se, že pokud by tomu měl někdo rozumět, pak by to měl být právě originál servis toyoty a některé úkony by se měly provádět asi jen tam.toyotak píše:jo jo je to pravda muzes si dat auto do ktereho servisu chces ale riziko si poneses sam,kdyz servisak dala vsechny auta tak jak dokonale asi zna servisovat toyotu vsichni veme ze je to trochu odlisny,ja osobme bych se nejdriv informoval u toyotackyho znackovyho servisu a pak bych se rozhodl,napr. rozvodak bych dal asi origo toyota dava zaruku 1000000km,u opla se meni po 60000km kdo mi zaruci ze mi neda tuto znacku(sice levne)a da mi ten kvalitni.pravi se ze nejsme tak bohati aby jsme si mohli kupovat levny veci,tak kazdej at se rozhodne sam a samozrejme nese sve riziko,ja hradeckymu tschusu verim zatim me nezklamal.Tak zatim cau
Pokud jde o rozvoďák, tak toyota je možná držák, ale milion km jeden řemen nezvládne
 .
.U opela to není dáno nekvalitní značkou, ale konstrukcí motoru, kdy se řemen více namáhá. Tzn. kdybys dal do opela řemen mitsuboshi a kladku koyo (obě jsou originál pro toyotu), tak to stejně budeš muset po 60 tkm vyměnit.

hledam autoservis
samozrejme tem milion je preklep,je to 100 000km,to riziko samozrejme ponese servis ale vsichni vime jak se da s potizema reklamovat v serviseu,u znackoveho servise je podstatne jine je vic pak pro reseni(tim samozrejme nechci rict ze vsechny servisy jsou spatn)y.Co se tyce tech trotlu nevim jaky mas zkusenosti ty,ale u sposta lidi je to nadlidkej ukon a hlevne kdyz to dela na dvorku nebo zahrade a garazi a hlavne kdyz s tim ma velike "zkusenosti"(takze zadne)a jestli takovyho trotla mas tak mi ho prosimte predstav rad bych videl, trebe ucetniho nebo neurochirurg jak vymenuje spojku  Take ten rozvodak,mam kamarada ke kteremu se obcas muzu podivat do prace a kdyz vidim vymenu origo tak me pripada ze by tam moch jeste zustat a kdyz vidim neorigi tak bych si ho asi nechal vymenit driv,na prvni pohled je to videt ta kvalita(asi to neplati u vsech nahrad nektere nahrady jsou srovnatelne s originalem)mozna je to jen muj pocit.U toho opla je to mozne nemam to vyzkousene a ani jsem to jeste nevidel. Jestli to neni tym ze jsi na znackovy servis zeprklej nebo vysazenej.
Take ten rozvodak,mam kamarada ke kteremu se obcas muzu podivat do prace a kdyz vidim vymenu origo tak me pripada ze by tam moch jeste zustat a kdyz vidim neorigi tak bych si ho asi nechal vymenit driv,na prvni pohled je to videt ta kvalita(asi to neplati u vsech nahrad nektere nahrady jsou srovnatelne s originalem)mozna je to jen muj pocit.U toho opla je to mozne nemam to vyzkousene a ani jsem to jeste nevidel. Jestli to neni tym ze jsi na znackovy servis zeprklej nebo vysazenej. 

Nejsem zatrpklej proti značkovým servisům, jsem zatrpklej proti skoro všem servisům  , tedy proti přístupu většiny z nich. Jen si myslím, že není vždy pravda, že servis toy = kvalitní servis, ale jak pro co. Pokud sis našel servis, se kterým jsi spokojen, tak se ho drž.
, tedy proti přístupu většiny z nich. Jen si myslím, že není vždy pravda, že servis toy = kvalitní servis, ale jak pro co. Pokud sis našel servis, se kterým jsi spokojen, tak se ho drž.
Já jsem spokojen s pánem, který je téměř v důchodu a nad svou prací přemýšlí, případně umí říct, že neví a odkázat na jiného odborníka, zatímco ve spoustě rádobylepších servisů často jen umí vyměnit svazek za svazek, jednotku za jednotku, systém za systém, to vše v řádech desetitisíců, aniž by si vteřinu lámali hlavu s hledáním konkrétní závady, to se prostě dnes nenosí. To mi vadí, ale neznamená to, že to dělají jen značkové servisy.
Neurochirurga opravdu nepovažuji za trotla, ale když vidím, že se servis hemží lidmi, kteří ještě před třemi lety studovali opraváře zemědělských strojů, tak přesto věřím, že olej a filtry by zvládnout mohli.
Tož tak.

, tedy proti přístupu většiny z nich. Jen si myslím, že není vždy pravda, že servis toy = kvalitní servis, ale jak pro co. Pokud sis našel servis, se kterým jsi spokojen, tak se ho drž.
, tedy proti přístupu většiny z nich. Jen si myslím, že není vždy pravda, že servis toy = kvalitní servis, ale jak pro co. Pokud sis našel servis, se kterým jsi spokojen, tak se ho drž.Já jsem spokojen s pánem, který je téměř v důchodu a nad svou prací přemýšlí, případně umí říct, že neví a odkázat na jiného odborníka, zatímco ve spoustě rádobylepších servisů často jen umí vyměnit svazek za svazek, jednotku za jednotku, systém za systém, to vše v řádech desetitisíců, aniž by si vteřinu lámali hlavu s hledáním konkrétní závady, to se prostě dnes nenosí. To mi vadí, ale neznamená to, že to dělají jen značkové servisy.
Neurochirurga opravdu nepovažuji za trotla, ale když vidím, že se servis hemží lidmi, kteří ještě před třemi lety studovali opraváře zemědělských strojů, tak přesto věřím, že olej a filtry by zvládnout mohli.
Tož tak.

servis
i kdyz s par vecmi s tebou nesouhlasim tak si myslim ze s tema zasadnima vecma jsme za stejno(mohli by jsme to rozebirat az az
tak zatim S pozdravem toyotak

tak zatim S pozdravem toyotak
- Karel Danda
- Řidič
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Podle zákona o reklamacích a ochrane spotřebitelu, m ůžete dát na garanční kontrolu do jakéhokoliv odborného servisu  svuj vuz. Pokud ten servis dodrží veškeré postupy, které mají být v dané kontrole provedeny ( a které jsou většinou popsány v servisce ) tak veškerou garanci nenese ten servis ale prodejce vozu. Výjimkou jsou případy, kdy s eprodejci vozu podaří dokázat, že onen servis zanedbal, špatně nebo vubec neprovedl daný ukon,který měl dusledný dopad na poškození vozýidlo. v tu chvíli si nese plnou odpovědnost za záruku vozu onen servis..
Takmluví zákon a tak se to do bře využít.najdi si spolehlivý servis , neznačkový, ketrý to udělá dobře a 1/2 ceny z ukonu máš dole..

Takmluví zákon a tak se to do bře využít.najdi si spolehlivý servis , neznačkový, ketrý to udělá dobře a 1/2 ceny z ukonu máš dole..
hledani servisu
Co se tyce zakonu kazdy z nas vime jak fungujou urcite se kazdy setkal se zakonem pres ktery vlak nejede a pritom je nespravedlivy,taky na ty informace ktery samozrejme ma kazdy nez.ser.podle toho taky ta prace vypada,u nekterych vozu nelze vymenit oil bez pomoci pocitace(coz kazdy servis nez. ma)je samozrejme potreba tomu take rozumet co a za jakych podminek je potreba udela,uz vidim jak opravar zem. stroju se techto odchylek drzi(ze to videl delat u kamose tak to neznamena ze je to dobre)(neplati to u vsech jsou samozrejme vijimky ale tech je hrozne malo)co se tyce penez nejde o polovinu nakladu ale jde o kvalitu prace a dilu(za to kazdy rad ochotne zaplati je to neco za neco(vetsinou se nehleda servis levny ale spolehlivy a o tom to je.A prodejce do toho nemotej ty auta nespravujou.Uz vidim az budes muset jit k doktorovi a budes muset prodelat nejakou tu operaci(hlavne aby jsi sledoval co stebou delaj aby jsi tomu veril)snad v neco duveru mas ne.A co se tyce momentaku je samozrejme spravny aby se pouzival tam kde je to nutny(mam i s tim skusenost ze se podival o radek a model vedle co se muze stat a misto 7kil to dotahoval sestnacti udelal proste vic skody nes uzitku kazdy auto me svuj moment samozrejme uz vidim jak tyto informace ma kazdy nez.servistim somozrejme bych ho nezrusil ale pouzil tam kde je treba)mozna vam staci jen videt jak je s momentakem u vasešho vozu v tom pripade je to jen psychologicky, tak zatim rad jsem si popovidal zas nekdy

- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
ano porto je tam také zmínka o odborném servise a dodržení podmínek garančky. Dneska je dost věstníku a literatury, které si mohou servisy pořídit a v nich vše je. 
nebud naivní a neříkej mi, že veznačkovém toyota servisu znají všechny monenty na všech modelech, a nemohou se tedy o řádek přehlídnout
Mě stačí, když mám zážitky ( konkrétně s toyota servisem ) kdy mi kamarád řejen že radši dá auto na výmenu čepu řízení do toyoty, protože si enní jistý zda ten čep ode mne za 600 je skutečně originál ( není zabalen v krabici toyota ) a mě za 40minut volaji z toyoty a ten čep objednají, ale co je horší nevezmou prvorvýrobu, ale přímo do telefonu mi řeknou, že chtej to nejlevnější, protožwe už jde o starej křáp ( corolly z roku 98 ) a vemou čep z druhovýroby za 180kč..
Zákazníkovi nauřčtovali za čep 1850,- když si potom stěžoval že to není originál takmu řekli co by chtel, dyt ve faktuře nikde není napsáno že s ejedná o orignál čep a on převzetí položky s kodem XY podepsal.
stejné zkušenosti -Hondaservis, kde erudovaní a vyškolení odborníci 13pracovních dní zjistovali závadu , kterou nezjistili ( a poslali fakturu na 13tis za "zjištování závady" ) a kterou poznal vesnickej jouda co spravuje VW jen poslechem a orpavil za dva dny ( vč čekání na materiál ).
takže moje averze vuči značkovým servisum pramení z reálných zkušeností. Vím že takoví nejsou všichni ale když s enad tím zamyslíš, ty zase zatracuješ všechny nezačkové servisy, takže tvuj názor zhruba odpovídá mému .
Na vola a lepla narazíš všude, at už ve značkovce nebo odborném servise. Takže jdi tam kde je znáš, jsi s nima ty spokojen ( mluví ty - ne někdo jinej - já byl s hondou v PB 3 roky maximálně spokojenej než s ezmenilo osazenstvo a servis sel takřka během měsíce doháje ), a kašli na to jeslti je to značkovka nebo ne.
Záruku si nese každý za svou práci.
Pokdu chceš aby to bylo dobře udeláno proč jim nedáš stránku smanuálem kde je popsáno co ta garančka má obsahovat a dokonce i postup všech prací?
Pokud ten manuál nemáš tak jak mužeš ty vědět že značkovka ti udelal askutečně vše co do té prohlídky patří? Napsat si tam mohou cokoliv a je to opět o duvěře.
proto radši si to dám někomu ke komu mohu kdykoliv zajít, jehopráci sledovat a mám s ním dobré zkušenosti než abych to dával do značkovky kde si za díly ( většinou mi odmítnou ve značkovce dělat z mých dílu ) řeknou 2-5ti násobek toho co v reálu stojí nemluvě o ceně práce..

nebud naivní a neříkej mi, že veznačkovém toyota servisu znají všechny monenty na všech modelech, a nemohou se tedy o řádek přehlídnout

Mě stačí, když mám zážitky ( konkrétně s toyota servisem ) kdy mi kamarád řejen že radši dá auto na výmenu čepu řízení do toyoty, protože si enní jistý zda ten čep ode mne za 600 je skutečně originál ( není zabalen v krabici toyota ) a mě za 40minut volaji z toyoty a ten čep objednají, ale co je horší nevezmou prvorvýrobu, ale přímo do telefonu mi řeknou, že chtej to nejlevnější, protožwe už jde o starej křáp ( corolly z roku 98 ) a vemou čep z druhovýroby za 180kč..
Zákazníkovi nauřčtovali za čep 1850,- když si potom stěžoval že to není originál takmu řekli co by chtel, dyt ve faktuře nikde není napsáno že s ejedná o orignál čep a on převzetí položky s kodem XY podepsal.
stejné zkušenosti -Hondaservis, kde erudovaní a vyškolení odborníci 13pracovních dní zjistovali závadu , kterou nezjistili ( a poslali fakturu na 13tis za "zjištování závady" ) a kterou poznal vesnickej jouda co spravuje VW jen poslechem a orpavil za dva dny ( vč čekání na materiál ).
takže moje averze vuči značkovým servisum pramení z reálných zkušeností. Vím že takoví nejsou všichni ale když s enad tím zamyslíš, ty zase zatracuješ všechny nezačkové servisy, takže tvuj názor zhruba odpovídá mému .
Na vola a lepla narazíš všude, at už ve značkovce nebo odborném servise. Takže jdi tam kde je znáš, jsi s nima ty spokojen ( mluví ty - ne někdo jinej - já byl s hondou v PB 3 roky maximálně spokojenej než s ezmenilo osazenstvo a servis sel takřka během měsíce doháje ), a kašli na to jeslti je to značkovka nebo ne.
Záruku si nese každý za svou práci.
Pokdu chceš aby to bylo dobře udeláno proč jim nedáš stránku smanuálem kde je popsáno co ta garančka má obsahovat a dokonce i postup všech prací?
Pokud ten manuál nemáš tak jak mužeš ty vědět že značkovka ti udelal askutečně vše co do té prohlídky patří? Napsat si tam mohou cokoliv a je to opět o duvěře.
proto radši si to dám někomu ke komu mohu kdykoliv zajít, jehopráci sledovat a mám s ním dobré zkušenosti než abych to dával do značkovky kde si za díly ( většinou mi odmítnou ve značkovce dělat z mých dílu ) řeknou 2-5ti násobek toho co v reálu stojí nemluvě o ceně práce..
staci se podivat na dva vestniky s informace jsou rozdilny myslim si ze na dotahovani norm.sroubu najdes v strojnickych tabulkach ,tam kde je specifikum k tem maji pristup hlavne co se tyce plastickeho dotahovani z.s.(prvopocatek veskeryho spravovani je v dovozci)samozrejme zlodeji jsou vsude.(kdyz je zakaznik nespokojen tak si muze stezovat u dovozce,uz jsem se setkal se dvouma pripadama kdy svuj problem vyresily ale to neni ucelem melo by to byt automaticky .dulezite momenty by mel myt kazdy z.s k dispozici mel jsem moznost nahlednout je to tak.Tim nechci rict ze n.s neni dobry.V globalu jsou to lide jako my cim vetsi podvodnik tim se mu vic dari me to tak priípada( i presto se najdou slusny a sikovni lede kteri spolecne se zakaznikem najdou spolecna reseni.)to asi plati vside i kdyz to moc nevypada ja tomu ale verim.take je dobry mit svuj nazor na vec. tak zatim ahoj

Co si neudělam sám, nebo u čeho nestojim, když se to dělá, tomu nevěřim.... Jen taková blbost, kdy jste naposledy viděli někoho v servisu použít momenťák na něco jinýho než dotažení makovice?!
 Co si neudělam sám, nebo u čeho nestojim, když se to dělá, tomu nevěřim.... Jen taková blbost, kdy jste naposledy viděli někoho v servisu použít momenťák na něco jinýho než dotažení makovice?!