cd-mp3/wma

vše ohledně modelové řady Avensis
Globus
Člen Týmu

cd-mp3/wma

Příspěvek od Globus »

Dobrý den všem. Mám dotaz, vlastním AVENSIS T 25 r.v. 2007 s rádiem W53904. Kazeťák asi už nevyužiju, ale CD bych rád naučil mp3/wma. je-li to možné, v roce 2007 už byli tyto formáty zcela běžné a tak si myslím, že je problém v něčem jiném. Disk najede ale běží čas bez zvuku.
Má někdo radu, pomoc? Nějaká konfigurace při vypalování? Yatoure? Celý komponent?
Děkuji
Globus
Citron
Řidič

Re: cd-mp3/wma

Příspěvek od Citron »

Zdravim, mám r.v 2005, CD sice už nevyužívám, teď mám propojen kazetu s jackem do telefonu, ale když jsem vypaloval mp3 na CD, tak jsem používal prográmek Ashampoo Burning Studio 6 ve kterém lze vypalovat přímo audio cd, vyzkoušejte, mě to jelo bez problému, jenom se mi na cd vešlo cca 15 písní, záleží na velikosti.
2005 - TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW
Globus
Člen Týmu

Příspěvek od Globus »

Děkuji za odpověď. Zkoušel jsem kompresi i wav. Hrají mi pouze original CD. Zkusím tedy Ashampoo. Nebudu to mít jednoduché, nepoužívám Windows ale Linux. Uvítal bych i tuto možnost CD s "málo" skladbami. Děkuji
Globus
Citron
Řidič

Příspěvek od Citron »

Ono je myslím každé cd které je vytvořené jako audio takto omezeno, ono se to tam asi nějak kompresuje,dekompresuje, protože kdybys to normálně vypálil jako data, tak se ti tam vejde 750mb cd kapacity.
Jinak na linux netušim zda půjde či ne, tento systém neznám.
Nemáš zač, snad to pomůže.
2005 - TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW
eMeM
Navigátor

Příspěvek od eMeM »

CD som nevybavoval snáď už 7 rokov, v čom by mohol byť problém:
- ak CD mechanika prehráva len AudioCD - neprečíta wav, MP3 ani iné formáty. CD treba teda vypáliť ako AudioCD nie ako DataCD
- keď vypaluješ AudioCD, tak staršie mechaniky vedia (podľa štandardu) prečítať len uzatvorené CD (dúfam že si ten pojem pamätám dobre). Čiže CD do ktorého už nevieš po prvom napálení nič pridať.
- už sú nepamätám či treba vypáliť disc at once alebo track at once.

V každom prípade mechaniku v aute MP3/wma nenaučíš, audio stopa je bohapustý DA prevodník, jedine žeby si tam vpájkoval digitálny dekordér :lol:
Globus
Člen Týmu

Příspěvek od Globus »

Děkuji všem. Určitě jsem neuzavíral CD. Mechanika umí CD R i CD RW. Čte audio CD. Vypálím a uzavřu CD s mp3. Podám report.
Globus
eMeM
Navigátor

Příspěvek od eMeM »

S MP3 ti to nepôjde.

Čo som myslel pri uzatváraní stopy - je jedno či je cd-r alebo cd-rw, pretože pri tomto spôsobe napaľovania ide o to že nič nevieš pridať, cd-rw ide samozrejme vymazať a napáliť znovu.

Ešte dodám že staré mechaniky mali problém s rôznymi formátmi cd: cd-r, cd+r, cd-rw...
Globus
Člen Týmu

Příspěvek od Globus »

Děkuji všem za snahu. I Biscuitovi za super poznámku. Asi si to nepřečetl celé, nebo to prostě nechápe (bez pohádek). Rok výroby 2007, tedy rok, kdy komprese audia byla již běžná záležitost a proto je s podivem, že cd přehrávač tohle nepřehrává. Jak bylo popsáno výše přehrávač čte CD-R i CD-RW (to pro pohádkáře).Takže dvě možnosti: přístroj to neumí, nebo vypaluju špatně. Třeba do mercedesu musím vypalovat pouze audioCD a to na uzavřeném CD s maximální kapacitou 650MB, větší nebere i když je tam polovina kapacity. Mám ještě balík CD s kapacitou 800MB. Ty se už deset let nedělají. Do opla vypaluju jak mě napadne a hraje všechno. AudioCD, wma, mp3, flac, sacd, wav i jako datadisc, multisession, je tam origo radio Pionner a asi by přečetl i víčko od zavařovačky. Nainstaloval jsem na komp Win 10. Pak asampoo a nero. Vypálil jsem cca dvacet nosičů s pokaždé jiným nastavením a jiným obsahem skladeb a jiným datovým tokem od 96 do 320kb/s u mp3.
Brnknu do toyoty a poptám jak je to s tímhle rádiem, jestli to zvládá nebo ne.
Tak díky. Dám repotr.
Globus
Marselus
Řidič

Příspěvek od Marselus »

Zvladat to nebude. Radio co ma kazety a cd nedokaze prehrat mp3. Slo by to ak zozenies mechaniku co to dokaze trebars z rada c bolo pokazene ale z toyoty. Potom uz zs moze byt problem z datovym kablom - moze byt kratky niecim podobnym som si presiel tak vuem o com pisem.

Najlepsie bude ak si zozenies radio z toyoty co mp3/wma dokaze. Je to prosta vymena bez kodov alebo kadejakych redukcii.
Potrebujes napr. toto

https://www.ebay.co.uk/itm/Toyota-Avens ... 2312958172

popripade toto
https://www.ebay.co.uk/itm/toyota-avens ... SwR2RaTgry

Jedno aj druhe by som mal na predaj ak by si chcel tak napis a dohodneme sa. Mne je jedno ktore budem mat v aute kedze navigaciu mam externu.

Dalej tu je moznost tohto
http://www.xcarlink.cz/?p=productsMore& ... yota-2003-

Nestratis originalny dizajn a mas usb, mp3 a BT hovory a rovnako aj hudbu z mobilu. Ale treba tahat kable po aute pre usb a BT mikrofon.

Je to na tebe ako sa rozhodnes.
Toyota Avensis T25, 2.0l D4D, 2003, combi, 367000km a stupa...
eMeM
Navigátor

Příspěvek od eMeM »

Asi tak. Možno som to nie dosť jasne napísal, ale kolega nadomnou to napísal presne. Ak tvoje autorádio nepodporovalo MP3 tak ho nijako nepresvedčíš, aby začalo.

To je ako tankovať benzín do dieselu, akurát sa to nedoserie, len výsledok bude rovnaký - nepôjde to.

Ja napr. nechápem načo dávajú dnes do autorádií CD mechaniky, úplný prežitok, stačí ak to má usb port.
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

Zdarec "bývalí" kolegáčci,
zkusím Ti poradit, jak už psal kolega přede mnou, používal jsem kazetový adapter za cca 150,- (kazeta do mechaniky, z toho vedl "drátek" a na konci 3,5 Jack). K tomuto připojíš cokoli. Já používal a stále používám v Mazdě 6 starší telefon Samsung SIII s paměťovkou 32 GB - přes aplikaci Power AMP (staženo a zakoupeno v Google play), kde mám mrak MP3 a zvuk z toho leze excelentní (stahuji kvalitu 320kbs, popřípadě 180kbs - když už není jinak). Kvalita v Toyotě byla výborná a ještě k tomu můžeš v telefonu "ladit" různé nastavení zvukových "limitů" (Equalizer, basy, výšky, ozvěny, sílu sterea a dalších pytlovin).
Proto bych Ti radil, pokud máš telefon s výstupem na sluchátka, není nic jednoduššího, než nahrát MP3 do telefonu, zastrčit kazetový adapter a poslouchat. Vyhneš se nějakému vypalování a přehazování CD-ček a to nemluvím o dalším nekomfortním hledání skladeb přes interní Toyoťácké rádio. Takhle, alespoň u mě, si na telefonu jednoduše najdu hned co chci poslouchat atd. Nemluvím o dalším nastavení, jako náhodné přehrávání, přehrávání jenom jednoho alba atd. atd.
Nevymýšlej zbytečnosti a jdi nejjednodušší a nejefektivnější cestou....
Mějte se tady a zase přijdu na kontrolu :wink:
Roman
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

Hmmmm, vím o čem píšu. Na zvukovou kvalitu si potrpím a toto je ideální varianta k celkovému zvukovému aparátu do T25. To by musel začít přímo u rádia a kompletní výměnu repra, které jsou v T25 celkově málo výkoné...
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

Asi tak. To prehravanie cez kazetu je povedal by som "nudzovy" stav. Este ked tak mozes skusit tie "prehravace" co sa zasuvali do zapalovacov a vysielali na urcitej FM frekvencii a stacilo naladit radio na tu frekvenciu.
Ale realne, ani ta kazeta a ani to akoze FM radio nemoze byt uz z principu kvalitne. Privela rusivych elementov...
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Maghreb píše:Asi tak. To prehravanie cez kazetu je povedal by som "nudzovy" stav. Este ked tak mozes skusit tie "prehravace" co sa zasuvali do zapalovacov a vysielali na urcitej FM frekvencii a stacilo naladit radio na tu frekvenciu.
Ale realne, ani ta kazeta a ani to akoze FM radio nemoze byt uz z principu kvalitne. Privela rusivych elementov...
Ta kazeta je vyrazne lepsi nez FM. Nicmene bavit se o HiFi v aute s levnym radiem od vyrobce, no...
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
Globus
Člen Týmu

Příspěvek od Globus »

Zdravím všechny.
Tak předem všem děkuju za snahu pomoct a poradit. I díky za názory. Na telefonu v servisu mi bylo s celkem rozumným mechanikem odpovězeno, že rádio v mém autí opravdu neumí kompresi audia v jakémkoli formátu.
Pro všechny chci upřesnit, že jsem si byl a jsem vědom, že se nedá naučit CD přehrávač kompresi audia přehrávat. Jednalo se mi zejména o jistotu, protože jsem se setkal s přehrávači které to umí, ale jen s naprosto přesně danými podmínkami. nepatrná odchylka v podobě jiné bitrate, jedinné písmeno v názvu písně v češtině apod. a šlus.
Tak to jen pro upřesnění.
Dál bych to viděl na dvě možnosti, koupě origo rádia od někoho odtud, kdo má doma v regále, nebo yatoure.
Co vy na to?
děkuji
Globus
Odpovědět

Zpět na „Avensis“