Já jsem k tomu spíše skeptický, ale se chci zeptat, co si o tom myslíte? Neuvažoval jste někdo o takovém "zlepšováku" pro svého Aurise? Či dokonce někdo něco takového máte a používáte? Pomáhá to reálně něčemu? Díky za názory.
- problém je že spotreba nie je to čo súvisí LEN s teplotou chladiacej kvapaliny. Kým niekto nedá číslo - priebeh teploty s a bez krytu je to len špekulácia. Porovnávaš zimu a zimu - to sa dá porovnať? Teploty, sneh, vietor, jazdy, noha na plyne....p1947 píše:Pánové a dámy, má to smysl,neboť již PIV má zabudovanou elektrickou mřížku/dečku/,která se dle potřeby sama zavírá i otevírá.Já i mnoho dalších majitelů Priusů to tak dělají,že zakrývají spodní mřížky/průduchy/,někteří začli i část horních štěrbin zakrývat. Dříve se motor zahřeje a né často ochlazuje a tím dochází k nižší spotřebě,neboť často kde to jde auto jezdí na elektro.Myslím si,že i majitelé Aurisu by to měli vyzkoušet/komponenty kolem motoru jsou stejné jako u Priusu/.Loňskou zimu jsem to již dělal a celou zimu jsem jezdil s průměrem mezi 4,9- 5,2 l/100km,předloňskou jsem to tam neměl a průměr byl ještě o nějakách 0,3 l větší.
mate ukazovatel teploty v cisle? Ja ked sledujem moje palicky tak ani pri -20 pri jazde dole kopcom na samospad neklesne teplota o viac ako jednu palicku co predpokladam 20 st. nebude....tomikm píše:Ona taková "dečka" na hybridu opravdu není od věci, když vidím jak brutálně klesá teplota chl. kapaliny při jízdě s vypnutým motorem a to ještě pořádně zima nezačala. Nejde jen o teplotu v kabině, tu automatika celkem udrží, ale jde o optimální teplotu motoru, která klene během chvilky z 90st na 70st i méně.
Kájo, to se divím, že jsi tohle vyšpekuloval až teďkadel píše:Zkuste schvalne u Aurise vypnout rano topeni. Dneska jsem to zkousel, vozim kluka 2 km do skoly a kdyz prijizdim ke skole, uz jsem jel na elektro. A to jeste pulku jedu z kopce, takze motor se moc neohreje otackama. Fakt me dost prekvapilo, ze idealni teplota motoru pro rezim EV neni tak dulezita jako pozadavek topeni. Samozrejme bez fopeni jezdit nebudu, tohle bylo ciste z vedeckyho hlediska