Nová Corolla - Havarijní pojištění

vše ohledně modelové řady Corolla
pagoc
Člen Týmu

Nová Corolla - Havarijní pojištění

Příspěvek od pagoc »

Zdravím,
zítra si vyzvedávám novou Rolku, výbava executive,1.6 CVT. Nechávám si dělat kalkulace na pojištění. Komplet pojištění včetně skel mi nejlépe vychází na 15tis. Kč, bonus mám 110 měsíců.
Máte někdo havarijko? Na kolik vám vychází?
Díky za odpověď
RAV 4 Hybrid, Selection 2018
Corolla 1.6 CVT Executive, Pearl White, r.v. 12/2017 (EX)
Ford Mondeo 2.2 TDI (129kW) r.v. 2009 (EX)
Ford Focus 1.6i (74kW) r.v. 2006(EX)
amulet
Navigátor

Re: Nová Corolla - Havarijní pojištění

Příspěvek od amulet »

Ahoj, já jsem měl povinné + havarijko za podobné peníze, bylo to s 5% spoluúčastí a s GAPem. Šlo o Toyota pojištění, uzavíral jsem to přímo v autosalonu, dělá to pro ně Allianz. Tak se tam zítra poptej.
Toyota Auris TS 1.4 D-4D r.2014
Toyota Corolla Wagon 1.6 r.1998 (ex)
pagoc
Člen Týmu

Příspěvek od pagoc »

amulet píše:Ahoj, já jsem měl povinné + havarijko za podobné peníze, bylo to s 5% spoluúčastí a s GAPem. Šlo o Toyota pojištění, uzavíral jsem to přímo v autosalonu, dělá to pro ně Allianz. Tak se tam zítra poptej.
Díky za odpověď. Jejich nabídku mám. 5% spoluucast vychazi na cca 13tis. 1% na těch 15. Mám jeste dalsi kalkulaci a vychazi na 18 tis., ze všech informací co jsem si dnes poskladal to vypada, ze Toyota + Allianz vycházi velmi výhodně. Dokonce pojištovák od Allianzu se nedostal na ty penize co Toyota.
amulet
Navigátor

Příspěvek od amulet »

Mám stejnou zkušenost. Pokud pro tebe těch 15 tisíc není problém, tak toho Toyota pojištění jdi, GAP je podle mě u nového auta zajímavý a za takové peníze ho jinde asi nedostaneš. GAP je ale na 3 roky (na starší auto už ti ho prostě nedají) a i poté jsem si nechal dělat kalkulaci na nové pojištění bez GAPu zase u Toyoty a dostal jsem zase velmi dobré podmínky.
Blaza
Člen Týmu

Příspěvek od Blaza »

Ahoj, Corollu Aktive Trend+Led jsem kupoval v dubnu letošního roku. Kompletní havarijní a povinné i s Gapem u Uniqy 8600 s 1% spoluúčasti. Nenech se ukecat a hledej levnější než nabízejí.
amulet
Navigátor

Příspěvek od amulet »

Blaza píše:Ahoj, Corollu Aktive Trend+Led jsem kupoval v dubnu letošního roku. Kompletní havarijní a povinné i s Gapem u Uniqy 8600 s 1% spoluúčasti. Nenech se ukecat a hledej levnější než nabízejí.
To je oproti mému pojištění obrovský rozdíl, ale nemám důvod ti nevěřit. Třeba tam máš v něčem horší parametry, třeba ne. Já jsem si srovnání také samozřejmě dělal a u nového auta jsem se držel mj. dvou podmínek:
1) nechci nejlevnější pojištění, protože to je vždycky něčím vykoupeno. Žádná pojišťovna není charita.
2) chci mít pojištění u velké pojišťovny, kvůli vyšší pravděpodobnosti bezproblémového plnění.
A to Allianz splňuje - je sice dražší, na druhou stranu, když se podíváš na zkušenosti lidí na webu, tak Allianz je jedna z těch méně problémových pojišťoven, co se týče plnění.
Ale nejsem agent Allianz, přeji pagocovi i ostatním, ať si vyberou takové pojištění, které jim bude nejépe vyhovovat.
pagoc
Člen Týmu

Příspěvek od pagoc »

Blaza píše:Ahoj, Corollu Aktive Trend+Led jsem kupoval v dubnu letošního roku. Kompletní havarijní a povinné i s Gapem u Uniqy 8600 s 1% spoluúčasti. Nenech se ukecat a hledej levnější než nabízejí.
Nevím co máš za pojištění a co máš za bonusy, ale u Uniqy mám pojištěné 8 let staré mondeo a havarijko mám 12tis., nenechávám se u nikoho ukecat, ale od Toyoty mám prostě nejlepší nabídky. A souhlasím s Amuletem, je lepší mít o něco dražší pojistku a lepší pojišťovnu, než řešit problémy, když dojde na lámání chleba. S Uniqou jsem ten problém měl, když jsem boural s Focusem... Najednou havarijko bylo k "ničemu" . Nesmyslná spoluúčast. Vymýšleli, že auto má přes 100tis km a už to nehradí oni apod. kraviny.
Samozřejmě nechci vyhazovat za pojistku nesmyslný peníze, ale v případě potřeby chci mít pojistění funkční.
lidoma
Člen Týmu

Příspěvek od lidoma »

Ja jsem hned pri koupi sjednal primo v Toy pov.s havarijkou s gapem u Allianz se spoluucasti 5% /5000.za cca 7500,- Mam plny bonus.
Toyota Camry, 2,5 hybrid, 160 kW, 2021
ex. Toyota Corolla, 1.6 Valvematic M, 2017
amulet
Navigátor

Příspěvek od amulet »

lidoma píše:Ja jsem hned pri koupi sjednal primo v Toy pov.s havarijkou s gapem u Allianz se spoluucasti 5% /5000.za cca 7500,- Mam plny bonus.
Hele, ale tohle mě zajímá. Mě totiž v Toy tuto cifru (plus/mínus) stálo pouze havarijní pojištění, celek mě vyšel na dvojnásobek, a to jsem měl myslím také už plný bonus.
Takže mě napadají tyto možnosti:
- buď máš úplně jiné parametry (u mně POV ve variantě PLUS - 100/100 MCZK, HAV také v PLUS - 5%/5.000, GAP, navíc pojištění skel)
- nebo je i v Toyotě možné další vyjednávání ohledně ceny a srazil jsi to na polovičku (já dál nevyjednával, protože už tak mi to ve srovnání s jinými nabídkami přišlo výhodné)
- jsou tam ještě jiné vlivy na cenu (bydliště, věk, cena auta), které jsme měli každé jiné a podstatně ovlivňují cenu...
- každý to máme v jiné měně :wink:

Ještě jednou jsem se díval na tehdejší nabídku s různými možnostmi a nejlevnější varianta holého povinného ručení a havarijního pojištění byla cca 9.900 Kč.

BTW - když mi po třech letech skončila platnost GAPu, Allianz mi i přes to nenabídl žádné snížení pojistky, tak jsem se znovu obrátil na Toyotu a ta mi udělala přepočet pojistky, opět velmi dobrý ve srovnání s jinými nabídkami, které jsem si nechal udělat...

Nechci se tě dotknout, ale je těch 7.500 Kč roční pojistné?

Pagoci, dej pak vědět, jak jsi dopadl...
pagoc
Člen Týmu

Příspěvek od pagoc »

amulet píše:
lidoma píše:Ja jsem hned pri koupi sjednal primo v Toy pov.s havarijkou s gapem u Allianz se spoluucasti 5% /5000.za cca 7500,- Mam plny bonus.
Hele, ale tohle mě zajímá. Mě totiž v Toy tuto cifru (plus/mínus) stálo pouze havarijní pojištění, celek mě vyšel na dvojnásobek, a to jsem měl myslím také už plný bonus.
- buď máš úplně jiné parametry (u mně POV ve variantě PLUS - 100/100 MCZK, HAV také v PLUS - 5%/5.000, GAP, navíc pojištění skel)
- nebo je i v Toyotě možné další vyjednávání ohledně ceny a srazil jsi to na polovičku (já dál nevyjednával, protože už tak mi to ve srovnání s jinými nabídkami přišlo výhodné)
- jsou tam ještě jiné vlivy na cenu (bydliště, věk, cena auta), které jsme měli každé jiné a podstatně ovlivňují cenu...

Ještě jednou jsem se díval na tehdejší nabídku s různými možnostmi a nejlevnější varianta holého povinného ručení a havarijního pojištění byla cca 9.900 Kč.

BTW - když mi po třech letech skončila platnost GAPu, Allianz mi i přes to nenabídl žádné snížení pojistky, tak jsem se znovu obrátil na Toyotu a ta mi udělala přepočet pojistky, opět velmi dobrý ve srovnání s jinými nabídkami, které jsem si nechal udělat...

Dopadl jsem tak, že to mám povinne a havarijni za 13tis. Komplet. Mám to full. 1% spoluucast, živel, krádež, vandalismus, Gap, nahradni vozidlo atd. Prvni havarie bez spoluucasti apod.
Spokojenost. Jinak nejlevnejsi varianta povinne + havarijni 8.900kč
amulet
Navigátor

Příspěvek od amulet »

Jo, tak tohle už je srovnatelné s tím, co jsem měl. O trošičku levnější, ale tam může hrát roli ten bonus, velikost bydliště, pořizovací cena vozu. Nebo za ty 4 roky malinko zlevnili...
Přeji ti, ať to pojištění nikdy nepotřebuješ ;-)
Blaza
Člen Týmu

Příspěvek od Blaza »

Ještě k tomu pojištění u Uniqy, mám povinné super na 100/100 mil., havarijní Kasko Max i s Gapem za tech 8600,-Kc. Tuto cenu jsem platil za podmínky, že jsem to vzal i s asistencni službou Uniqa Safety Line Rent+, což mě vyšlo na 600,- Kc za piskovani skel. Nic více jsem neplatil.Bez této asistenční služby by cena za kompletní pijisteni byla o cca 1000,- vyssi. V Toyotě mi nabizeli komplet pojištění u Allianz s 5% spoluucasti za 9825,- Kc. Odvolávat jsem i nabídky internetové, ale cenu mi nabizeli od cca 9000-18000. Hodně štěstí při výběru.
lidoma
Člen Týmu

Příspěvek od lidoma »

pagoc píše:
amulet píše:

Dopadl jsem tak, že to mám povinne a havarijni za 13tis. Komplet. Mám to full. 1% spoluucast, živel, krádež, vandalismus, Gap, nahradni vozidlo atd. Prvni havarie bez spoluucasti apod.
Spokojenost. Jinak nejlevnejsi varianta povinne + havarijni 8.900kč

Tak jsem se pro jistotu dival na smlouvu a mam to nasledovne: povinne mam Basic tj. poj. 50/50, k tomu havarijka Plus s Gapem jak jsem psal vyse. Ale jsem z vesnice s plnym bonusem. Sjizdel jsem pred uzavrenim internet a levneji jsem nesehnal ani pres klikare a podobne firmy. Vzal jsem to u Toyoty pri prevzeti vozidla.
lidoma
Člen Týmu

Příspěvek od lidoma »

Jo a mozna jsem pro pojistovnu stary.
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

16000 platim na ravku, ale je v tom 1800 pronajem auta, 0% nebo 2000. Koop

Edit: kecam, 16000 je to bez nahradniho auto, necelych 18000 je to vcetne. Zkus si tady na foru najit Vokurka. Solidni pojišťovak, mam pres nej pojisteny vsechno
RAV4 HSD FWD
Odpovědět

Zpět na „Corolla“