...není to už přehnaná snaha o "snížení" - nebo nemoc...????
"KDO" tu píše,že v pohodě jezdí pod 4 L - stabilně? - někdy se to dá,ale řekl bych,že to nejde brát jako roční průměrnou spotřebu...
Je potřeba brát v potaz : KDE - v jakém složení terénů jezdí - někde se to mockrát probíralo - já,na Vysočině pořád "skopec-dokopec" - někdo jiný /David třeba/ kolem Kolína,někde na Hané kolem Přerova - a tam jsou ve spotřebě rozdíly....
Tlak pneu 2,7?....myslím,že velmi přehnaná hodnota....akorát na sjíždění pneu.....jestli se pamatuji P II má mít 2,5...u pneu 195 /65 /16 ?...2,2 a 2,3 jsou hodnoty na P III - při použití 17" kol....
"Kristovanoho" - vyndávat zadní sedačky a vanu do kufru ????? - to je jako v holobytě???
Kryt před chladičem - ano - to používám -opět zmínka před pár dny/ - musím říct,že pomáhá....dodělej doma - protože origo není...origo má pouze nový P IV.
"Aktivně zapínat EV mod" ? - zkusil jsi to??? - auto si většinou dělá svoji práci a "kočího" nenechá do toho kecat.. dost často po zmáčknutí EV jen napíše hlášku na monitor - chrání sám sebe...někdy při zvýšené,nebo nízké teplotě motoru atd...?
Jízda po jedničkách? - je mu to "fuck" - spíše pravidelnou,poklidnou jízdu - a hlavně myslím jízdu na jeden zátah kolem 30 km...aspoň já to tak sleduju - pak jde spotřeba níž.../ o dvě deci

/
Benzín ?...beru a brával jsem i u Tank ono: 95- bez problémů - jen dodávám VIF...možná mě někdo zkritizuje - ale 98 zbytečně dražší - nějak moc jsem necítil zlepšení /ale můj jen malý názor- nebral jsem to často/ - to samé,někde se píše,že v zahraničí je "lepší" benzín - jezdím často na jih - ale většinou zmiňované Rakousko,Slovensko,Chorvatsko - žádný rozdíl ve výkonu...
Před lety kontrola systému?? - no,má se dělat každoročně - kvůli prodloužené záruce systému - platí do 10 let od výroby vozu - takže 2007 je už asi za hranou...A nemyslím,že nějaké údaje z testu jsou k něčemu - spíše platí: prošel- neprošel.
Řekl bych,že spotřeba kolem 4,5 L je v pohodě.....