Prius II neštartuje
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Prius II neštartuje
Ahoj. Poprosim Vás o pomoc. Dnes som po viac ako 2 týždňoch dostal značky. Auto stalo a neviem naštartovať.
Zdá sa mi že je slabá batéria. Vložím kľúč a zobrazí sa mi na palubovke stav km chcem dať D a potom sa všetko rozblika (R N D B P abs airbag a asi to oranžové je čerpadlo?) Žiadna odozva iná.
Stredný info panel vôbec nežije..! Len hodinky slabo pod ním . Smerovky z, posledného melú..
Našiel som po pol hodine vzadu v kufri baterku, pripojil štartovacie káble z druhého auta ale nič.
Prosím viete poradiť?
Vďaka
Zdá sa mi že je slabá batéria. Vložím kľúč a zobrazí sa mi na palubovke stav km chcem dať D a potom sa všetko rozblika (R N D B P abs airbag a asi to oranžové je čerpadlo?) Žiadna odozva iná.
Stredný info panel vôbec nežije..! Len hodinky slabo pod ním . Smerovky z, posledného melú..
Našiel som po pol hodine vzadu v kufri baterku, pripojil štartovacie káble z druhého auta ale nič.
Prosím viete poradiť?
Vďaka
Re: Prius II neštartuje
dej to nabijet...dobrou nabijeckou...prius je moc chytry na to...zmer baterku...bude to tim..
- priusek plusek
- Navigátor
Je to tak - slabá baterie, poznáš to že na svitu světýlek ve dveřích - svítí velmi málo.
Změřit, nabíjet - popřípadě vyměnit jestli je tam vadný článek.
Někdy se Prius nedá otevřít dálkově...
Změřit, nabíjet - popřípadě vyměnit jestli je tam vadný článek.
Někdy se Prius nedá otevřít dálkově...
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Presne tak, aj výstražné len tak tak. Zadné dvere som nevedel otvoriť ani kufor musel som tam liezť..
Ale čo mi je divné že ani štartovacie kable na batérii ani pod kapotou nepomohli.
Teraz je zapojená Lidl nabíjačka ukazuje 4.5V tak neviem..
Ďakujem za príspevky a ochotu pomôcť
Ale čo mi je divné že ani štartovacie kable na batérii ani pod kapotou nepomohli.
Teraz je zapojená Lidl nabíjačka ukazuje 4.5V tak neviem..
Ďakujem za príspevky a ochotu pomôcť

- Přílohy
-
- IMG_20171124_162212_crop_800x600.jpg
- (227.82 KiB) Staženo 4714 x
Batériu musíš merať naprázdno.cize ju odpoj a tak meraj. Napätie by nemalo byť nižšie ako 11.6V (väčšina výrobcov uvádza že toto cut-off napätie by nemalo byť nižšie ako 11.8V), skúsiť nabiť to síce môžeš, ale ak to predtým zmeriaš na hocičo pod 9 tak môžeš kúpiť novú rovno.
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Že by za necelé 3 týždne státia tak klesla baterka? 3 týždne čo som ju z čiech priniesol..
to je bežná prax hlavne v bazaroch hodiť do auta ktoré sa predáva najhoršiu najslabšiu baterku ktorá je práve po ruke, plus auto nejazdí plus zima.... pozri si či je v nej dosť vody popr. dolej ale pre istotu by som kúpil novú....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
- priusek plusek
- Navigátor
Když jezdíš krátké trasy, tak za nějaký čas musíš tu baterku dobít.
To stejné platí když to dlouho stojí...více než 2 měsíce dle stavu baterky.
Baterka má malou kapacitu, tuším 20Ah - musel bych do zimy se podívat
Funguje jenom pro start - dodání 12V palubním jednotkám a potom se dobíjí s DCDC měniče.
Proto vydrží hodně dlouho a majitele potom překvapí náhlá smrt, ono se od ní nevyžaduje velký výkon a stářím se potom položí.
Doporučoval bych gelovou baterii, Prius je pro ní dělaný, ale dá se nahradit i olovem.
Není v tom problém. Měl jsem v Priusu gelovku i olovo.
To stejné platí když to dlouho stojí...více než 2 měsíce dle stavu baterky.

Funguje jenom pro start - dodání 12V palubním jednotkám a potom se dobíjí s DCDC měniče.
Proto vydrží hodně dlouho a majitele potom překvapí náhlá smrt, ono se od ní nevyžaduje velký výkon a stářím se potom položí.
Doporučoval bych gelovou baterii, Prius je pro ní dělaný, ale dá se nahradit i olovem.
Není v tom problém. Měl jsem v Priusu gelovku i olovo.
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Tak po pár minútach nabíjania klesla zo 4.5 na 4.4 potom 4.3 a teraz po 40 minútach píše err na nabíjačke a už nič nesvieti na palubovke.
Nechápem prečo nešlo naštartovať kablami z druhého auta.. Dúfam že nebude iný problém..
Viem vyskúšať z mojej starej corolly vybrať normálnu batériu a vyskúšať?
Nechápem prečo nešlo naštartovať kablami z druhého auta.. Dúfam že nebude iný problém..
Viem vyskúšať z mojej starej corolly vybrať normálnu batériu a vyskúšať?
- priusek plusek
- Navigátor
To můžeš klidně vyzkoušet, ale starou odpoj - aspoň jeden kontakt.
Je mrtvá - vyměň ji.
Jenom edit - bát se nemusíš že by jsi autu ublížil - je tam pojistka.
Jenom správně napólovat kostru na - pól.
Je mrtvá - vyměň ji.
Jenom edit - bát se nemusíš že by jsi autu ublížil - je tam pojistka.
Jenom správně napólovat kostru na - pól.
Keď "štartuješ" z druhého auta tak treba dodržať isté best practice (ospravedlňujem sa, neviem slovenský/český ekvivalent).
Keďže si ale mal "mŕtvu" batériu, tak tam si viem predstaviť že to skrátka ani z druhého auta nenakopneš - predsa len štartovacie kable sú dosť šunty.
Keďže si ale mal "mŕtvu" batériu, tak tam si viem predstaviť že to skrátka ani z druhého auta nenakopneš - predsa len štartovacie kable sú dosť šunty.
Přesně tak.K aktivaci palubního počítače stačí docela málo.Je podivné,že nenastartoval ani pomocí kabelů!priusek plusek píše:
S baterkou mám také malou zkušenost:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 39&t=37255
PRIUS II.G 2008
- priusek plusek
- Navigátor
Jediné vysvětlení je že působí jako zátěž (baterka).
Místo toho aby se nabíjela - má vyzkratované články a napětí se ztrácí v teple.
Ověří to jinou baterkou
Místo toho aby se nabíjela - má vyzkratované články a napětí se ztrácí v teple.
Ověří to jinou baterkou

milanos píše:Přesně tak.K aktivaci palubního počítače stačí docela málo.Je podivné,že nenastartoval ani pomocí kabelů!priusek plusek píše:
S baterkou mám také malou zkušenost:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 39&t=37255
Taky mě to napadlo.Ale pokud je totálně vyzkratovaná,co aktivuje palubní systém na obrázku?
Jedině že by v okamžiku focení ještě nebyla úplně KO....
Vyzkoušet jinou baterku,a nemusí to být nutně originál.Jakoukoliv 12V
Ale KAŽDOPÁDNĚ TU PŮVODNÍ ODPOJIT!
Jedině že by v okamžiku focení ještě nebyla úplně KO....
Vyzkoušet jinou baterku,a nemusí to být nutně originál.Jakoukoliv 12V
Ale KAŽDOPÁDNĚ TU PŮVODNÍ ODPOJIT!
PRIUS II.G 2008
- priusek plusek
- Navigátor
Ono mu stačí málo, rozsvítí se kolem 6V, ale nenastartuje 
Je tam ale riziko že tam něco odejde, podpětí.
Baterka nemusí být úplně vadná - nějaký článek může fungovat, ale potřebné napětí tam není.
A pulzní nabíječkou to doděláš.

Je tam ale riziko že tam něco odejde, podpětí.
Baterka nemusí být úplně vadná - nějaký článek může fungovat, ale potřebné napětí tam není.
A pulzní nabíječkou to doděláš.
milanos píše:Taky mě to napadlo.Ale pokud je totálně vyzkratovaná,co aktivuje palubní systém na obrázku?