Problémy se spojkou.

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
Jaroslav62
Člen Týmu

Problémy se spojkou.

Příspěvek od Jaroslav62 »

Zdravím a potřebuji vaše zkušenosti a rady v případě opravy spojky, která mi při náhlém zrychlení, v kopci, nebo vyšších otáčkách "prokluzuje". Řazení jde zatím bez problémů a při pomalém rozjezdu to není tak znát.
Mám RAV 4, rok výroby 2007, benzín, 112 kW, dvoulitr. Bude nutná výměna celé sady? Budu rád za každý názor a zkušenosti. Mám najeto 210 tisíc km. Dík.
kopir
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy se spojkou.

Příspěvek od kopir »

Ti vydržala slušne, ja menil pri 180tis. Najlepšie je ked ti to rozobere mechanik a na mieste uvidí stav, ale ked len preklzuje stačil by možno pritlacak, ložisko. Ked ti trase motor, aj dvojhmotu. Ja mal aj dvojhmotu v prdeli, tak sem menil všetko.
RAV 4, 2D4D, 1CDFTV, r.v. 2004
Lukii
Člen Týmu

Příspěvek od Lukii »

U benzínu je taky dvojhmota?
kopir píše:Ti vydržala slušne, ja menil pri 180tis. Najlepšie je ked ti to rozobere mechanik a na mieste uvidí stav, ale ked len preklzuje stačil by možno pritlacak, ložisko. Ked ti trase motor, aj dvojhmotu. Ja mal aj dvojhmotu v prdeli, tak sem menil všetko.
RAV 4 2.0 VVT-i 2007
Michal 1
Člen Týmu

Příspěvek od Michal 1 »

Před týdnem jsem také měnil spojku, stejné příčiny prokluzování, tvrdší pedál spojky. r.v.2007 benzín 112kw,měl jsem najeto přesně 210tis.km . Chce to celou spojkovou sadu včetně ložiska. Dával jsem tuto (https://automotoprikryl.cz/spojkova-sada-aisin-kt347). Cena byla rozumná, tak doufám že vydrží bez problému. Výměna v servisu práce 4000,-kč. Přeji hodně štěstí.
tomajsss
Člen Týmu

Příspěvek od tomajsss »

My jsme měnili při 195tis. A teď je to brutální , zabírá v krátkém rozsahu , stačí jen na třetinu zmáčknout a lze přeřadit bez problémů. Předtím to bylo lepší , bylo to takové zajeté
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“