Odkud mi unika olej?
Odkud mi unika olej?
Kdyz jsem mel plnou syntetiku tak olej byl vsude, bylo videt jak to tesneni nezvlada.
Ted mam plnou syntetiku skoro 2000km. V oblasti tesneni neni ani znamka oleje, ale v miste kde je valec na bloku motoru uplne v pravo(jak je sani) mam vzdy olej, jenze ten olej nejede z tesneni, ale je proste na bloku motoru.
Olej mi to zere solidne cca 1litr na 1000km.
Kdyz vytahnu merku oleje tak je z ni dost citit benzin. V oleji neni zadna necistota ani pena, ma skoro zlatavou barvu(mobil 1 Super 10W40, predtim mobil 1 synt 5W40). Kdyz jsem prechazel na polosyntetiku tak jsem to neproplachoval.
Kamosi rikali ze kdyz tocim do 7000 tak pri zarazeni malilinko tmavyho koure vylitne jenze to bylo v dobach plny syntetiky.
Je fakt ze kdyz jsem nejezdil v kurivu tak olej na motoru nebyl, ale stejnak ubyval(mozna se z motoru dostavaly posledni zbytky plny syntetiky) az v posledni dobe v kurivech se zacal objevovat i na motoru.
Pod autem nemam nikdy skrvny od oleje i vana je skoro sucha, ale proste odnekud to unika.
Ted mam plnou syntetiku skoro 2000km. V oblasti tesneni neni ani znamka oleje, ale v miste kde je valec na bloku motoru uplne v pravo(jak je sani) mam vzdy olej, jenze ten olej nejede z tesneni, ale je proste na bloku motoru.
Olej mi to zere solidne cca 1litr na 1000km.
Kdyz vytahnu merku oleje tak je z ni dost citit benzin. V oleji neni zadna necistota ani pena, ma skoro zlatavou barvu(mobil 1 Super 10W40, predtim mobil 1 synt 5W40). Kdyz jsem prechazel na polosyntetiku tak jsem to neproplachoval.
Kamosi rikali ze kdyz tocim do 7000 tak pri zarazeni malilinko tmavyho koure vylitne jenze to bylo v dobach plny syntetiky.
Je fakt ze kdyz jsem nejezdil v kurivu tak olej na motoru nebyl, ale stejnak ubyval(mozna se z motoru dostavaly posledni zbytky plny syntetiky) az v posledni dobe v kurivech se zacal objevovat i na motoru.
Pod autem nemam nikdy skrvny od oleje i vana je skoro sucha, ale proste odnekud to unika.
vcelka V4-2.0 93 (prodano)
pazout 406 coupe V6-3.0 02 (prodano)
camaro z28 m6 V8-5.7 97 (valici se ingot)
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
16/100
mno pokavaď RED jezdí stylem spotřeba 16l/100??? tak se fakt nedivim že se nějaká ta kapka oleje někde objeví... já jezdim 10-12/100 style... a naposled sem hlavu z vrchu umejval nějakým čistícím sajrajtem před 3/4 rokem... byl tam takovej olejnej povlak... vydrželo to čistý asi tak 1/2-3/4 roku... teď to vyčistim znova... a pohoda (no co moje osobní kebule a čelo se taky občas spotí-třeba při zkouškách
) taky nevim odkud to tam nateklo, a je mi to putna... je to relativně malý množství. No problemo
Otázka je co maj novější vozy pod těma umělohmotnýma hnusnýma deklama... možná se tam taky kapky najdou... proto ty ee plastický dekly...

Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++

urob,,ako to robim ja,,, poriadne umi vapkou cely motor,,, aj zo spodu,, aby bol uplne cisty,, a potom hlad kde tece,,, ale ked citis v oleji benzin,,,tak mozes mat v tahu piestne kruzky,,, a prepustaju,,, inak mozno to je blbost,,ale na traktore mame motor VW Polo 1,1 a do oleja mi islo vela benzinu ked som mal velmi zle nastaveny rozvodak,,, a mal som zle prehodene kable na svieckach,, je to blbost,,ale odkedy som to dal ako to ma byt,,tak do oleja nejde nic,,,
To je jasny, kdyz se to taha do vysokej otacek, ze to zere vice oleje...Budou to krouzky.. Me si celda taky veme.. Presne nevim kolik, ale zase nejak moc to nebude na to ze ma motor natocino 200tis. Leju tam olej 5W 40 Castrol a pred tim shell, ted tam dam 10W 40 Castrol... Takze olej by to zrat melo jeste mene.. Trosku mam oleje na vane, a ted jsem si vsiml ze mi olej tece pod sroubem, ktery drzi viko ventilu.. Budu muset dat tesneni.. 

- Petr
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
tak mě to bere litr polosyntetiky na 10tis.je zajímavy že když odšroubuji víčko oleje tak tam mám trochu pěny ale voda se neztrácí měl jsem to i před přetešněním těsněním pod hlavou a i ted jezdím už rok voda se neztráci olej mi trošku teče jen ze serva ale na to už mám koupenou sadu gumiček na servo tak až bude teplo poslední ztráty budou odstraněny
motor táhne ale zdá se mi trochu hlučný tak bych to chtěl na srazu porovnat z jinýma celicama asi bych potřeboval seřídit ventily při posledním měřením cca před 14mesíci byli o.k. vůle
jo a mám tam najeto 233tis km
motor táhne ale zdá se mi trochu hlučný tak bych to chtěl na srazu porovnat z jinýma celicama asi bych potřeboval seřídit ventily při posledním měřením cca před 14mesíci byli o.k. vůle
jo a mám tam najeto 233tis km
Ocistim to at vim presne odkud to tece, ale to je stejnak jedno. At je to cokoliv tak by se musel rozebirat motor, takze rovnou i GO a to by bylo minimalne tak za 20K a na to ja seru.
Celica uz me stala dost casu a hlavne penez necelych 142K a uz do ni nechci vrazit ani niklak.
No co tak tam budu lejt olej a az odejde motor tak to dam rovnou na vrakac uz toho mam plny zuby!
Celica uz me stala dost casu a hlavne penez necelych 142K a uz do ni nechci vrazit ani niklak.
No co tak tam budu lejt olej a az odejde motor tak to dam rovnou na vrakac uz toho mam plny zuby!
- Jakuza
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
ja mam MR2 a kdyz ji milujes neni co resit.. 

http://www.hifonics.cz/
MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash
Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash

Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
Nastesti jsem pres hodne dobryho znamyho nasel pasaka co dela motory pres 10let a vypada to ze mi za cca 10-12K udela tesneni pod hlavou, pistni krouzky, zbrousi hlavy a ventily, tesneni pod viko ventilu, rozvody.
Jelikoz na viku od oleje byla dost silna vrstva emulze a pod hlavou ctvrtyho valce byla halda cerstvyho oleje tak jsem mu to tam rovnou nechal
Jelikoz na viku od oleje byla dost silna vrstva emulze a pod hlavou ctvrtyho valce byla halda cerstvyho oleje tak jsem mu to tam rovnou nechal
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
celda
prostě neni ekonomický auto... je jen když člověk jezdí na economy zelenou kontrolku
jinak papá benzin může jemně-ne moc cákat olej, ale papat olej to je probleeem to ne!... ale má na jemný cákání oleje právo po těch 200.000 km...atd otázka je co je větší než malé povolené množství... jako u drog
klidně se přiznám, že asi před půl rokem sem musel nechat 2x přetěsnit vanu a dále někde u rozvodů to chcalo... měl sem pod autem taaaakovou kaluž... že tohle už nebylo "malé množství" to bylo akutní množství... takže pár kapek někde nad povrchem válců... neni vůbec žádnej problem. když je louže... chce to "just doj it"

Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++

asi by jsme te s RaWem s tema vrazenyma penezma do auta lehce trumfliPetr píše:tak to bud v poho mě už celica z cenou auta stála tak 220tis. a koupil jsem ji za 100tis. a ještě v létě nový lak a snad to bude všechno dnes jsem koupil baterku vartu blue z okem a hned 2200kč je v pr...ale bosch mi tam vydržela 6 let to jde ne

..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..