Gumové koberce / rohože

nová modelová řada - nástupce Corolly
Schmudla
Člen Týmu

Gumové koberce / rohože

Příspěvek od Schmudla »

Ahoj, omlouvám se jestli jsem to přehlédl ale nenašel jsme tu nikde samotný topic na toto téma ...

Mám na cestě Auris TS HSD 2017 a jsou v ceně koebrečky - ale to budou předpokládám klasické velurové. Jelikož si zima blíží a koberec pod mým dítětem je zaprasený nezávisle na roční době ....
má někdo konkrétně tyto koberce ? (imho by měly sedět, je tam i kus na přikrytí té odkládací plochy pro levou nohu)
sedí ? a je k něčemu ten kryt na "tunel" ?

https://www.autokoberce-zubri.cz/Gumove ... -d7910.htm
Obrázek

a druhá věc, rohož do kufru, doteď jsem neměl a řešil to dekou / vysavačem ...
spíš tuhle (nižší okraj (+-) ale stejný výrobce jako výše (+), možná bude nutné ji přiřiznout ?(-))
https://www.autokoberce-zubri.cz/Gumovy ... -d1292.htm
Obrázek

nebo radši tuhle (vyšší okraj (+), výroba v polsku (-), oddělené přihrádky v prostoru mezi kolama a víkem kufru (+))
https://www.autokoberce-zubri.cz/Gumova ... -d5222.htm
Obrázek

pokud někdo má, díky za reference, nebo za jiný tip
2017 - ? : Toyota Auris TS HSD Trend 2017
2009 - 2017: Ford Focus kombi Ghia 1.8 TDCi
MartinHSD
Věčnej rejpal

Re: Gumové koberce / rohože

Příspěvek od MartinHSD »

Já tam mám origo Toyota, jak velur tak na zimu gumu. Velur mám dokonce 2x, ty co tam jsou z výroby tak jsou nic moc. Toyota pak má ještě v příslušenstí vyšší gramáž a to je jiná kvalita. Do kufru mám též origo vanu, ale to provedení bez horního víka. Horní víko jsem vyndal. Tedy zkušenosti mám pouze s originálem. Co určitě doporučuji do kufru aby měla ta vana zvýšený okraj. Nyní by snad měli mít na tyto doplňky nějakou kampaň, jinak když požádáš prodejce tak Ti je možná dají k novému autu jako dárek :-) a nemusíš nikde nic shánět.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
sajty
Řidič

Příspěvek od sajty »

Já vzal tohle:

https://www.autodoplnky-obchod.cz/vana- ... rotiskluz/

Kombinace plastu a gumy, pasuje perfektně. Koberce jsem z tama taky vzal, když už jsem tam nakupoval. Ale Zubří je prý taky OK. Origo nekupuj, kvalita stejná a dáš za to 2x tolik.
* Toyota Auris TS 2017 Active Trend, 1.6 Valvematic
† Citroën C4 2012 Exclusive, 1.6 HDi, robotická převodovka
BlackSheep
Člen Týmu

Příspěvek od BlackSheep »

Díky za odkazy. Budu pokukovat po tom samém. Ke gumovým kobercům do auta. Někde jsou sady dokonce 5ti dílné. Má někdo zkušenost?
Auris TS 2017 1,6 Man, Selection
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

Schmudla :Ještě jedna podstatná maličkost, ty doplňky musíš hledat pro hybrid, jelikož ten má v kufru v pravém výklenku baterku a to co poslal Sajty by jsi do hybridu nedal. Pak hybrid nesmí mít gumu v celku pro zadní sedadla. Já mám na toto názor asi jiný než většina, když si koupím auto za 500 tis + tak si můžu dovolit koupit i origo koberečky a těch pár set navíc mne fakt nevytrhne. Originály sice nemají ochranu místa tam kam se opírá noha, ale to místo je již z výroby částečně vyztužené a nějaké opotřebení nepozoruji.
Schmudla
Člen Týmu

Příspěvek od Schmudla »

Martin :
mě právě přijde ta integrovaná opěrka na nohu fajn v zimě že mi nezateče roztátej sníh z boty (ne vždy se zadaří vše oklepat že ... ehm) po té "ochraně" pod ten koberec a tam se vsákne do tapecírungu - tady mi fakt nejlíp vychází to zubří - váhám jenom jestli potřebuju tu ochranu na zadní středový tunel, nějak nevím jak tma bude držet (jinak prakticky vzato se hodti asi bude, vysávat písek a jehličí co je zapíchané do toho suchého zipu co je na tunelu u Focuse je fakt zážitek, navíc je (dost) ošoupanej (malá tam pobíhá při nastupování sem a tam ...)

s tím kufrem jsi mě lehce zaskočil, asi to objednám až to dorazí, ten týden bez mě nezabije (sice jsme se s tím pěkně projel ale do kufru jsem jenom nakouk ... a ani nevím jestli v Trendu budu mít dvojitý kufr, ten konfigurátor mi přišel zmatený a já se (blbec) neptal)

každopádně díky za postřehy

ad original koberce - nemám problém s pár stovkama, ale zrovna u téhle položky mi přijdou aftermarket vnitřní gumové koberce lepší, u rohože do kufru uvidím kdyžtak doobjednám až na to kouknu naživo
2017 - ? : Toyota Auris TS HSD Trend 2017
2009 - 2017: Ford Focus kombi Ghia 1.8 TDCi
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

Ok, v zimě to možná poznám. Nicméně hodně bude záležet jak tam ten "jazyk" pod botu bude držet a zda tam nebude spíše otravovat. Model rok 2017 by měl mít dvojité dno standartně i v Trendu, pokud jej zachováš tak můžeš mít to samé co má Sajty, v tom jsem Tě lehce mystifikoval :-). Co mne zaskočilo je ten tunel, já tedy nevím možná jsem blbej, ale v executivu 2016 jsem tunel nenašel, pouze střední zadní opěrku s držákem na pití. Je však možné, že 2017 jej již má.
sajty
Řidič

Příspěvek od sajty »

Nevšiml jsem si, že máš hybrida. Možná bych si tam první zavolal, než to objednáš.
sofer
Člen Týmu

Příspěvek od sofer »

Ja som kúpil tieto rohože. Do kufra som zatial neriešil.
http://www.autorohoze.sk/p/1133/toyota-auris-2013
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic 2017 Active Trend+
Honda Civic Aerodeck
Škoda Felicia
Škoda 100
sajty
Řidič

Příspěvek od sajty »

Ta rohož do kufru se hodí, aspoň nějaká podložka. Už mě to jednou zachránilo, když tam tchýně hodila košík se zeleninou a ovocem ze zahrady a vytekla z toho šťáva... Nebýt vany, měl bych to vylité na tom polystyrenu, ze kterého je kufr udělaný.
slk
Člen Týmu

Příspěvek od slk »

Schmudla

Presne tu istu vanicku mam aj ja v mojom hybride a mozem ju s kludom doporucit. Nie je s nou ziaden problem. Jedine co som spravil bolo, ze tie bocne strany som orezal, takze sa da dostat pod dvojite dno ci k rezerve bez vyhadzovania z bocnych odkladacich miest a tiez teda k baterke na pravej strane.
Naposledy upravil(a) slk dne pát 29.09.2017, 10:54, celkem upraveno 1 x.
Toyota Corolla 1.8 TS Executive
Toyota Auris 1.8 HSD TS Executive FL 2015 ex
Toyota Avensis T27 2.0 D-4D (2010) ex
Skoda Octavia II 2.0 TDI (2008) ex
amulet
Navigátor

Příspěvek od amulet »

slk píše:Schmudla

Presne ten isty koberec mam aj ja v mojom hybride a mozem s kludom doporucit. Nie je s nim ziaden problem. Jedine co som spravil bolo, ze tie bocne strany som orezal, takze sa da dostat pod dvojite dno ci k rezerve bez vyhadzovania z bocnych odkladacich miest a tiez teda k baterke na pravej strane.
Mám tu polskou vanu 3 roky a jsem s ní spokojen. Ať tuto nebo jinou, určitě si pořiď vanu se zvýšenými okraji, té vodě se totiž nevyhneš - to je taky třeba tající sníh z lyžáků, zablácené boty nebo mokrý deštník - a ty okraje ti zajistí, že ten sajrajt se nerozteče všude možně. A díky těm zvrásněným kolečkům je ta vana hezky protiskluzová, na druhou stranu se vana díky těm kolečkům hůř myje.
Toyota Auris TS 1.4 D-4D r.2014
Toyota Corolla Wagon 1.6 r.1998 (ex)
ladooo
Člen Týmu

Příspěvek od ladooo »

Mam tu polsku gumennu vanu do kufra, spokojnost. Mam od toho vyrobcu aj rohoze. S nimi este vacsia spokojnost vdaka zvysenym okrajom. V zime, od snehovych topanok nanosene kvanta snehu - ziadny problem. Zadne rohoze su spojene, tj horsia manipulacia, ale vdaka tomu tam dobre drzia a kryju aj ten stred za laktovou opierkou.
Auris TS 1,6 CVT
edo1988
Člen Týmu

Příspěvek od edo1988 »

Kupoval som rohože od českého výrobcu RIGUM. V popise je r. 2013-2017, kód R298.
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic (Active Trend) 2017
Coati
Člen Týmu

Příspěvek od Coati »

Budu kupovat vanu do kufru a uvažují také o krytu pátých dveří.
Rozhodují se mezi těmito typy.
https://www.autodoplnky-obchod.cz/kryt- ... -karbonem/
https://www.autodoplnky-obchod.cz/kryt- ... 016-combi/

Máte někdo zkušenost?

Díky za postřehy a tipy.
Toyota Yaris 1,5 Selection (2019-)
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic Trend+ (2018-)
Hyundai i20 1,2 (2012-2019)
Opel Vectra B 1,6 (2006-2009)
Odpovědět

Zpět na „Auris“