Zdravím,
mám Auris 1,6 z roku 2010 najeto necelých 70tkm, rozsvítila se mi kontrolka check engine a check VSC. Auto přestalo jít do otáček (táhne jen do 2.000 rpm), do kopce mne předjížděli kamiony.
Vypadá to na špatnou jednotku valvematicu. Prý se s tím mění i vačkové hřídele, což mi přijde na první dojem jako tahání peněz ze zákazníka.
Máte s tím, prosím, někdo nějaké zkušenosti?
Děkuji
Auris problém s valvematicem
Auris problém s valvematicem
Toyota Corolla '19
Toyota Auris '10
VW Golf '02
Škoda Fabia '01
Peugeot 106 '95
Toyota Auris '10
VW Golf '02
Škoda Fabia '01
Peugeot 106 '95
Re: Auris problém s valvematicem
Skus zavolat chlapcom s "Japanese Customs" z Popradu ktory sa venuju "japoncom" a myslim ze su jediny v SR ktory robia aj zarucne a pozarucne opravy Toyota s pozehnamim Toyoty mimo oficialnych servisov. Nie su to "menici" a dokazu najst problem. Chodia k nim majitelia japonov(aj inych) z celej SR.
Ty to mas urcite daleko ale za telefonat nic nedas (par centov) - ci nemaju skusenost s podobnym problemom - chalani poradia aj cez telefon - ak sa s tym uz stretli.
Ak to doriesis daj vediet potom vysledok. Sam som mal Auris 1.6 (2010) a rovnaky motor mam aj teraz v Corolle.
Ty to mas urcite daleko ale za telefonat nic nedas (par centov) - ci nemaju skusenost s podobnym problemom - chalani poradia aj cez telefon - ak sa s tym uz stretli.
Ak to doriesis daj vediet potom vysledok. Sam som mal Auris 1.6 (2010) a rovnaky motor mam aj teraz v Corolle.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Děkuji moc za radu.
Nakonec skutečně vyměnili jen jednotku valvematicu, nic dalšího nebylo potřeba a motor zase krásně táhne!
Nakonec skutečně vyměnili jen jednotku valvematicu, nic dalšího nebylo potřeba a motor zase krásně táhne!
Toyota Corolla '19
Toyota Auris '10
VW Golf '02
Škoda Fabia '01
Peugeot 106 '95
Toyota Auris '10
VW Golf '02
Škoda Fabia '01
Peugeot 106 '95
Koľko ťa to stálo a ako dlho bolo auto v servise?
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)