pukanie pri brzdení

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
joshkoo
Člen Týmu

pukanie pri brzdení

Příspěvek od joshkoo »

Ahojte,

Prius III, 115t km a už istú dobu je prítomné vŕzganie (asi to je najpresnejšie),pukanie/praskanie/, proste divný zvuk od prednej nápravy a jedine pri veľmi nízkej rýchlosti, pri brzdení a vytáčaní volantu (parkovisko a pod.)
Má s tým niekto skúsenosť?
Neviem, či to nebude brzdami, lebo už mi začalo aj vibrovať pri brzdení z vyšších rýchlostí...resp. môže to byť brzdami, s nejakým pomocným systémom (rekup)? Kotúče síce majú trošku lemu ale nič vážneho. Segmenty sú ešte v poho, brzdia rovnomerne...Alebo riadenie???
Áno, najskôr tu sa spýtam, potom pôjdem do servisu...Nie, nemýlim to s brzdovým akumulátorom (či ako sa to presne volá po slovensky...)
Vopred ďakujem za každú konštruktívnu odpoveď!
Corolla2014
Věčnej rejpal

Re: pukanie pri brzdení

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 08:40, celkem upraveno 1 x.
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

joshkoo,nevím přesně,ale něco podobného se mi v minulých dnech též ozývalo a přecházelo to až do hučení hlavně to dělalo při otáčení volantem do prava. Začal jsem pochybovat není-li to ložisko na pravém předním kole,odjel jsem do servisu a nakonec se potvrdilo,že je to ložisko. Tato "sranda" mě přišla cca na deset tisíc.
Doporučuji bude-li to ložisko nechte to udělat v autorizovaném servisu. Mají na to speciální stahováky a cca za 3 hodiny je to kompletně vyměněné. Musí se tam dát kompletní nový náboj a vzhledem k tomu,že tam je z boku čidlo od ABS je je složitější a pochybuji o neutorizovaných servismanů,že se s tím tak popasují. Viděl jsem na YouTube snímání z Ameriky a byl jsem v šoku.Je tam dvouřadé kuličkové ložisko a vnitřní tohoto ložiska je nalisováno na poloose.
joshkoo
Člen Týmu

Příspěvek od joshkoo »

Ďakujem za odpovede, ale ani jeden z tých problémov nebude...Mal som auta, na ktorých odišlo ložisko, silentbloky, takže tie symptómy presne poznám...to je niečo iné...doteraz neznáme a len na Priuse...
Neviem ako to opísať lepšie: fakt je to také vrzganie, pukanie od prednej nápravy po zatlačení brzdového pedálu...parkovanie, alebo pri semaforoch...skúsim to nahrať a zavesím to tu...
ondrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondrik »

homokinetak? ten puka...
Prius 2012 hybrid + LPG... lacnejsie to uz nejde
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Ex-Celica 92 1,6 STi 4A-FE
Ex-Corolla 89 5dHB 1,6 GL 4A-F
manasek
Věčnej rejpal

Příspěvek od manasek »

jj, mam to taky kdyz parkuji pri rejdech na obe strany dopredu a zpatecka,ale tusim kdyz pustim brzdu tak to nedela... :shock: :shock:
joshkoo
Člen Týmu

Příspěvek od joshkoo »

manasek píše:jj, mam to taky kdyz parkuji pri rejdech na obe strany dopredu a zpatecka,ale tusim kdyz pustim brzdu tak to nedela... :shock: :shock:
presne tak...riešil si to?
manasek
Věčnej rejpal

Příspěvek od manasek »

jeste nee a nejsem jediny komu to dela,kolega menil vrchnaky v domneni,ze je to ono a nic...jeste zkusit treba vyradit a tocit,pak brzdy a tocit,nemam cas to vypozorovat,zvykl jsem si,ale kdyz se to bude zhorsovat vlitnu na to..jeste si rikam to poradne zadupnout a zatocit,pokud to nema vliv na povoleni desticek na kotouci..
esprit
Řidič

Příspěvek od esprit »

Co třeba tyče stabilizátoru nebo tlumiče? Taky to můžou být zatuhlé třmeny brzd.
ondrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondrik »

ondrik píše:homokinetak? ten puka...
pozri ci mas manzety ok, ci nie su popraskane, roztrhnute... ponatahuj rukou. S kolesami rovno to nemusis zbadat letmym pohladom
Prius 2012 hybrid + LPG... lacnejsie to uz nejde
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Ex-Celica 92 1,6 STi 4A-FE
Ex-Corolla 89 5dHB 1,6 GL 4A-F
Vlastík
Navigátor

Příspěvek od Vlastík »

Vyčistit a namazat brzdy.A bude po problému.
Toyota Prius III 1.8L (HV special) 2012 CVT
Vlastík
Navigátor

Příspěvek od Vlastík »

Měl jsem to samé.nechávám to dělat pravidelně.
Toyota Prius III 1.8L (HV special) 2012 CVT
manasek
Věčnej rejpal

Příspěvek od manasek »

ty brzdice nee,jsou delane nedavno,poctive,a delam je fakt casto..hybou se a zatuhle nejsou...az bude cas,budu zkouset a vyvolat to..
joshkoo
Člen Týmu

Příspěvek od joshkoo »

ďakujem za odpovede a typy...určite to nebude podvozková časť vozidla(všetko ok, prekontrolované), pretože robí to len pri brzdení a pri veľmi nízkej rýchlosti...
čiže budúci týždeň rozoberanie brzd, kontrola, čistenie, prípadná výmena...a uvidí sa...
Odpovědět

Zpět na „Prius“