recenze Corolla

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Mispulin
Člen Týmu

recenze Corolla

Příspěvek od Mispulin »

takže taková recenze Corolla 2017 po cca 3 tis. kilometrech.
Výkon motoru zatím dost bídný. Ale doufám, že se potvrdí info od ostatních, že se výkon trochu zvedne po zajetí.
Brzdy velmi slušné.
Při rychlosti nad cca 115 se v delších táhlých zatáčkách při přejezdu nerovností, nebo ne úplně ideálním povrchu dálnice dost nepříjemně až nebezpečně vlní za cože evidentně může zadní náprava. 17ky kola. Na druhou stranu v dané cenové kategorii nelze očekávat vícebodové nezávislé zavěšení zadní nápravy.
Na to že má 17ky kola, docela komfortně tlumí nerovnosti. Velice příjemné překvapení.
Kufr je fajn. Světluška v kufru je dost úsměvná.
LED světla svítí výborně. Škoda, že ty ledky už nedali i do blinkrů, ale chápu, že vše je o penězích. Mlhovky ale mohli využít na přisvícení do zatáček i když na druhou stranu jejich výkon je velmi skromný.
Pokud jste kus chlapa, tak volant docela překáží při nastupování a vystupování na nohy. Nedá se více zvednout.
Sedačky fantastické.
Na zadních sedadlech komfortní prostor.
Ovládání multimediálního panelu jen dotykem není úplně ideální, obzvláště hlasitosti. Raději si rychle navyknout na volant.
Panel se při slunci docela odráží a není úplně dobře vidět.
Navigace průměr. Rychlost s jejím ovládáním a třeba posouváním mapy na dnešní poměry dost tristní.
Do systému se sice dají stáhnout nějaké aplikace, ale je jich jen pár a vcelku bezvýznamných. To třeba i Reanult umí více.
Zadní kamera se v noci nepřepíná do ČB, takže obraz s dost velkým šumem.
Rejd kol mizerný.
Na tempomat je páčka pod volantem. Smysl mi dává hlavně s automatem.
Co bych zakázal je tempomat s omezovačem rychlosti na volantu. Považuji to za nebezpečné. A raději bych na volant dal tlačítko klasického tempomatu, než toho omezovače. Kdyby omezovač uměl brzdit motor třeba při sjezdu s kopce, tak by to dávalo smysl.
Díky senzorům na zpětném zrcátku je výhled čelním sklem dost omezený, až nebezpečný.
USB a linkový konektor je pod víčkem vedle tlačítek vyhřívání sedadel a při připojení zařízení víčko již nezavřete. Měly umístit třeba do loketní opěrky.
V kufru není 12V zásuvka.
Auto neumí při příchodu a odchodu rozsvítit třeba potkávací světla, aby člověk viděl na cestu. Lze pouze jednorázově při odchodu na krátkou dobu.
Zatím spotřeba u 1,6 benzín cca 7,5 -8 litru.
Aparatura nehraje špatně, ale na pochvalu to není. Chtělo by to minimálně vyměnit reproduktory, ale dle videí na youtube to vypadá na rozborku "půlky" auta. Takže se bude hledat nějaký profík, co se tím živí a umí to (to pokud by měl někdy typ).
Celkový životní prostor pro posádku je velice příjemný a pokud mohu srovnávat s tím co znám v podobné kategorii, tak ho zařadím před Rapida (Octavku s tím srovnávat nechci a obecně porovnávat s auty, která sice dost dobře znám, ale nepovažuji je za porovnatelná). Přenos hluku od pneumatik je také lepší u Toyoty. Ve srovnání s Hondou Civic je kabina podobná. Civic má ale nesrovnatelně lepší podvozek a také řazení. Hyundai byl uvnitř takový plastovější a uvnitř jsem se prostě necítil. Zde rozhodně upřednostňuji Toyotu. S Renaultem už srovnávat nebudu, protože i kdyby byl "lepší", tak mě už nesmí přes práh kvůli opakovanému servisu, ostatně stejně jako druhý Francouz , ale to zde dál rozebírat nebudu.
Pokud jsme u toho řazení, tak domeček by mohl fungovat přesněji. Někdy se poněkud kostrbatě hledá správná pozice.
Ovládání klima a celkově vzduchu se někomu nelíbí, mě naopak ano.
Tachometr by mohl mít detailnější grafiku. Ne úplně ideálně se hlídá požadovaná rychlost. Ale dá se zároveň zobrazit číselně na display. Ale to zase přijdete o jiné informace.
Osvětlení zrcátka ve sluneční cloně umístěné ve střeše vymyslel někdo moc inteligentní, protože si světýlko zakryjete při otevření víčka zrcátka.
plasty na dveřích docela trpí na každý oděr od bot, klíčů a pod. Nevím, jestli to nějaká chemie trochu rozleští a přikryje.
Zpracování a přesnost některých dílů karoserie by mohlo být lepší a přesnější.
Funkce jako parkovací asistent atd. tam prostě jsou, ale nevyužívám je.
Pokud to shrnu, tak bych zatím řekl, že volba dobrá.
machacek
Navigátor

Re: recenze Corolla

Příspěvek od machacek »

skvěle napsáno ohledně motoru tě moc nepotěším alespon u mé před fejsliftove se nijak projev motoru po zajetí nezměnil spodek otáček je stále stejně mrtvý ale jak motor vytočim na 4000 tak to vcelku slušně jede a když nad tim přemejšlym tak je to nakonec v pohodě při courání po městě motor není vůbec slyšet a mimo město ho trochu vytočim a ma i hezkej zvuk.Škoda žejsem toto forum neobjevil před koupí bejval bych si připlatil za automat páč mě ten plyn nehorázně štve.jinak není co dodat prostor pohodlí výbava cena super kup.
corolla 2016 trend+manuál
rogerer
Manager Týmu

Příspěvek od rogerer »

jojo automat je uplně parádní a ve městě tuplem, a ano motor skvělej tak od 4tis otáček.

S recenzi souhlas.
Jinak ja bych se vubec nebal srovnani s oktavkou, je to srovnatelne. Rozvor ma corolla dokonce vetsi, vnitrni rozmery jsou stejne (jen vpredu ma oktavka o 1 cm víc na šířku), oktavka je trosku sirsi i zvenci no. Ale cenove je oktavka uplne jinde, solidni motorizace 1.4 TSI ve vybave Style zacina na 550tis (od 410tis je jen 1.0 TSI v Active). No a i tak neni o co stat, co se tyka zpracovani interieru. Zrovna nedavno jsem jel oktavkou 2.0 TDI dsg, jako motor fajn, silnej ale auto neohrabany, tezkopadny,mene komfortni, mala zrcatka a o dsg ani nemluve. No tesil jsem se zas do sveho. To ticho a ten komfort to je fakt paradni, pro me komfrotnejsi i nez drazsi avensis (kombi). no a srovnani s rapidem - ten je uplne mimo. Jedina vyhoda tech skodovek je liftbacková konstrukce, ale diky tomu zase nizsi pevnost konstrukce a proto asi i nizsi komfort. Co se tyka zadni napravy tak rapid ten skakal mnohem vic (alespon MR2013 co jsem mel ja).
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

"Při rychlosti nad cca 115 se v delších táhlých zatáčkách při přejezdu nerovností, nebo ne úplně ideálním povrchu dálnice dost nepříjemně až nebezpečně vlní za cože evidentně může zadní náprava. 17ky kola. Na druhou stranu v dané cenové kategorii nelze očekávat vícebodové nezávislé zavěšení zadní nápravy."
Čo sa tejto poznámky týka je vcelku zaujímavé ako tomu aj 40kilový cestujúci sediaci vzadu dokáže pomôcť. Alebo 15-20 kilový náklad v kufri. Keď idem sám naľahko je zadok pri nerovnostiach v zákrutách trochu nervózny, človek má pocit že ustrelí i keď sa zatiaľ vždy stihol spamätať a nikdy neskĺzol. Ale ako vravím, stačí trochu viac zaťažiť a drží. A keď ideme štyria tak zatiaľ ani náznak nervozity odzadu. Len mňa treba brať trochu s rezervou, ja jazdím na pohodu a hlavne do zákrut obvykle s veľkou rezervou. Corolly jazdím 4 roky a ani jednu som ešte ani len do šmyku nedostal.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
rogerer
Manager Týmu

Příspěvek od rogerer »

stačí rychlost 30-40kmh, prudší zatáčka s nerovnostmi a skáče to vzadu jak koza, pár takových míst projíždím v Praze, třeba tu v levým skáču vždy , trápil jsem se tam i s rapidem. S avensisem to byla úplná pohoda.
Zatížení kufru pomůže. Stačilo by pár pytlů písku a i rezerva.
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
vibam
Řidič

Příspěvek od vibam »

Spoustě lidem se nelíbí ta maličká "světluška" v kufru... dá se vyměnit za silnějsí, ale zase si říkám proč!??
V kufru vidím i po tmě a docela mě to i baví... nepotřebuji, aby celé sídliště vidělo, co mám v kufru, co tam dávám nebo vyndávám!!!
Za mě to svítí tak akorát.
Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

S tým svetielkom tiež nemám najmenší problém. A odkedy som inštaloval koncernový vešiačik na igelitky do kufra a vytlmil predné podbehy tak ani nejako nemám čo vylepšovať. Tak jak je - je dobre.
:wink:
BKSL
Navigátor

Příspěvek od BKSL »

Chcel by som sa spytat na inteligentny parkovaci asistent "Simple IPA" ake s nim mate skusenosti.
Priecne-kolme parkovanie to asi nedokaze alebo ano ?
Toyota Corolla 2017, 1,6 l Valvematic 16P - 97 kW, Multidrive S, Executive, platinova-bronzova
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 11:03, celkem upraveno 1 x.
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Jenom podélně jak předfaceliftová verze, tak i faceliftová. Ale funguje výborně!
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

IPA zaparkuje pozdľžne výborne. Škoda len, že potom nedokáže aj vyparkovať. Ale zas čo ešte by sme chceli, že áno?
V12
Člen Týmu

Příspěvek od V12 »

Moje aktualne auto ma v kolesach uz 270 tisic km, uvazujem o jeho vymene. Do oka mi padla prave nova Corolla, pomer cena - vybava je vynikajuci. Dal som si s nou skusobnu jazdu, zostal som ale nemilo prekvapeny. Aj popluvana Fobia 1.0 TSI 66kW (ci kolko to ma) ide lepsie, o 81kW ani nehovorim, pri papierovo silnejsej Corolle je ako raketa.
Ako prve som si vsimol tupe totalne preposilovane riadenie, ktore s rastucou rychlostou prakticky netuhlo. Kazdy rychlejsi prejazd co len trochu nerovnou zakrutou znamenal odskakovanie zadnej napravy a zbesile zasahy ESP, auto sa zufalo naklanalo a do zakrut sa mu nechcelo snad rovnako, ako Ochcafkam f TDIcku. Aj to moje predpotopne o viac nez 300 kilo tazsie Mondeo zataca ochotnejsie a presnejsie. Dalsi bod - hluk. Corolla je napriek novinarskym pochvalnym recickam o tichosti v kabine docela rachotalek. Motor pocut viac, nez sa slusi na moderne auto za 17 tisic. Aj ked to nie je vyslovene neprijemny zvuk ako nastvaty trojvalec HTP, no obtazuje. Co ma ale odrovnalo bol prave motor - na papieri slusnych 130 koni, ocakaval som od toho dynamiku aspon trochu podobnu dynamike moho predosleho auta s vykonom sice o par koni vyssim, ale zaroven aj o par kil tazsim. No Toyota na sestke v 90-tke odmietla brat aj kopceky, ktore som necitil ani na byvalej sluzobnej HTP, kytickomat mi radil podradit az do stvorky. Zo zvedavosti som dal plyn do podlahy a auto nic, nadalej v stupani jemne stracalo rychlost. Roztocit ho na sestke na 130 bolo nad moju trpezlivost, tak za tri, pockat 15 sekund a na tachometrovych 140 do sestky. Potom tu sestku ako tak drzal, no iba do najblizsieho stupania, kde si motor opat ziadal nizsi kvalt. Nakoniec som urobil jednoduche meranie pruzneho zrychlenia 80-120 na trojke - za cca 10 sekund (akceptovatelne so skripanim zubov, kde ale je kua tych 130 koni ? Pre priklad - Focus II 1.6i 74kW to zvlada o cosi rychlejsie - za slabych 9 sekund), nasledne to iste, ale na sestke - autu to trvalo prisernych 25 sekund (Focus II 74kW za 16, ale na patke). Kedze toto je pre mna absolutne neakceptovatelne, chcel by som automat, nemienim kvaltovat castejsie, ako v muzealnej S105L. Ten ale na predajni nemali, preto sa chcem spytat majitelov automatov na ich skusenosti :

- Multidrive S je variator, to som si uz zistil, ma simulovane stupne, alebo je zmena prevodu plynula ?
- ak ma simulovane stupne, da sa ale prepnut do rezimu, ze pri rychlej akceleracii podrzi motor na plnych otackach a bude plynulo predlzovat prevod ?
- Aka je dynamika s automatom ? Je to sviznejsie, ako manual ?
- je mozne automatu vnutit "prevod" manualne ? (toto nie je podstatne, pytam sa iba pre zaujimavost)
- Aka je zivotnost automatu ? O CVT variatoroch viem len tolko, ze po nabehu 100 tisic km je hodne rizikovy. No mozu to byt iba krcmove reci, skusenost s nim nemam.
- Ak by som aj nahodou zobral manual, nebude motoru vadit pravidelne vytacanie k obmedzovacu, kedze pre dlhe prevody to prakticky netaha ? Zaujimaju ma realne skusenosti, nie kecy o tom, ako su japonske atmosfery otackomilne. Nemienim riesit problemy so spotrebou oleja liter na 1000 km.
- Dlhodoba spolahlivost auta, nemienim riesit tecucu vodnu pumpu po 60k km (Ford) ci preskoceny rozvod po 30k km (Skoda) alebo rozpadnute piesty po 20k km (Opel 1.4 TGDI).

Celkovo som z Corolly velmi sklamany, ale na trhu neviem najst nic s podobnym pomerom cena vs uzitkove vlastnosti do 17 tisic EUR. Zo zvedavosti som skusal aj CHR, to bolo snad este horsie, ako Corolla, vyssie tazisko sposobilo este vacsiu neistotu na ceste, vacsia hmotnost zabila tych par Nm navyse, takze auto bolo rovnako lenive a neochotne brat kopceky sestkou a to aj napriek turbu a to za nenormalnu cenu.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Je pre teba len jedna rada. Neber ju ani v manuáli ani v automate. Nepochopím ako nad ňou s takto negatívnymi vlastnými skúsenosťami vôbec uvažuješ. Vidím to tak, že vyberáš medzi zlými a ešte horšími autami. A dať za toto 17 litrov mi príde priveľa.
Na ostatné tvoje otázky viem odpovedať len na jednu - corolla s cvt má možnosť manuálneho sekvenčného radenia rýchlostí. K ostatným ohľadom jazdenia ti je lepšia jedna 20kilometrová skúšobná štreka ako všetky rady užívateľov. Ohľadom životnosti CVT - pravdupovediac netuším, tiež sa nechám prekvapiť.
V zásade by ma zaujímalo na čom jazdíš teraz. Mondeo? S akým motorom? Prevodovkou?
Naposledy upravil(a) Kocúr dne úte 21.11.2017, 12:39, celkem upraveno 1 x.
pagoc
Člen Týmu

Příspěvek od pagoc »

Podle toho co popisuješ si myslím, že se spíše s motorem musíš naučit pracovat. Přecházím na Corollu z Mondea 2,2 diesel 129kW, když jsem si půjčil auto na testovací jízdu tak jsem nečekal žádné zázraky. A na rozdíl od tebe, já jsem byl mile překvapen. V nižších otáčkách (manuál) klidné komfortní svezení. samozřejmě jsem zkusil i dynamiku. Nad 4,5 tis. auto šlo příjemně za plynem a překvapil mě i dobrý zvukový projev. Nevyhovovala mi prodleva u plynu a tak trochu jsem chtěl už automat tak jsem si objednal s CVT, nehledě na to, že je velmi pozitivně tato převodovka hodnocena.
Auto by mělo být za 14 dnů, tak nemám osobní zkušenost, ale k tvým otázkam (má domněnka):
- multidrive má simulování stupňů, při kick downu drží otáčky v max výkonu a nic nesimuluje
- manuální řazení je k dispozici, myslím že i pádla pod volantem jsou.

V12 píše:Moje aktualne auto ma v kolesach uz 270 tisic km, uvazujem o jeho vymene. Do oka mi padla prave nova Corolla, pomer cena - vybava je vynikajuci. Dal som si s nou skusobnu jazdu, zostal som ale nemilo prekvapeny. Aj popluvana Fobia 1.0 TSI 66kW (ci kolko to ma) ide lepsie, o 81kW ani nehovorim, pri papierovo silnejsej Corolle je ako raketa.
Ako prve som si vsimol tupe totalne preposilovane riadenie, ktore s rastucou rychlostou prakticky netuhlo. Kazdy rychlejsi prejazd co len trochu nerovnou zakrutou znamenal odskakovanie zadnej napravy a zbesile zasahy ESP, auto sa zufalo naklanalo a do zakrut sa mu nechcelo snad rovnako, ako Ochcafkam f TDIcku. Aj to moje predpotopne o viac nez 300 kilo tazsie Mondeo zataca ochotnejsie a presnejsie. Dalsi bod - hluk. Corolla je napriek novinarskym pochvalnym recickam o tichosti v kabine docela rachotalek. Motor pocut viac, nez sa slusi na moderne auto za 17 tisic. Aj ked to nie je vyslovene neprijemny zvuk ako nastvaty trojvalec HTP, no obtazuje. Co ma ale odrovnalo bol prave motor - na papieri slusnych 130 koni, ocakaval som od toho dynamiku aspon trochu podobnu dynamike moho predosleho auta s vykonom sice o par koni vyssim, ale zaroven aj o par kil tazsim. No Toyota na sestke v 90-tke odmietla brat aj kopceky, ktore som necitil ani na byvalej sluzobnej HTP, kytickomat mi radil podradit az do stvorky. Zo zvedavosti som dal plyn do podlahy a auto nic, nadalej v stupani jemne stracalo rychlost. Roztocit ho na sestke na 130 bolo nad moju trpezlivost, tak za tri, pockat 15 sekund a na tachometrovych 140 do sestky. Potom tu sestku ako tak drzal, no iba do najblizsieho stupania, kde si motor opat ziadal nizsi kvalt. Nakoniec som urobil jednoduche meranie pruzneho zrychlenia 80-120 na trojke - za cca 10 sekund (akceptovatelne so skripanim zubov, kde ale je kua tych 130 koni ? Pre priklad - Focus II 1.6i 74kW to zvlada o cosi rychlejsie - za slabych 9 sekund), nasledne to iste, ale na sestke - autu to trvalo prisernych 25 sekund (Focus II 74kW za 16, ale na patke). Kedze toto je pre mna absolutne neakceptovatelne, chcel by som automat, nemienim kvaltovat castejsie, ako v muzealnej S105L. Ten ale na predajni nemali, preto sa chcem spytat majitelov automatov na ich skusenosti :

- Multidrive S je variator, to som si uz zistil, ma simulovane stupne, alebo je zmena prevodu plynula ?
- ak ma simulovane stupne, da sa ale prepnut do rezimu, ze pri rychlej akceleracii podrzi motor na plnych otackach a bude plynulo predlzovat prevod ?
- Aka je dynamika s automatom ? Je to sviznejsie, ako manual ?
- je mozne automatu vnutit "prevod" manualne ? (toto nie je podstatne, pytam sa iba pre zaujimavost)
- Aka je zivotnost automatu ? O CVT variatoroch viem len tolko, ze po nabehu 100 tisic km je hodne rizikovy. No mozu to byt iba krcmove reci, skusenost s nim nemam.
- Ak by som aj nahodou zobral manual, nebude motoru vadit pravidelne vytacanie k obmedzovacu, kedze pre dlhe prevody to prakticky netaha ? Zaujimaju ma realne skusenosti, nie kecy o tom, ako su japonske atmosfery otackomilne. Nemienim riesit problemy so spotrebou oleja liter na 1000 km.
- Dlhodoba spolahlivost auta, nemienim riesit tecucu vodnu pumpu po 60k km (Ford) ci preskoceny rozvod po 30k km (Skoda) alebo rozpadnute piesty po 20k km (Opel 1.4 TGDI).

Celkovo som z Corolly velmi sklamany, ale na trhu neviem najst nic s podobnym pomerom cena vs uzitkove vlastnosti do 17 tisic EUR. Zo zvedavosti som skusal aj CHR, to bolo snad este horsie, ako Corolla, vyssie tazisko sposobilo este vacsiu neistotu na ceste, vacsia hmotnost zabila tych par Nm navyse, takze auto bolo rovnako lenive a neochotne brat kopceky sestkou a to aj napriek turbu a to za nenormalnu cenu.
RAV 4 Hybrid, Selection 2018
Corolla 1.6 CVT Executive, Pearl White, r.v. 12/2017 (EX)
Ford Mondeo 2.2 TDI (129kW) r.v. 2009 (EX)
Ford Focus 1.6i (74kW) r.v. 2006(EX)
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Pádla pod volantom niesu, manuálne sekvenčné radenie je pomocou kvaltpáky.
Pádla sú tuším na aurise.
Inak osobne si tiež myslím, že V12 proste len šoférsky nelezie do ruky atmobenzín so 6stupňovým manuálom. I keď ho dajme tomu porovnáva povedzme s Focus II 1,6 s 5°manuálom, čo sa môže javiť adekvátne - ale nie celkom. Jeho 5kvaltová prevodovka hrala na iné noty - minimálne ohľadom spotreby. A je ľahší o takých sto kilo. Dnes je už trochu iná doba, s inými požiadavkami. Komu sa nechce tolko radiť ako je treba s 6° atmosférickou 1,6 ide do jej automatu - kde to má asi s porovnateľnou dynamikou ale bez roboty. Alebo sa vyberie do zakalených vôd turbobenzínov, kde radí o čosi menej, turbo pekne tlačí. Tiež šoférsky fajn. Škoda ale tej spoľahlivosti, tá je zatiaľ comme ci comme ça, nie na istotu.
Inak corolla s CVT má režim Sport, ktorého stlačením sa premapuje soft prevodovky, upravia sa otáčky simulovaných stupňov (v zásade skráti prevody - ale stále v zmysle charakteristiky CVT - čiže toto spraví pri práci s pedálmi ale keď máš stabilné otáčky či rýchlosť proste navolí sama plynule akurátne otáčky k potrebnému krútiacemu momentu) a skráti reakčnú dobu medzi stlačením akcelerátora a odozvou motora.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“