Klimatizace Toyota Avensis T-27
Klimatizace Toyota Avensis T-27
Zdravím všechny. Chtěl bych se zeptat na jednu věc. Setkal se někdo s tím, že když zapne klimatizaci u Toyoty Avensis T-27 combi diesel, tak mi z pravých výdechů vychází chladný vzduch a z levých (u řidiče) je vzduch teplý. Je tam dvouzónová klima, tak nevím jestli není problém v tom. Prosím pomozte. Děkuji.
Pavel
Pavel
-
- Člen Týmu
Re: Klimatizace Toyota Avensis T-27
Mám taky T27 diesel combi a měl jsem ten samý problém. V okruhu pro řidiče není chladivo. Chce to jen pořádně do systému chladivo doplnit, potom není problém.
Ota
Ota
mel jsem to same, pak zu to jen topilo, nejdriv bylo podezreni na klapky ,muzou se seknout apod. Ale zacal jsem u chladiva, nemel jsem tam skoro nic, ale pan v servise tam prozretelne dal i barvivo, takze pak stacilo posvitit a zjistit pokud a kde to unika.....
toyota avensis wgn 2,0 d4d ,2017
Ako to mám chápať? Tam sú dva okruhy? A doplnuje sa to na dvoch miestach?Speed Devils píše:Mám taky T27 diesel combi a měl jsem ten samý problém. V okruhu pro řidiče není chladivo. Chce to jen pořádně do systému chladivo doplnit, potom není problém.
Ota
Toyota Avensis Sedan 1,8 VVT-i 108kW
moja "AVE"
moja "AVE"
je tam jeden okruh, ale mas tam malo chladiva tak uz to chladi jen trosku u spolujezdce, k ridici je to daleko a cestou uz pak teplota stoupa, obzvlast ted...
Diky moc, a pokial by to nebolo tým tak čo by to mohlo byť? Doplňovali mi ju pred rokom a pol. Samozrejme môže byť niekde únik.
moja "AVE"
moja "AVE"
nejdrive bych to doplnil chladivem s barvou.... pak zkontroloval jestli se to nekde objevi. ja mel unik na chladici- zatka uplne dole v pravo,je pod ni tesneni,ktere nejde vymenit, takze novy chladic... ale tim bych se ted nezatezoval, zajdi nekde doplnit chladivo - ja chodim do bestdrive,nechci delat reklamu, ale obcas to tam neni spatne a hlavne rychle ,na kapote uvnitr by mel byt stitek s kapacitou chladiva - takze zjistis Kolik chybelo a pak za par dni se muze nekde objevit barva...Anebo to minule nekdo odflakl, i kdyz to delaji stroje tak nevim....
Jestli ti ji pred rokem a pul doplnovali, tak tam dira urcite bude.
RAV4 HSD FWD
Jaké chladivo se doplňuje? Musí r134 nebo může být i R1234yf ?
Avensis T27 2o1o 2,0 D-4D
Otevři kapotu motoru a hledej samolepku - je tam typ chladiva i gramáž....
Tak po roku je to tu znova. Opäť chladí slabo u vodiča a u spolujazdca v pohode.
Minule keď som to doplňoval tak tam hodne chýbalo ale svietili na to lampou a nikde nič nevideli. Taktiež mašina nezaznamenala únik.
Tak len doplnili a fungovalo. Neviem či môže alebo nemôže mať na to vplyv to že klímu nikdy nevypínam. Jazdím na ňu aj v zime.
Skúsim doplniť a skontrolovať prípadný únik pod lampou.
Minule keď som to doplňoval tak tam hodne chýbalo ale svietili na to lampou a nikde nič nevideli. Taktiež mašina nezaznamenala únik.
Tak len doplnili a fungovalo. Neviem či môže alebo nemôže mať na to vplyv to že klímu nikdy nevypínam. Jazdím na ňu aj v zime.
Skúsim doplniť a skontrolovať prípadný únik pod lampou.
moja "AVE"
moja "AVE"
-klímu pod cca 0 stupňov nezapínaš naistoRici_X píše:klímu nikdy nevypínam. Jazdím na ňu aj v zime.

-ak ti neuniká chladivo, tak máš možno pokazenú namiešavaciu klapku (alebo ako sa správne volá), ktorá namiešava teplý vzduch so studeným pre každú stranu zvlášť (pri dvoj zónovej klíme)
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat

A kontrolovali Ti klimu jenom vakuem nebo to natlakovali dusíkem? Ona totiž plnička obvykle pouze kontroluje, jestli to drží podtlak, když se z toho okruhu vycucne chladivo, takže při tom podtlaku se mohou některé netěsnosti zatáhnout. :-/
Pokud tedy plnička nehlásí problém, zaměřil bych se na hadice na výtlaku kompresoru či jiná "pružná" místa.
Pokud tedy plnička nehlásí problém, zaměřil bych se na hadice na výtlaku kompresoru či jiná "pružná" místa.
Avensis T25 2.0 D4D (1CD-FTV)
Zdravím, mne sa klimatizácia správa tak, že chladí len ak mám nastavené Lo, akonáhle nastavím hodnotu 16°C tak teplota začína pomaly stúpať - nechladí. V zime sa mi to správalo rovnako, topilo to už od 16°C... Kde môže byť problém?
Klímu som plnil cca pred 3ma týždňami..
Klímu som plnil cca pred 3ma týždňami..
Toyota AVENSIS kombi 2,0 D-4D 91kw
T27/ADTW270(W) 1AD-FTV
09/2012 - 195000 + km
T27/ADTW270(W) 1AD-FTV
09/2012 - 195000 + km
- CommonUser
- Věčnej rejpal
To vyzera na senzoriku. Prepokladam, ze AC mas zapnute a vonku je viac ako v aute ...
T27 2ZR-FAE Rice on wheels