Auris 1,4 71 kw - ševelenie na voľnobehu
Auris 1,4 71 kw - ševelenie na voľnobehu
Zdravím, mám Auris 1,4, najazdene 97 000, rv. 2008 a pri voľnobehu počuť od motora, zo strany rozvodov také hlučné kovové ševelenie. V interiéri nepočuť nič, ale vonku to je dosť hlučné. Robí to iba na voľnobehu, stačí že trocha pridám plyn a prestane to. Takisto keď je studený motor a má teda vyššie otáčky na voľnobehu, tak to nerobí, až zohriaty, kedy otáčky voľnobehu spadnú na cca 750-800.
Zajtra chcem skúsiť zhodiť dražkový remeň, či to nerobí niektorý zo spotrebičov, auto má klímu.
Nestretol sa s tým niekto ? Na rozvody sa mi to zdá priskoro, to nemá ani 100 000 nabehané. Olej som menil nedávno, dal som Mobil 1 ESP formula 5w-30, ale robilo to už aj pred výmenou.
Dik za každú radu.
Zajtra chcem skúsiť zhodiť dražkový remeň, či to nerobí niektorý zo spotrebičov, auto má klímu.
Nestretol sa s tým niekto ? Na rozvody sa mi to zdá priskoro, to nemá ani 100 000 nabehané. Olej som menil nedávno, dal som Mobil 1 ESP formula 5w-30, ale robilo to už aj pred výmenou.
Dik za každú radu.
Naposledy upravil(a) Robo3220 dne čtv 25.05.2017, 07:44, celkem upraveno 2 x.
Re: Auris 1,4 71 kw - ševelenie na voľnobehu
tipuji lozisko vodni pumpy... 

A vodná pumpa je pohananá drážkovým remeňom na tomto motore ?
Dal som dole drážkový remeň a žiadna zmena, čiže vylučujem vodnú pumpu, alternátor a klímu.
Nahral som aj video:
https://www.youtube.com/watch?v=2e6VXz9 ... e=youtu.be
Ostáva už len asi spojka alebo rozvody. I keď vyšliapnutie spojky na to taktiež nemá žiadny vplyv. Keď som to odsledoval tak ešte pri 800 ot/min to nerobí, ale keď klesne voľnobeh na 700-750 tak vtedy to začne a čím menej otáčok tým je to intenzívnejšie.
Nahral som aj video:
https://www.youtube.com/watch?v=2e6VXz9 ... e=youtu.be
Ostáva už len asi spojka alebo rozvody. I keď vyšliapnutie spojky na to taktiež nemá žiadny vplyv. Keď som to odsledoval tak ešte pri 800 ot/min to nerobí, ale keď klesne voľnobeh na 700-750 tak vtedy to začne a čím menej otáčok tým je to intenzívnejšie.
Zajeď si do servisu..tohle není nic co by jsi byl schopen doma opravit..možná ventily, nebo něco s nima souvisejícího(VVTI)....
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
No ešte pozriem na rozvoďak, keď bude reťaz napnutá, tak potom to hodím do servisu už. Ale dúfam že to bude napinak.
Problém vyriešený.
Dal som dole veko a rozvodová reťaz krásne napnutá - olej čistý, vačka bez znakov opotrebenia.
Vybral som ten mini VVT-i olejovy filter, vycistil, prefukol.
Vybral som aj VVT-i solenoid, taktiež vyčistil.
A ono to stále ševelilo
Nakoniec pozerám pod auto a výfuk tak viac vibroval, chytil som ho rukou a ten zvuk prestal 
Tak som vymenil silentbloky na výfuku a všetko je ok. To som ešte nevidel aby výfuk vydával taký zvuk.
Dal som dole veko a rozvodová reťaz krásne napnutá - olej čistý, vačka bez znakov opotrebenia.
Vybral som ten mini VVT-i olejovy filter, vycistil, prefukol.
Vybral som aj VVT-i solenoid, taktiež vyčistil.
A ono to stále ševelilo

Tak som vymenil silentbloky na výfuku a všetko je ok. To som ešte nevidel aby výfuk vydával taký zvuk.
Super.Takze už viem čo netreba riešiť. 
Ale mám pocit,že dačo podobné s vyfukom sa už riešilo.
Alebo sa mi to marilo?

Ale mám pocit,že dačo podobné s vyfukom sa už riešilo.
Alebo sa mi to marilo?
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 68&t=35768
Tu mal podobný problém (možno rovnaký), ale už nenapísal, ako to vyriešil.
Tu mal podobný problém (možno rovnaký), ale už nenapísal, ako to vyriešil.