čidlo teploty nebo spínač ventilátoru?
čidlo teploty nebo spínač ventilátoru?
Chci se zeptat zda je jednovývodové čidlo v potrubí mezi termostatem a chladičem(pod rozdělovačem) čidlo teploty nebo termostatický spínač ventilátoru chladiče?Měřil jsem ho a je průchozí, naprosto bez odporu a pokud by se jednalo o čidlo teploty, bylo by tím pádem v závadě.
V elektřině, natož v čidlech, se moc nevyznám a řeším podobný problém tady: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=5729
Z toho, co mi napsali pepa a odaz, jsem pochopil, že čidlo/spínač ventilátoru je zapojený jako koncový, tedy, pokud klade odpor, nebo není zapojen vůbec, tak se ventilátor rozběhne. Takže pokud je bez odporu při provozní teplotě, tak by to mělo být v pořádku, pokud je bez odporu i když už auto začíná vařit, tak je vadný (vadné).
Z toho, co mi napsali pepa a odaz, jsem pochopil, že čidlo/spínač ventilátoru je zapojený jako koncový, tedy, pokud klade odpor, nebo není zapojen vůbec, tak se ventilátor rozběhne. Takže pokud je bez odporu při provozní teplotě, tak by to mělo být v pořádku, pokud je bez odporu i když už auto začíná vařit, tak je vadný (vadné).