Nová corolla 2016 - problém se sklopným klíčem

vše ohledně modelové řady Corolla
vibam
Řidič

Nová corolla 2016 - problém se sklopným klíčem

Příspěvek od vibam »

Zdravím Vás všechny, tak jsme si chtěli s rodinou udělat radost a ze všech japonských vozů jsme samozřejmě zamířili do toyoty, kde jsem si vyhlédl corollu 1,6 MT - vybral motor, barvu, výbavu, a už se schylovalo k závazné objednávce, když jsem se s dealerem domluvil, že si auto ještě vyzkouším... po cca 20 km a nesčetných zastávek - abych si seřidíl sedadlo a volant, jsem nebyl schopen najít kompromis - abych měl dobrý výhled z vozidla (mám na mysli přes přední kapotu), zároveň volant co nejvýše, ale aby neblokoval výhled na budíky a zároveň dosáhl na pedály (měřím 184cm) no a výsledek byl takový, že po chvilce jízdy jsem opětovně (při řazení a brzdění - kdy se hýbe a přesouvá pravá noha) začal kopat do klíče u volantu!!!! A co teď?
Odpověď dealera byla na snadě... no tak když vám to tam vadí a nevyhovuje, tak si budete muset připlatit za nejvyšší výbavu - tam je startování tlačítkem a je po problému!! Njn, řekl jsem si, těch 60 tisíc navíc bych jestě dal, ale za co!!?? za 17" kola s úzkorprofilovýma gumama? - děkuji nechci! Navigaci s aktulaizací map jen na 3 roky? - v dnešní době smartphonů? - děkuji nechci, polokožené sedačky ze syntetické kůže? na co!! - děkuji nechci, dále Bi-Led světlomety s ostřikovači a samonaklápěním? - na co? nechci!!!, chromované kliky dveří!? - co? nechci, parkovací asistent? atp. nechci nechci nechci nechci....
Chci jen to kouzelné startovací tlačitko - klidně i za těch 60 tisíc!! - Odpověď Toyota - NEJDE TO!!! Importér ma jasně dané stupně výbavy a nelze to kombinovat... Zasraný VW to umí!!!!
Tak si říkám... no tak nové auto asi nebude...Ale po dvou dnechjsem si řekl... zkusím ještě novou mazdu 3 - 2,0 skyactive 88kW - výbava challenge, musím říci - mnohem lepší jízdní vlastnosti něž Corolla, motor byť je 88kW dokáže nádherně jet - no ale elektronická ruční brzda (co když se to posere) a iStop system (při odbočovaní doleva na světelné křižovatce ve městě, kde jsme byl 2 v poradí, a dával přednost protijedoucím vozidlům, mi během odbočcovacího manévru 3 x nastartoval motor :-D (vím, že to jde vypnout) --- Děkuji nemám už vůbez zájem... Kam to ta dnešní pohnutá doba spěje!!!!!! Kdo ještě kope kolenem v Corolle do klíče? Nebo vyřešili jste to nějak, ještě mi v Toyotě zkoušeli poradit, ať si nechám vyrobit nezklopný klíč - jen na nastartování vozu - je menší a nemuselo by docházet ke střetu kolene a klíče.
P.S. zkoušel jsem i Auris - stejný problém... tak pojďte ještě zkusit Verso - a tam to bylo snad nejhorší!!! Prostě velmi nešťastný detail!!! Ale co by to bylo za auto, kdyby nemělo pověstnou pihu na kráse:-)
Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
hanes73
Manager Týmu

Re: Nová corolla 2016 - problém se sklopným klíčem

Příspěvek od hanes73 »

Rád bych poradil, ale.... Měl jsem verzi s klasickým klíčkem a teď mám verzi nejvyšší, se startovacím tlačítkem, takže problém odpadl. Takže jedině si fakt připlatit, mě ta přidána hodnota za ty peníze připadá v pořadku, pořád dosahuji výborného poměru cena/kvalita/výbava, oproti konkurenci. Kdyby mě to auto nechytlo po prvním svezení, tak bych ho neměl. Dnes je těžké vybírat nové auto, ale pořád mi přijde corollka s poctivým motorem jako výborná volba. Můj bratr má autodílnu a když vypráví, jak to dnes vypadá s auty, škoda mluvit.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
rogerer
Manager Týmu

Příspěvek od rogerer »

Zdar, no já jsem s tím jel jen chvilku tak mi to nepřišlo, že by mi vadil, což ale může samozřejmě, měřím stejně.
Spíš jsem to nevnímal a soustředil se na jízdní srovnání se současným autem. Tak uvidíme nebo třeba jsem zvyklý sedět jinak, u mě většinou funguje nejlépe sedačka co nejníže a volant co nejvýše a nejblíže...Škodovka dává druhej klíč nesklopný, tady bohužel...
Připlať si za lepší výbavu, pokud bys dal 60tis jen za tlačítko, tak to dej za tohle vše a hlavně ta LED světla jsou supr (min. na avensisu) a v noci svítí velmi dobře, takže LED světla kvůli světlu :-). Navigaci používat nemusíš a jako bonus se ti budou samy sklápět zrcátka :biggrin: :biggrin: A pokud se ti nelíbí větší kola tak je prodáš a koupíš 16.
A kromě klíče jinak spokojený?
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 06:58, celkem upraveno 1 x.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Mal som ten istý problém, s dotykom kolena o kľúčik v zapaľovacej skrinke (mám 187cm, 97kg). Kupodivu mi stačilo naučiť sa zasúvať kľúč tak, aby po jeho pretočení a naštartovaní skončil v polohe s tým kovovým výčnelkom na krúžok s ostatnými kľúčami hore a je po probléme. Na kľúči ale nemám krúžok s ďalšími kľúčmi aby sa mi neopierali o koleno a aby mi autokľúč pri prenášaní neoškriabali a nezničili. Vo výsledku je takýmto spôsobom kľúč vďaka svojej asymetrii ďalej od kolena síce len možno o necelé dva centimetre ale mne to tak akurát stačí. Každopádne som si tiež vravel, že toto chlapci ušatí šikmookí nedomysleli, kľúč je pomerne mohutný a jeho poloha v zapaľovacej skrinke je hodne zbytočne do priestoru, stačilo ju celú natočiť o nejakých možno 20° viac hore, priestor na to tam podľa mňa je.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
vibam
Řidič

Příspěvek od vibam »

rogerer píše:Zdar, no já jsem s tím jel jen chvilku tak mi to nepřišlo, že by mi vadil, což ale může samozřejmě, měřím stejně.
Spíš jsem to nevnímal a soustředil se na jízdní srovnání se současným autem. Tak uvidíme nebo třeba jsem zvyklý sedět jinak, u mě většinou funguje nejlépe sedačka co nejníže a volant co nejvýše a nejblíže...Škodovka dává druhej klíč nesklopný, tady bohužel...
Připlať si za lepší výbavu, pokud bys dal 60tis jen za tlačítko, tak to dej za tohle vše a hlavně ta LED světla jsou supr (min. na avensisu) a v noci svítí velmi dobře, takže LED světla kvůli světlu :-). Navigaci používat nemusíš a jako bonus se ti budou samy sklápět zrcátka :biggrin: :biggrin: A pokud se ti nelíbí větší kola tak je prodáš a koupíš 16.
Krom toho klíče jsem byl velmi mile překvapen, vše je super, skvělý motor, řízení, ovládání všeho možného velice intuitivní a po ruce, skvělé řazení a to i moje manželka říkala, že se jí v corolle moc dobře řídilo, ale ten zatracený klíček!!!!
vibam
Řidič

Příspěvek od vibam »

Kocúr píše:Mal som ten istý problém, s dotykom kolena o kľúčik v zapaľovacej skrinke (mám 187cm, 97kg). Kupodivu mi stačilo naučiť sa zasúvať kľúč tak, aby po jeho pretočení a naštartovaní skončil v polohe s tým kovovým výčnelkom na krúžok s ostatnými kľúčami hore a je po probléme. Na kľúči ale nemám krúžok s ďalšími kľúčmi aby sa mi neopierali o koleno a aby mi autokľúč pri prenášaní neoškriabali a nezničili. Vo výsledku je takýmto spôsobom kľúč vďaka svojej asymetrii ďalej od kolena síce len možno o necelé dva centimetre ale mne to tak akurát stačí. Každopádne som si tiež vravel, že toto chlapci ušatí šikmookí nedomysleli, kľúč je pomerne mohutný a jeho poloha v zapaľovacej skrinke je hodne zbytočne do priestoru, stačilo ju celú natočiť o nejakých možno 20° viac hore, priestor na to tam podľa mňa je.
100% souhlas, vím že klíček je asymetrický, taky jsem ho hned pak otočil, na klíčku nic neviselo... je to něšťastný detail... mělo se to vyřešit jinak... místa tam je dost!!! Neco jako Verso...tak už se startuje tlačítkem od roku 2004 nepletuli se a po 13 letech toyota přijde se sklápěcím klíčem a takhle blbě to dopadne!!!
rogerer
Manager Týmu

Příspěvek od rogerer »

Dnes ráno jsem se na ten klíč schválně soustředil u avensisu (myslím že jsou stejný klíče) a automaticky ho tam dávám tak, že pak ten kov s očkem je nahoře po nastartování, tak to asi tak budu mít i u corolly ze zvyku :-) zkoušel jsem ho dát opačně (nepřirozeně pro mě, nepadne jakoby do ruky, třeba se to u corolly ale otáčí jinak) ale u avensisu je teda místa kopec ke kolenu, ale mám ho bez přívěšku (kvůli airbagu), jinak bych se přívěšku stoprocentně kolenem dotýkal....
vibam
Řidič

Příspěvek od vibam »

rogerer píše:Zdar, no já jsem s tím jel jen chvilku tak mi to nepřišlo, že by mi vadil, což ale může samozřejmě, měřím stejně.

Led světla a dobře svítí!?? Jedem majitel BiLED světlometu se tady rozepsal..jak je nešťastný a hlavně - až se to bude muset vyměnit...kdo to zaplatí!?? Myslím si že trend + je luxusní výbava, kde nic nechybí... a ta executive už je dle mého názoru zbytečná.... Když se nad tím člověk zamyslí, tak krom toho startovacího tlačítka, jsou to všechno nesmyslí, které později prodraží, servi, udržbu popr. následné opravy nebo výměny... ještě ať toyota pridá ele. parkovací brzdu a start-stop systém a corolla se stane neprodejnou!!!
rogerer
Manager Týmu

Příspěvek od rogerer »

hele já mám teď ty LED světla na avensisu a svítí to fakt úžasně (u corolly hádám taky viz.), až mě bavilo jezdit za tmy, a ta automatická dálková světla taky fungovala bez chyby. Ano náhradní díl to bude otázka třeba tak 20-30tis, nevím, ale v tý době už budou určitě nějaké náhrady, druhovýroby apod.
Elektronickou parkovací brzdu avensis má taky, celkem jsem si na to zvykl, po vypnutí motoru se to samo zabrzdí, a při rozjezdu se to samo odbrzdí, což se mi líbí při rozjezdech do kopce (ten hill hold v něj nemám úplně důvěru), no s automatem mi ty starosti odpadnou což je ale další položka typu "co když se to rozbije" :-D
Já jsem holt zastánce modernějších technologií takže i čtení značek si nemůžu vynachválit (zejména v Praze kde jsou proměnné např. v tunelech), naopak front assist mi přijde že funguje tak nějak sporadicky :(
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

vibam píše:

Led světla a dobře svítí!?? Jedem majitel BiLED světlometu se tady rozepsal..jak je nešťastný a hlavně - až se to bude muset vyměnit...kdo to zaplatí!?? Myslím si že trend + je luxusní výbava, kde nic nechybí... a ta executive už je dle mého názoru zbytečná.... Když se nad tím člověk zamyslí, tak krom toho startovacího tlačítka, jsou to všechno nesmyslí, které později prodraží, servi, udržbu popr. následné opravy nebo výměny... ještě ať toyota pridá ele. parkovací brzdu a start-stop systém a corolla se stane neprodejnou!!!
Áno ledky na corolle svietia lepšie ako obyčajné lampy. A kto ich výmenu zaplatí? Na auto je záruka 5 rokov, predpokladám že aj na lampy. Každopádne led svietidlá sú prínosom k bezpečnosti a pohodliu pri jazdení v noci a o tom to je v prvom rade, je to o rebríčku hodnôt, ja práve povedzme neprikladám taký význam štartovaciemu tlačítku na ktorom bazíruješ ty. Každopádne ja osobne som tak ako ty chceš hrozne veľmi štartovacie tlačítko, ja som chcel tempomat - a ten bol len za príplatok 1000eur v balíku s Alu diskami, IPA, senzormi vpredu a vzadu, parkovacou kamerou a displejom v strede na palubáku. Tiež som nadával ako ďas, že ja tamto nechcem, ja chcem len tempomat... Ale poddal som sa. A neľutujem, teraz si neviem predstaviť že by som nemal tie zvyšné (zbytočné) veci.
Každopádne japonskí výrobcovia áut proste fungujú na balíčkoch výbav, nie ako povedzme Škoda - pri ktorej sú podstatne vyššie možnosti konfigurácie (kustomizácie) vozidla, tak to proste je. Ber alebo nechaj tak.
Za mňa len ešte poznámka, k LED. Ja to vnímam ako príplatok 500eur za technologicky inú ligu svetlometov, škoda že som takú možnosť výberu nemal ja. Vôbec by ma nezaujímali náklady na servis.
Mimochodom, čo je zlé na elektronickej parkovacej brzde? Nikdy som ju nemal.
Start-stop mi pil krv na aute z požičovne, to bol fakt opruz.
vibam
Řidič

Příspěvek od vibam »

Kocúr píše:
vibam píše:

Áno ledky na corolle svietia lepšie ako obyčajné lampy. A kto ich výmenu zaplatí? Na auto je záruka 5 rokov, predpokladám že aj na lampy. Každopádne led svietidlá sú prínosom k bezpečnosti a pohodliu pri jazdení v noci a o tom to je v prvom rade, je to o rebríčku hodnôt, ja práve povedzme neprikladám taký význam štartovaciemu tlačítku na ktorom bazíruješ ty. Každopádne ja osobne som tak ako ty chceš hrozne veľmi štartovacie tlačítko, ja som chcel tempomat - a ten bol len za príplatok 1000eur v balíku s Alu diskami, IPA, senzormi vpredu a vzadu, parkovacou kamerou a displejom v strede na palubáku. Tiež som nadával ako ďas, že ja tamto nechcem, ja chcem len tempomat... Ale poddal som sa. A neľutujem, teraz si neviem predstaviť že by som nemal tie zvyšné (zbytočné) veci.
Každopádne japonskí výrobcovia áut proste fungujú na balíčkoch výbav, nie ako povedzme Škoda - pri ktorej sú podstatne vyššie možnosti konfigurácie (kustomizácie) vozidla, tak to proste je. Ber alebo nechaj tak.
Za mňa len ešte poznámka, k LED. Ja to vnímam ako príplatok 500eur za technologicky inú ligu svetlometov, škoda že som takú možnosť výberu nemal ja. Vôbec by ma nezaujímali náklady na servis.
Mimochodom, čo je zlé na elektronickej parkovacej brzde? Nikdy som ju nemal.
Start-stop mi pil krv na aute z požičovne, to bol fakt opruz.

Na ele. park. brzdě je blbý to, že si nemůžeš na snehu nebo ledu pomoci a zase tam bude nějaký motorek, který nebude fungovat věčně!!! Vím, že 8 lidí s 10 bude chtít místo klasické brzdy raději tlačítko, ale já ne...
nechtěl jsem zpochybňovat svítívost led světel, ale poukazoval jsem na tento článek:
Kostra:
Koupil jsem COROLLU E18 . V bilé barvě(a bežove kuži) a jelikož je ve vybavě EXECUTIV má led svetlomety. Jsem z nich ale docela rozčarován misto aby svitily poradne na silnici tak osvetlují více boky do vyšky .
Což je hlavně nepříjemne pro protijedoucí řidiče. Byl jsem je nechat zkontrolovat již ve 3 toyotach a všade mi řekli ze jsou seřízeny podle predpisu. Pujčil jsem si auto manželky a vyskoušel jsem si ject v noci proti mé corolle a mohu s klidem říct ze ty tlumené svetla jsou hodně nepříjemné z větší dálky než z blizka.
Jinak ta corolla v té bilé a svetlé kuži je moc hezká
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Ako ti pomôže klasická brzda na snehu či ľade? Tomu nejako nerozumiem. Asi som echtovná lama ale ja ručku zaťahujem len pri parkovaní. Kľudne by som prijal elektronickú. Výhoda je možno v tom, že sa s ručkou lepšie vyhadzuje zadok a toto ja osobne nijako nevyužijem. Čo by mohla byť potenciálna nevýhoda je, že keď prídem s autom v zime s vlhkými kotúčmi na parkovisko a cez noc to celé zamrzne - ako sa elektronická brzda vtedy správa? Vtedy mám pocit že mechanická by mohla byť povolnejšia, ale ruku do ohňa by som za to nedal.
Ešte som našiel toto:
El. park. brzda má dve funkcie – parkovaciu a núdzovú. Veľmi jednoducho ju môže v prípade krízovej situácie zatiahnuť aj spolujazdec. Na rozdiel od manuálnej ručnej brzdy ju môžete bezpečne a bez straty kontroly nad autom použiť aj pri vysokých rýchlostiach (aj okolo 100 km/h).
Auto pri takomto brzdení elektronickou ručnou brzdou drží smerovú stabilitu, a pravdepodobnosť, že dostanete šmyk je mizivá. Elektronická parkovacia brzda totiž pracuje s podporou ABS systému, teda nezablokuje kolesá, drží smerovú stabilitu aj na extrémne rozdielnych povrchoch. Jej účinok je podľa výrobcu od 50 do 80% prevádzkovej brzdy a po celý čas svieti zadnými brzdovými lampami.

Ohľadom LED svietidiel - to proste treba vyskúšať, nič nieje smerodajnejšie ako vlastná skúsenosť. Ak máš ale jazdný profil taký, že v noci jazdíš len po meste po vysvietených uliciach a medzimesto či dialnice v tme vôbec nejazdíš tak je asi tých 500eur do LED zbytočných.
Ja by som kludne prijal aj nočné videnie s výstupom na prídavný displej. To nemôže byť nič extra drahé ani scifi.
Naposledy upravil(a) Kocúr dne pát 12.05.2017, 09:03, celkem upraveno 1 x.
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 07:13, celkem upraveno 1 x.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Pokiaľ je to využiteľné len pre blbnutie, tak to nieje nič pre mňa. Mne sa auto hádam nepodarilo dostať ešte ani do stavu, pri ktorom by sa aktivovalo ABS. Snažím sa jazdiť pod svojim limitom a asi sa mi to zatiaľ darí. Na blbnutie mám Xbox.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“