Hever ve výbavě

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Jerzy
Člen Týmu

Hever ve výbavě

Příspěvek od Jerzy »

Ahoj, asi se brzy stanu majitelem nového Aurise TS, ve výbavě bude mimo jiné opravná sada pneu. A mě by zajímalo jestli je součástí výbavy i hever nebo se dává jenom do aut s dojezdovym kolem? Mám docela chuť si říct o dojezdovou rezervu jako bonus. Ta opravná sada mi přijde k ničemu. Hledat díru v kole někde potmě a v dešti asi nebude nic moc zábava. A jak to pak nafoukám? Jsou tam i bombičky? Díky.
Toyota Auris TS 1.6 VALVEMATIC 1ZR-FAE manual active trend+ 2017
Corolla2014
Věčnej rejpal

Re: Hever ve výbavě

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 07:00, celkem upraveno 1 x.
asteroid
Navigátor

Příspěvek od asteroid »

Tak hever k opravné sadě není.
A hledat díru? Na co? Je tam lepící emulze, která se aplikuje do pneumatiky a k tomu kompresor na dofoukání..
Já osobně jinou opravnou sadu neviděl..
Auris TS 1,6 2016
Obrázek
Jerzy
Člen Týmu

Příspěvek od Jerzy »

Díky, zrovna informace o emulzi jsem nikde nenašel. Žil jsem v domnění, že sada obsahuje knoty na opravu :D asi žiju v jiném stoleti.
Ale co ta emulze udělá s tím super drahým ventilkem? To bych se docela bál.
asteroid
Navigátor

Příspěvek od asteroid »

Zatím jsem nikde nenašel informaci, že by opravná sada zlikvidovala TPMS ventilek.
A vlastní zkušenost také bohudík nemám...
Auris TS 1,6 2016
Obrázek
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Vcelku by ma zaujímalo, ako potom v pneuservise riešia pri likvidácii defektu odstraňovanie tej lepiacej emulzie, ako náročné na prácu to je. Ten TPMS ventilček je kapitola sama o sebe. Dá sa očistiť nejakým riedidlom? No nič, hádam sa mi to nestane. Defekt som síce mal, ale stačilo dofúkať a do najbližšieho pneuservisu to vydržalo.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
asteroid
Navigátor

Příspěvek od asteroid »

Bude záležet na tom jak je 5ešené snímání tlaku.. Jistě je to nějakou membránou /převod na signál třeba odporovým snímačem tlaku/. Jestliže před ní nebude pouze malý otvor, který by se mohl zalepit tak nebude problém..
Auris TS 1,6 2016
Obrázek
erwestquestworks
Řidič

Příspěvek od erwestquestworks »

Ventilek to dle vyjádření servisu Toyoty zničí a nejde nijak očistit a musí se zakoupit nový. Proto mi doporučovali vždy volat asistenčku v rámci záruky zdarma nebo dojezdové kolo.
Toyota Auris Touring Sports 1.6 FL CVT 01/2016
Krtek020
Člen Týmu

Příspěvek od Krtek020 »

Ta emulze je na hovno, zničí pneu, ventilek a ten kdo to bude přezouvat tě taky nepochválí.
A když se ti povede drbnout bok pneu třeba o obrubník, tak je správný postup vzít lahvičku s emulzí postavit jí vedle kola a vyfotit se s ní, protože víc s tím stejně neuděláš.

Udělej to jako já zajeď do Toyoty, objednej si náhradní kolo (v Toyotě už to znají, nebudeš totiž zdaleka jediný),
a dostaneš celý komplet s heverem, klíčem na kola a i s tím plastovým nesmyslem v kterém to v kufru drží. Je to investice asi 6000,- ale budeš mít klid.
Toyota Auris Hybrid Touring Sports 2016
Jerzy
Člen Týmu

Příspěvek od Jerzy »

Nepotěšili jste mě, ale čekal jsem to. Dneska se šetří na všem. Zkusím ukecat dojezdovku zdarma nebo aspoň se slevou až si půjdu pro auto.
asteroid
Navigátor

Příspěvek od asteroid »

Z vlastní zkušenosti vím, že slevu, nebo případné příslušenství zdarma musíš vyjednávat ještě před uzavřením smlouvy /rezervace/ vozidla.. Prodejcům se většinou moc nechce, ale stačí je pořádně přitlačit ke zdi - například konkurenční nabídkou...
Tři poslední auta, které jsem kupoval z autosalonů jsem dostal na ceny u kterých mí známí jen kroutili hlavou 8) :D
Auris TS 1,6 2016
Obrázek
brvno_sk
Navigátor

Příspěvek od brvno_sk »

zdravim, ja mam mesiac Verso (viem, nie je to Auris) mam len sadu na opravu a zdvihak mam. ...ked som dosiel domov tak som zistil, ze zdvihak mam, ale nemam kluc na koleso, telefonicky som to reklamoval a potvrdili mi, ze je to OK a ked som argumentoval tym ze naco mam potom zdvihak, vysvetlili ze koleso sa ma odlahcit a tak dofukovat, v navode je tiez odporucanie, aby bolo miesto poskodenia behuna pneu hore aby pri plneni kolesa neunikala opravna zmes...
Predpokladam, ze je to platne aj pre ine modely nie len pre Verso.

... a kedze sa nema demotovat, na to tam prave nie je ten kluc. Nejako som z toho neni nadseny, ale za poslednych 8 rokov som mal 0 (slovom nula) defektov a rezervu som naozaj vozil bez toho aby som ju obcas skontroloval ci drzi tlak. To je ako mobil s pevne zabudovanou baterkou, tiez vsetci mudrovali ze iPhone je na hov.. a teraz to tym milionom zakaznikov vobec nevadi :)

a pokial si ich tam neprudil a netlacil k stene, slusne sa opytaj myslim ze Ti ten zdvihak normalne daju, chod sa dohodnut z obchodnikom, on najlepsie vie aku, rezervu este na tvoje auto ma, mne dali poistne sroby na kolesa, co som zabudol nadiktovat do objednavky.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Potvrdzujem, že som pri kúpe vozidla nemal ani zdvihák ani kľúč. Zdvihák ako tak pochopím ale že nedajú ani kľúč a argumentovať to tým, že načo keď nieje rezerva, to mi príde choré. A keď náhodou zistím, že mi lump chcel v noci ukradnúť koleso a až pri posledne skrutke zistil že tá je bezpečnostná? Ako si utiahnem povolené?
Mimochodom k prvej corolle som dostal aj kľúč aj zdvihák.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
brvno_sk
Navigátor

Příspěvek od brvno_sk »

dnes su asistencne sluzby v PZP, v zarukach mobility a Aj Toyota ma asistencnu sluzbu. Jasne treba zavolat a cakat kym niekto pride, ale vcera som si este raz precital navod na tu opravnu sadu a to tiez nie je ziadny "instantny napoj"... naplnit, pockat kym nafuka, skontrolovat tlak, prejst niekolko km a znovu kontrolovat tlak... nezatacat pri prvej jazde.... a ked je diera moc velka, alebo exporovala napln :) tak prd. mam z toho pocit, ze opravna sada a asistencne sluzby si v rychlosti moc nekonkuruju.

priplatkove dojazdove koleso ma podla cenniku aj naradie, takze vtedy sa to zrovna.
a dalej co s rezervou v zime? nepoznam nikoho kto ma zimnu rezervu, takze je to fuk prehodit defekt na dialnici a pokracovat s jednou letnou pneu....
aj na tie dojazdove su rozne odporucania, ako namontovat dojazd do zadu a dopredu dat retaze (v zime na snehu) defakto prehadzovat kolesa medzi napravami a aj tak s tym mozes ist len do servisu, pokial nie si doma v okrese, co ja prave casto nie som.

a uplne seriozne, necakam, ze by si manzelka lamala hlavu co robit s defektom, urcite mi najprv zavola a ked budem uplne mimo tak si zavola asistencnu sluzbu. aj keby tam ten kluc bol od vyroby :D
Kocúr píše:Potvrdzujem, že som pri kúpe vozidla nemal ani zdvihák ani kľúč. Zdvihák ako tak pochopím ale že nedajú ani kľúč a argumentovať to tým, že načo keď nieje rezerva, to mi príde choré. A keď náhodou zistím, že mi lump chcel v noci ukradnúť koleso a až pri posledne skrutke zistil že tá je bezpečnostná? Ako si utiahnem povolené?
Mimochodom k prvej corolle som dostal aj kľúč aj zdvihák.
kolegovi rozbili okno, aby si najprv vybrali kluc, a samozrejme mu vyhadzali veci z auta od radosti, ze nevedia najst orech na bezpecnostne skrutky. To zalezi od debila co stretnes.
Odpovědět

Zpět na „Auris“