Kvalita čelního skla
Kvalita čelního skla
Ahoj,
chtěl jsem se zeptat, jak jste na tom s kvalitou čelního skla. Mám model z roku 2016 a už mám čelní sklo úplně poškrábané. Já už raději přestal v zimě škrábat sklo, protože jsem to udělal 2 krát a mám tam rejhy, jako bych to škrábal drátěnym kartáčem. ( škrábal jsem to samozřejmě plastovou škrabkou ) Teď už používám pouze sprej na rozmražení.
Další problém je, že když je slunce nízko a svítí na okno, tak v jistou chvíli není naprosto nic vidět. Jako bych na tom měl nějaký film, který to osvítí a je skoro neprůhlednej. Srovnávám to s mnoha jinými vozy, kde je samozřejmě za svitu přímého slunce také hůře vidět, ale není to tak moc tragické jako tohle. Tento problém mám již od začátku, co jsem auto koupil. Původně jsem si myslel, že by na tom mohl být nějaký vosk, ale ani po roce a snaze okno mnohokrát umýt a odmastit to je furt stejné. Podivné i je, co mi dělají kapky na tom okně. Fotka nahrána jako příloha. Je tam přesná línyje, kterou bych já voskem při mytí určitě neudělal.
Jak jste na tom Vy?
chtěl jsem se zeptat, jak jste na tom s kvalitou čelního skla. Mám model z roku 2016 a už mám čelní sklo úplně poškrábané. Já už raději přestal v zimě škrábat sklo, protože jsem to udělal 2 krát a mám tam rejhy, jako bych to škrábal drátěnym kartáčem. ( škrábal jsem to samozřejmě plastovou škrabkou ) Teď už používám pouze sprej na rozmražení.
Další problém je, že když je slunce nízko a svítí na okno, tak v jistou chvíli není naprosto nic vidět. Jako bych na tom měl nějaký film, který to osvítí a je skoro neprůhlednej. Srovnávám to s mnoha jinými vozy, kde je samozřejmě za svitu přímého slunce také hůře vidět, ale není to tak moc tragické jako tohle. Tento problém mám již od začátku, co jsem auto koupil. Původně jsem si myslel, že by na tom mohl být nějaký vosk, ale ani po roce a snaze okno mnohokrát umýt a odmastit to je furt stejné. Podivné i je, co mi dělají kapky na tom okně. Fotka nahrána jako příloha. Je tam přesná línyje, kterou bych já voskem při mytí určitě neudělal.
Jak jste na tom Vy?
- Přílohy
-
- okno.jpg
- (61.17 KiB) Staženo 2559 x
Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Multidrive S Executive 2016
Re: Kvalita čelního skla
Mam taky Aurise 2016, koupeno pred necelym rokem. Nejakych extra ryh jsem si nevsiml. Nicmene se mi nedávno pri tech mrazech podarilo pri skrabani predniho skla zlomit plastovou skrabku. Proste jsem na ni moc tlacil a ona rupla. Bobuzel se zlomila tak blbe do tvaru spicky a tou jsem si udelal do skla dubku
Tezko rict, jestli za to muze blba kvalita skla. Ted uz neresim. Na dalnici ji clovek kolikrat koupi, ani nevi odkud. Jinak nic zvlastniho u skla nepozoruju. Ja uz vlastne u toho auta radsi nic nepozoruju. Proste je, jaky je.

Toyota Auris 1.6 Valvematic 6 M/T, Executive
Mne tak manželka poškriabala čelné sklo na picasse, plastovou škrabkou. Som si vravel, že asi chytila minikamienok. Odvtedy na všetkých autách vyrážam k autu v mrazoch skôr a používam rozmrazovač a penovú stierku.
To čo Ti robia kvapky len na istej časti skla, to na prvý pohľad vyzerá akoby tam niekto použil tekutý nanostierač, nejaký Pikatec. Ja by som dal auto do ručnej myčky profíkom, nech sa na to pozrú. Ešte nápad - pri kúpe auta si si nenechal urobiť tú toyoťácku kremíkovú ProTect ochranu? Možno tú naniesli nejako blbo na čelné sklo.
To čo Ti robia kvapky len na istej časti skla, to na prvý pohľad vyzerá akoby tam niekto použil tekutý nanostierač, nejaký Pikatec. Ja by som dal auto do ručnej myčky profíkom, nech sa na to pozrú. Ešte nápad - pri kúpe auta si si nenechal urobiť tú toyoťácku kremíkovú ProTect ochranu? Možno tú naniesli nejako blbo na čelné sklo.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Toyota protect jsem tam dával já půl roku po koupi a určitě ne ná čelní sklo. Tam se to nedává. Tohle mi to dělá už z výroby. A to s tím sluncem taky.
No jo no, na prvý pohľad to vyzerá, akoby sa tá línia vytvárala v mieste krajnej polohy stierača. Preto som myslel na tú tekutú nanochémiu a jej zlú aplikáciu.
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 21:27, celkem upraveno 1 x.
Končí to se stěračem a je to od začátku. To, že to dělá tohle, mi je jedno. Mě vadí to, že když svítí slunce proti, tak přesněj není naprosto nic vidět. Srovnávám to asi s 10 jinejma autama. Všude je vidět blbě, když svítí slunce do očí, ale tady přes to okno není vidět nic. Když je slunce pod určitým úhlem, tak to vypadá, jako by v tom okně byly třpitky nebo nějaký vlákna. Bohužel se to nedá nijak vyfotit. Zkoušel jsem to fotit mobilem a nejde to. Zkusím to ještě někdy zrcadlovkou. To okno je prostě vadný, to mi nikdo nevymluví.
Teď si toho všimla i přítelkyně, aniž bych jí o tom říkal, takže to není jen má iluze.
A to, že nic nevydrží je taky fakt. Já už raději ani neškrábu, když namrzne, protože jsem párkrát seškrábl námrazu plastovou škrabkou a je tam hromada škrábanců. Kdybych škrábal celou zimu, tak mám na jaře víc poškrábaný okno, než jsem měl u 20leté feldy.

A to, že nic nevydrží je taky fakt. Já už raději ani neškrábu, když namrzne, protože jsem párkrát seškrábl námrazu plastovou škrabkou a je tam hromada škrábanců. Kdybych škrábal celou zimu, tak mám na jaře víc poškrábaný okno, než jsem měl u 20leté feldy.
To sklo zase třeba vydrží víc proti odlétajícím kamenům, než praskne.
aktuální:
Yaris 1,33 (2016)
historie:
Corolla Verso 1,8 (2004-2019)
Corolla
Yaris 1,33 (2016)
historie:
Corolla
-
- Člen Týmu
Zdravím,
minulý týden tady v Ostravě v noci padal namrzající dešť a celou noc mrzlo, -9 C. Ráno škrabat, horor, ten led byl tak tvrdý, že to vůbec nešlo, přesto jsem nezaregistroval žádné škrábance; škrabka plast.
minulý týden tady v Ostravě v noci padal namrzající dešť a celou noc mrzlo, -9 C. Ráno škrabat, horor, ten led byl tak tvrdý, že to vůbec nešlo, přesto jsem nezaregistroval žádné škrábance; škrabka plast.
Auris TS 1,6 VVT-i Trend+ /2016
To mi povídej, jak sem si při odjezdu notoval že jsem stal v noci pod stáním a soused nadával jak pes
.
Jinak nikdy u žádného auta jsem si nevšiml že bych si plastovou stěrkou poškrábal čelní sklo. Zadní si poškrabeš, stačí setřít nasucho špinavé sklo, ale přední? To si pravidelně myješ, aby jsi viděl.

Jinak nikdy u žádného auta jsem si nevšiml že bych si plastovou stěrkou poškrábal čelní sklo. Zadní si poškrabeš, stačí setřít nasucho špinavé sklo, ale přední? To si pravidelně myješ, aby jsi viděl.
AUR 10, OCT II, VER 13

Stačí trochu blbá škrabka nebo náhoda, spadne na zem, do škrabky se zamáčkne nějaký tvrdší sajrajt a je to hned.
Mně už se tohle kdysi stalo, že mi plastová škrabka poškrábala sklo. Jak mi škrabka spadne na zem, vyhazuji a kupuji novou.
Mně už se tohle kdysi stalo, že mi plastová škrabka poškrábala sklo. Jak mi škrabka spadne na zem, vyhazuji a kupuji novou.
aktuální:
Yaris 1,33 (2016)
historie:
Corolla
Yaris 1,33 (2016)
historie:
Corolla
Presne tak.
Používam tekutý rozmrazovač s rozprašovačom a stierku na okno so styčnou plochou z mäkkej gumy, ktorú som štípol manželke.
Používam tekutý rozmrazovač s rozprašovačom a stierku na okno so styčnou plochou z mäkkej gumy, ktorú som štípol manželke.