Dobry den
Potreboval by som sa opytat ci mate skusenost s dost intenzivnym hlukom (hlavne na vodicovej strane) pri jazde po ceste posypanej kamienkami alebo snehom. Mam pocit akoby tam chybal nejaky kryt a hadze to vsetok ten bordel niekam na podbehy... aj pri prejazde vodou je ten hluk dost neprijemny. Doteraz som to na ziadnom aute nevnimal...
Hluk od kamienkov Auris ST
Re: Hluk od kamienkov Auris ST
Toyota a bohuzial viacero JPN Azijskych automobiliek zvolila cestu polovicnych plastovych podbehov na prednej naprave. Vrátane svojich TOP vozidiel (Pozri moje fotky) zadne podbehy maju sice cele PVC krytie, bohuzial je vyriesene dost tenko - nestastne. Bubnuje predna aj zadna cast auta, to je fakt. Riesenie je jedine a to nechat si dodatocne vyspravit podbehy bitumen tmelom a predné/zadne podlepit tento plast napr. STP Dynamat. Uspokojivo to pomoze.
rôzne značky
Camry Hybrid 2020
Camry Hybrid 2020
Mirom píše:Dobry den
Potreboval by som sa opytat ci mate skusenost s dost intenzivnym hlukom (hlavne na vodicovej strane) pri jazde po ceste posypanej kamienkami alebo snehom. Mam pocit akoby tam chybal nejaky kryt a hadze to vsetok ten bordel niekam na podbehy... aj pri prejazde vodou je ten hluk dost neprijemny. Doteraz som to na ziadnom aute nevnimal...
Zdravím nechal jsem si přední podběhy vystříkat Body sprejem a hluk od kamínků a se razantně snížil,dokonce klesl i hluk od vody a hluk od pneumatik.Jsem s tím spokojený.Dělali mi to přímo v Toyotě v servise.
Ak to robia od Auris I rovnako aj na novsich modeloch tak je to hroza. Dva plasty to zachranit rozdodne nemozu aj ked je jeden z nich iba náznakom odhlucneny.
V podstate tomu prestupujúcemu hluku nic nebrani. no a medzi ackovym stlpikom a blatnikom je zas iba toto A to vôbec uz nevravim o tom ,ze tesnenie na dverách toho takisto vela neodhlucni.
Jednoducho to nie je limuzina BMW ale bezne ludove vozidlo...
Nizsej strednej triedy?
A japonci asi v zime nesypu
V podstate tomu prestupujúcemu hluku nic nebrani. no a medzi ackovym stlpikom a blatnikom je zas iba toto A to vôbec uz nevravim o tom ,ze tesnenie na dverách toho takisto vela neodhlucni.
Jednoducho to nie je limuzina BMW ale bezne ludove vozidlo...
Nizsej strednej triedy?
A japonci asi v zime nesypu

Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Predné podbehy majú pomerne veľké plochy holého plechu, bez krytia čo i len plastom. Preto ten rachot.
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... ov#p332355
Nechal som na nich natrieť STP waterbase mastic (tlmiaca náterová hmota) a hodne to pomohlo, i keď samozrejme to nieje stále ono. Najlepšia ochrana by bola podľa mňa pomocou nejakých nenasiakavých penových pásov. Nejako sa v tom nevyznám, vôbec netreba vymýšľať vymyslené, stačí pozrieť na podbehy auta, ktoré s týmto nemá problém.
Od podbehov mi teraz rachot neide, ale skôr odniekial spod miest predných sedadiel, ale to už nieje tak intenzívny hluk ani náhodou.
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... ov#p332355
Nechal som na nich natrieť STP waterbase mastic (tlmiaca náterová hmota) a hodne to pomohlo, i keď samozrejme to nieje stále ono. Najlepšia ochrana by bola podľa mňa pomocou nejakých nenasiakavých penových pásov. Nejako sa v tom nevyznám, vôbec netreba vymýšľať vymyslené, stačí pozrieť na podbehy auta, ktoré s týmto nemá problém.
Od podbehov mi teraz rachot neide, ale skôr odniekial spod miest predných sedadiel, ale to už nieje tak intenzívny hluk ani náhodou.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Praveze v pripade Aurisu aspon toho jednotkového sa o holych plechoch vraviet neda. Ten podblatnik je az po motor a potom su tam bocne kryty motora. Takze cela ta cast je kompletne oplastovana. Neviem teda ako su na tom najnovsie Auris.
Problémom aspon u mna je iba to ,ze su to len tenucke plasty bez dalsej upravy , alebo vyraznejsej upravy. Pretoze ako vidno z mojej foto tak daky pokus o odhlucnenie tam je.
Mozno by dake dodatocne vytlmenie nebolo na skodu. No dopredu vravim ,ze aspon v pripade jednotkového Auris si treba predpripravit rozne plastove uchyty (typle) ktore sa aspon z blatnika velmi zle odstranuju tak aby bol dostatocny pristup k celemu podblatniku.

Toto sa bez odrezania neda dostat absolutne von, nakolko to drzi podblatnik z vonka a ide do toho este skrutka.
Problémom aspon u mna je iba to ,ze su to len tenucke plasty bez dalsej upravy , alebo vyraznejsej upravy. Pretoze ako vidno z mojej foto tak daky pokus o odhlucnenie tam je.
Mozno by dake dodatocne vytlmenie nebolo na skodu. No dopredu vravim ,ze aspon v pripade jednotkového Auris si treba predpripravit rozne plastove uchyty (typle) ktore sa aspon z blatnika velmi zle odstranuju tak aby bol dostatocny pristup k celemu podblatniku.

Toto sa bez odrezania neda dostat absolutne von, nakolko to drzi podblatnik z vonka a ide do toho este skrutka.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021