Nevím který z těchto dvou Priusu III. v Německu koupit...

vše ohledně modelové řady Prius
MGRR
Řidič

Nevím který z těchto dvou Priusu III. v Německu koupit...

Příspěvek od MGRR »

Potřebuji dokoupit, doplnit jeden Prius. Tyto dva se prodávají už dlouho, viděl jsem je. Mám to hodinu cesty, ráno tam jedu, prohlédnu a jeden zvolím, nějak se ale nemůžu rozhodnout :)

Oba nehavarované, jako nové, červený 122.000km, perleťový 131.000km, oba mají nové TÜV, nové brzdy, nekuřácké, vše čisté - i za rohem.

1. Bílá perleť a 17" kola, P+Z parkovací sensory, 1 majitel, teď obuté nové celoroční pneu, auto top venku, uvnitř i v kufru pod vanou. (celoroční pneu jsou pro mne hrozné a šli by pryč, potřebuji pořádné a čisté zimáky) výrazná sleva https://home.mobile.de/PLAENITZ-LEIPZIG#des_234453409

2. Červený se solární střechou, nemá parkovací sensory, 15" kola, 2 majitelé Ano, má solár (ten teď zkoušet otevírat nemůžu... mrzne, ale prý funguje), strašná 15" kola, nesedí spojení PZ blatníku a nárazníku, jen opravdu detail... ano, nárazník musí dolů a zjistit o co jde. Je výrazně levnější, pro tu barvu... úplně jiná cena než v inzerci https://home.mobile.de/PLAENITZ-LEIPZIG#des_235429164

Prodejce potřebuje prodat, za několik dní jsou auta o rok starší a jsou tam dlouho
-------------------------------------------------------------------------
Už jsem si téměř odvezl fungl nový Prius IV v perleťové barvě (doma v Německu máme dotaci 3000euro), ale dal jsem si odstup... Ten předek je prostě divný a dealer zacedil něco o tom, že si mám ještě koupit Prius III, přečkat do faceliftu a než jej vychytají.

Pro lidí kteří si kupují ojetiny je tady výhoda, protože bude hodně přibývat ojetých priusů II. a III., po lidech co si objednali nový Prius IV. I když za poslední tři roky, Priusy II a III v Německu nehavarované, do 125.000km na ceně neklesli, spíš o 500-1000euro zdražili.

No a na okraj, Prius je prý nejhodnotnější auto, jako ojetina ani po třech letech užívání prakticky neklesne na ceně a prodate jej prakticky za stejne penize... prodavaji dlouhou dobu, az sest mesicu prumerne, proti 30ti dnum koncernu.
Naposledy upravil(a) MGRR dne ned 18.12.2016, 11:40, celkem upraveno 2 x.
Toyoty Prius, Lexus LS400, LS430, LS460, Land Cruiser 100 a 200, Ssangyong import original autoteile Korea
aczasa
Věčnej rejpal

Re: Nevím který z těchto dvou Priusu III. v Německu koupit..

Příspěvek od aczasa »

1. Určitě bych šel do jedničky. Solární střecha není nic extra....
Back in Czech.
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Nejdříve takhle- zlobím se na to, když někdo označí 15" kola za hrozná... Vždyť jsou perfektní a co se krásy týče, stejnak si na ni Prius nikdy nehraje :lol:

Volil bych ten červený. Takový sháním v modré. Nebo bílý či modrý Prius+.
MGRR
Řidič

Příspěvek od MGRR »

Me proste prijdou strasne... jeste ty vydlicky pod poklicemi :) ja je tam vidim i pres ty poklice, ktere mi pripominaji zachodova prkenka, nemuzu za to... Zlate std. luxusni 16" na Priusu II. ty paprskove. 17" tam dat nemuzu... problem v Nemecku.

Ja ty solary take vzdy chtel... ale stejne je mam na autech vetsinu roku zakryte... slunicko a hluk, v zime to otevrit pro krehkost nelze a uz jsem jich videl nekolik rozbitych.... cvakali.

Normalni zariva cervena by mi nevadila, mel jsem rude F456, S6 Turbo, zarive modre MG ZT-T 190 a mam kriklave zlutou krasnou a starou A6. Prius cervena+15"kola... nevim proc mi to nesedi. Vezmu ten bily a k nemu jeden LS460 pro radost na dlouhe cesty (misto new Prius IV). P911/997 i C6 jsem vzdal... vse ma svuj cas.

Jeste 997 mas?

omlouvam se, jsem na cestach a nejak mi to nedobre pise
Toyoty Prius, Lexus LS400, LS430, LS460, Land Cruiser 100 a 200, Ssangyong import original autoteile Korea
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Už jsem 911 prodal, ale nový majitel ji teď znovu prodává, tak mu ji nafotím a pomůžu mu. Aspoň se zase svezu.
Už mám zase jen jediný Prius, to plusko, ale brzy taky půjde. Navrhl jsem si hezkou reklamu na auto a to musí být! 8)
MGRR
Řidič

Příspěvek od MGRR »

Tady je další, ale je dál, neviděl jsem jej 89.000km a má Xenony - "tři čočky" ve světlech, místo běžných dvou a jen 89.000km, ale nemá novou TÜV = opruz a může to stát taky tisíc eurona opravách, aby to prošlo (nové pneu + brzdy + kotouče... člověk nikdy neví co jej na TÜV čeká) http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=1
MGRR
Řidič

Příspěvek od MGRR »

švihák píše:Už jsem 911 prodal, ale nový majitel ji teď znovu prodává, tak mu ji nafotím a pomůžu mu. Aspoň se zase svezu.
Už mám zase jen jediný Prius, to plusko, ale brzy taky půjde. Navrhl jsem si hezkou reklamu na auto a to musí být! 8)
Tak plusko pryč a new Prius IV :) skvěle vypadá v bílé perleti.

Ve čtvtrek jsem v Chemnitz jezdil s tím novým SUV hybridem C-hr, nebo jak se to jmenuje. Na dálnici nad 160km/h to bylo úplně mrtvé, možná to bylo syrové. Je to nízké, dlouhý předek, ale hlavní problém bude u rodiny s dětmi. Děti absolutně neuvidí ven, snad jen oblohu a mraky, jinak je tam tma. 1/2 zadního/bočního okna je zakrytá ošklivým, černým plastem, nic pro klaustrofobiky. Co je ale podle mne nejhorší, zadní kliky jsou vysoko - děti nejsou schopné dveře otevřít, prostě nedosáhnou, bez šance. Vadilo mi taky, že jsem si v té klice 3x "přiskřípnul" prst. Jinak ale hezké auto = design a velký kompromis. Učí se dělat zajímavá auta a to se cení. Opravdu mne překvapila nová Corolla, proti 2015 působí příjemněji, snad u Corolly až s lehkým nádechem "luxusu", prý bude i hybrid, ale kdoví.
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

Corolla vypadá fakt luxusně,syn si ji koupil tento týden,takže jsem se už i svezl.Sice jen po městě,a proto nemohu posuzovat jízdní vlastnosti.Tedy jen okrajově.
Místa je tam dostatek,řekl bych jako v Priusu,jen zavazadelník je větší.Téměř 100kW výkonu (1,6 Valvematic,Active s paketem Trend+)se projeví,bohužel při rozjezdu až po nepatrné prodlevě,kterou údajně způsobuje požadavek na plnění nízké spotřeby a emisních limitů.Hezká,přehledná palubovka,ukazatele,spousta asistentů,včetně autom.tlumení dálkových světel,upozornění na vyjetí z jízního pruhu bez blinkrů,čtení dopravních značek a upozornění na jejich nedodržování,parkovací senzory a kamera,ap.Bez většiny z nich bych se obešel.I když,to jsme si možná kdysi o ABS,nebo posilovači řízení mysleli také.....
Nebudu se rozepisovat více,ať to nezní jako od dýlera,navíc,Corolla má sekci jinde.Snad jen pokud by byl zájem,nebo SZ.
PRIUS II.G 2008
MGRR
Řidič

Příspěvek od MGRR »

milanos píše:Corolla vypadá fakt luxusně,syn si ji koupil tento týden,takže jsem se už i svezl.Sice jen po městě,a proto nemohu posuzovat jízdní vlastnosti.Tedy jen okrajově.
Místa je tam dostatek,řekl bych jako v Priusu,jen zavazadelník je větší.Téměř 100kW výkonu (1,6 Valvematic,Active s paketem Trend+)se projeví,bohužel při rozjezdu až po nepatrné prodlevě,kterou údajně způsobuje požadavek na plnění nízké spotřeby a emisních limitů.Hezká,přehledná palubovka,ukazatele,spousta asistentů,včetně autom.tlumení dálkových světel,upozornění na vyjetí z jízního pruhu bez blinkrů,čtení dopravních značek a upozornění na jejich nedodržování,parkovací senzory a kamera,ap.Bez většiny z nich bych se obešel.I když,to jsme si možná kdysi o ABS,nebo posilovači řízení mysleli také.....
Nebudu se rozepisovat více,ať to nezní jako od dýlera,navíc,Corolla má sekci jinde.Snad jen pokud by byl zájem,nebo SZ.
Já řikám jedno: na jednu Corollu, tři volkswagenskoda :lol: možná i pět :wink:
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

:D
Ještě musím dodat,mile mě překvapil tichý projev při jízdě.Vypadá to,že se výrobci vcelku povedlo odhlučnění.
PRIUS II.G 2008
MGRR
Řidič

Příspěvek od MGRR »

Tak jsem vzal bily. Ještě namontovat Webasto a je hotovo
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Super! Po Vánocích má odjet plusko, tak budu přemýšlet. Od Toyoty jsem dostal nabídku na Prius IV, ale musel by si někdo vzít mojí ženu... 8)
MGRR
Řidič

Příspěvek od MGRR »

švihák píše:Super! Po Vánocích má odjet plusko, tak budu přemýšlet. Od Toyoty jsem dostal nabídku na Prius IV, ale musel by si někdo vzít mojí ženu... 8)
Tak budu držet palce, aby hlavně dopadlo to první. To druhé je otázka.
1. od ledna 2017, budou levné loňské 2016 skladovky v přístavech. Navíc se Priusy neprodávají moc dobře.
2. bude přibývat IV s najetými 10-30.000km. Je tady hodně ročních pronájmů s limitem 30.000km, ty se za rok musí objevovat na mobile.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/auto? ... l=%3A30000
kasy
Člen Týmu

Příspěvek od kasy »

aczasa píše:1. Určitě bych šel do jedničky. Solární střecha není nic extra....
Pokud jde o solární střechu, souhlas. Přestal jsem to používat. Hlavně proto, že je potřeba často měnit kabinový filtr. To si raději zapnu dálkou klimatizaci a i v letním vedru je po těch třech minutách, co to běží, v autě snesitelně. :)
MGRR
Řidič

Příspěvek od MGRR »

Auto je na značkách, je jako nové. Nové všechny pneumatiky ještě se špunty na běhounu, originální přední okno, nové přední i zadní dveře, první majitel žena.

Dnes jsem si dal Wien, najel jsem přes 800km na dálnici tempomat 140km/h, nové zimní pneu, svátek = provoz malý, cestou i pršelo, auto jsem nijak nešetřil, jel jsem jako s jinými auty tankoval jsem po hladinu, pak ještě jednou a spotřeba 6,5L pod tuto spotřebu se dostat jak jsem jel nedá. Zítra jde na vyladění sbíhavosti... trošku jiné hodnoty, než jsou std., aby auto jelo lehčeji, dojede dál (mám to nastavení vyzkoušené u třech předchozích Priusů)

(Prius II měl na stejné trase to dokázal za 5,9-6,5L na 16" lépe seděl, filtroval, více ječel, ale lépe se mi u II pracovalo s dobíjením, vybíjením, jízdou na elektromotor)
Přílohy
20161225_093749_mini.jpg
(124.73 KiB) Staženo 1933 x
20161225_093816_mini.jpg
(131.6 KiB) Staženo 1933 x
Odpovědět

Zpět na „Prius“