Corolla kombi 1,6 VVTi Sol

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
DajaNik
Člen Týmu

Corolla kombi 1,6 VVTi Sol

Příspěvek od DajaNik »

Dobrý den,
uvažuji o koupi Corolly kombi 1,6 VVTi Sol . Bohužel se mi na ročník 2006 nezadařilo najít uživatelskou recenzi. Má někdo zkušenost s tímto autem? Mám si dát na něco pozor?
https://www.sauto.cz/osobni/detail/toyo ... oFrom=list
díky D.
Tygr
Věčnej rejpal

Re: Corolly kombi 1,6 VVTi Sol

Příspěvek od Tygr »

Dobrý den.

Uživatelskou recenzi si můžete přečíst na jakoukoliv Corollu E12 od roku 2002.
V roce 2004 přišel facelift, kdy se u 3 a 5 dv. hatchbacku decentně změnila přední i zadní světla, u sedanu a combi světla zadní.
Z dalších viditelných věcí vevnitř to byl trochu jiný volant a kromě základní výbavy na něm byla tlačítka ovládání rádia, tuším.

Jinak.. jednou ve 190000km jsem se setkal s padlou převodovkou (původní olej), potom rezonace sání a v neposlední řadě možná spotřeba oleje motoru 3ZZ-FE. Nicméně pokud byl motorový olej pravidelně a hlavně včas měněný, problém nebývá.
Nevýhodou je, že motorů 3ZZ se oproti 4ZZ (1.4) po vrakovištích mnoho najít nedá. To je snad ale asi nevýhoda jediná.

Téměř identické autíčko jsem prodal před 6 lety svým známým. Při relativně drsném provozu má dnes najeto snad 310000 km (možná o chlup víc) s tím, že se vídáme jednou za rok kvůli servisu, každý druhý rok i podruhé - kvůli STK. Drsným provozem mám na mysli cca 2x za prázdniny se zapřaženým karavanem do Španělska či Francie.

Měnily se popraskané žárovky, měnily se brzdy a koncový díl výfuku, jedna cívka, lambda sonda. A oleje a filtry samozřejmě. Toto bylo za 120000 km.

To se Vám u VW nestane. :bigups:

Určitě mne někdo z mechaniků rád doplní. :-)
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
DajaNik
Člen Týmu

Re: Corolla kombi 1,6 VVTi Sol

Příspěvek od DajaNik »

Dobrý den,
děkuji za tip jak hledat recenze i osobní zkušenost s tímto autíčkem. Uvidím, v jakém stavu bude inzerovaný kousek.
D.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“