Ekonomický ukazatel u Priusů

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
Lkotek
Člen Týmu

Ekonomický ukazatel u Priusů

Příspěvek od Lkotek »

Mám tady pro všechny dotaz jak a hlavně co ukazuje ukazatel ekonomické jízdy. Je to oblouk začínající rekuperací pak ekonomická část dělená na polovinu, kde dolní polovina by měla být pohon na elektromotor a pak poslední část neekonomická, kde asi jede motor i elektromotor společně. Mě ale hlavně zajímá, co zamená to modré podsvícení které se pohybuje pod ukazatelem výkonu v ekonomické části. Někdy je míň a někdy víc. Snad to ti, co mají Priuse chápou. Já popisuji to, co mám v Priusovi IV. gen.
David Janda
Člen Týmu

Re: Ekonomický ukazatel u Priusů

Příspěvek od David Janda »

Je to neco jako elektronicky otackomer... nic vic. Ukazuje intenzitu seslapnuteho pedalu plynu.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

V priusu to není ECOnomical ale ECOlogy.....
Back in Czech.
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

aczasa píše:V priusu to není ECOnomical ale ECOlogy.....
To ovsem, ale uplne meni situaci. Co ted?
RAV4 HSD FWD
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Jak to má P IV nevím, ale v P III je to jak píše David: ukazatel sešlápnutí plynu, nic víc. Za typických podmínek (ohřátý motor, baterka cca 2/3, městská rychlost) obvykle platí, co píšeš - tedy v první polovině "zeleného" pole elektro, spalovák spíná za tou půlkou. Ale ve skutečnosti do toho vstupuje spousta faktorů, elektronika si dělá co chce a ten eco ukazatel tam je spíš pro tebe, jak moc to dřeš.
Dá se podle toho třeba držet stále na elektro (těsně pod pásmem spalováku) na rovince , po které následuje dlouhé klesání - takže si vybiješ baterku, abys do ní naládoval maximum a nebrzdil pak zbytečně motorem. Když tě to baví.
Odpovědět

Zpět na „Prius“