Toyota Verso 1,6 D4D problém klepanie motora
Toyota Verso 1,6 D4D problém klepanie motora
Chcem sa opýtať všetkých vlastníkov Toyota Verso 1,6D4D či zaregistrovali nejaký neprirodzeným zvuk motora napr. Klepanie a podobne pri studenom aj zohriatom motore? Ďakujem za odpovede .
Re: Toyota Verso 1,6 D4D problém klepanie motora
Ahoj, nahraj mobilom audio/video zaznam na youtube a postni to sem, lebo takto iba tlachtame...inak urcite to bude KUNA v motorovom priestore, drzi sa, klepe to s nou ale nepustii...!harcicek píše:Chcem sa opýtať všetkých vlastníkov Toyota Verso 1,6D4D či zaregistrovali nejaký neprirodzeným zvuk motora napr. Klepanie a podobne pri studenom aj zohriatom motore? Ďakujem za odpovede .

Verso Executive '15 / 1.6 D-4D / 17" Anthracite / Touch 2 / White
Suzuki Bandit '12 / GSF-650S / Givi V35 / White
ex-Suzuki Swift '05 / 1.3 GLS / 15" OZ Superturismo WRC / White
Ahojte tu pripájam link na stiahnutie videá:
https://drive.google.com/file/d/0B1wpxq ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0B1wpxq ... sp=sharing
Ahojte tu pripájam ďalší link: predaných cca 6km po rannom štarte
https://drive.google.com/open?id=0B_TmE ... mM4RnpkOW8
https://drive.google.com/open?id=0B_TmE ... mM4RnpkOW8
- progym
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
To audio určitě trochu zkreslí skutečnost, ale pravda je, že takto mě můj model nevrčí
Kolik má motor najeto? Není to jen rezonance , něčeho uvolněného?

Kolik má motor najeto? Není to jen rezonance , něčeho uvolněného?
Žigul 2105
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Toyota Avensis Verso 2,0 4D4 2003
Toyota Verso 1,6D-4D 2015
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Toyota Avensis Verso 2,0 4D4 2003
Toyota Verso 1,6D-4D 2015
to bude rezonancia od nejakych plechov pri vyfuku nieco je povolene
Zdravím , tak nabehańych mám 55.000 km . Ale takéto klepanie som zistil týždeň po vymenení napínacej kladky. V servise nevedia čo spôsobuje takýto zvuk lebo sa neprejavuje vždy.
Ahojte tak vymenili remenicu a remeň z dôvodu opotrebovania po 55.000 km a už to neklepe. Ešte dobre že je auto v záruke.
Hm aktualne mam najazdenych cca 34 000, nuz "tesim sa" na 55 000 :]harcicek píše:Ahojte tak vymenili remenicu a remeň z dôvodu opotrebovania po 55.000 km a už to neklepe. Ešte dobre že je auto v záruke.
Verso Executive '15 / 1.6 D-4D / 17" Anthracite / Touch 2 / White
No musím povedať že ten divný zvuk som zaznamenával už pri 30.000 km , kým to opravili nabehal som 20000 km. Mne to pripadá ako výrobná chyba.
Dobrý deň. Tiež mám problém z klepanim v motore. Auto má momentálne najazdené 33000 km. Spozoroval som to zhruba pri 15000 km. Na servisnej prehliadke pri 20000 km som to oznámil v servise s tým že sa na to pozrú. Keď mi auto odovzdávali bolo mi povedané že žiadny zvuk ktorý tam nepatrí tam nebol. Od vtedy som bol viac krát v servise aby sa mi na to pozreli. Ale vždy to bolo o vyhováraní že to je presne motor diesla. A že to všetky autá na ktoré jazdia na naftu takto hučia. Posledný krát keď som bol v servise tak už aj počul ten zvuk mi povedal že je to nejaká klimatizačná spojka. A treba počkať kým sa rosype a potom ju opraviť. Keď vypnem klímu tak to nerobí až tak hlučne. Je to počuť hlavne po naštartovaní auta a na státí na križovatkách.
Osobne si myslím že v servisoch o tomto probléme vedia ale nechcú to opravovať na svoje náklady.
Osobne si myslím že v servisoch o tomto probléme vedia ale nechcú to opravovať na svoje náklady.
Ano toto sú presne tie isté reakcie mechanikov aj reklamačného technika ale slušne som ich otravoval až kým som nedosiahol to aby vymenili čo je nutné . Čiže vymneili napínaciu kladku, remenicu, remeň, na moju otázku čo bolo s remenicou mi bolo povedané že bola opotrebovaná. Predpokladám že sa jedná o výrobnú vadu BMW agregátov resp. nejaký vadný diel. Pred výmenou bolo najviac počuť klepanie na voľnobeh cca po 4 -5 min. jazdy. Tlačte na servis ak máte auto v záruke nech vám ho opravia lebo oprava po záruke može byť aj 500 eru. Teraz mi motor ide ako má.