Dobry den vsem.
1.3 motor mi obcas nestaci ani ve meste, zejmena pri jizde do kopce. Premyslim o vymene motoru na 1.6 ci dokonce 1.8. Je nekdo schopny rict, co se vsechno bude muset vymenit? Maji tyto motory stejnou prevodovku, elektriku?
E10 swap z 4E-FE na 4A-FE nebo 7A-FE
Re: E10 swap z 4E-FE na 4A-FE nebo 7A-FE
Predaj auto a kup si nove, s vykonnejsim motorom. Tento swap (financne) nema zmysel.
Cekal jsem na takovou odpoved. Mam 2 duvody tohle nedelat: podarilo se mi najit docela zachovaly kousek zapakatel; nejsou na prodej corolly s temito motory v dobrem stavu a smysluplnou cenu.Srandista píše:Predaj auto a kup si nove, s vykonnejsim motorom. Tento swap (financne) nema zmysel.
Nerikam, ze uz zacinam tento swap. Ale ciste teoreticky o tom premyslim a chtel bych dostat nejakou normalni odpoved.
Nemají stejnou elektriku a převodovku. Při tomhle swapu navíc budeš muset navrtat nosník u spolujezdce a vyřešit chybějící matku v nosníku pro jiný silentblok. 4A/7A silentblok je jednoduše řečeno přišroubovaný blíže chladiči.
Pokud budeš mít motor, převodovku a elektriku, tak je to pak, krom výše zmíněného, lego. Poloosy jsou stejné. Palubní elektrika záleží, zda je to před/po facelift - mezi sebou kompatibilní nejsou. Dále jsou nuance jako auta pro německo mají extra pojistku pro zadní levé světlo apod. O legálnosti nemá smysl diskutovat a to asi dobře víš, prostě správně legálně to udělat nejde (toyota to neschválí, ačkoliv je chassi naprosto stejné).
Pokud nejezdíš do toho kopce vždy naložený, tak to podle mě za tu práci nestojí... leda by jsi měl celý vrak a stačilo by to jen přeházet a "zlegalizovat"
Pokud budeš mít motor, převodovku a elektriku, tak je to pak, krom výše zmíněného, lego. Poloosy jsou stejné. Palubní elektrika záleží, zda je to před/po facelift - mezi sebou kompatibilní nejsou. Dále jsou nuance jako auta pro německo mají extra pojistku pro zadní levé světlo apod. O legálnosti nemá smysl diskutovat a to asi dobře víš, prostě správně legálně to udělat nejde (toyota to neschválí, ačkoliv je chassi naprosto stejné).
Pokud nejezdíš do toho kopce vždy naložený, tak to podle mě za tu práci nestojí... leda by jsi měl celý vrak a stačilo by to jen přeházet a "zlegalizovat"

Holomek!
Ja som toto absolvoval pred cca dvoma rokmi 4E-FE som menil za 4A-FE . Je to presne ako písal Rampa. Motor a prevodovka iná ale to je jasné. Elektriku musíš meniť motorovú čo je tiež jasné, budíkové káble sú prehádzané je tam tuším aj viac poistiek , riadiaca jednotka je iná čo je úplne jasné ale tým pádom tam ide aj vnútorná káblovačka iná (tá ktorá je pod palubovkou) takže tú potrebuješ tiež. Ani neskúšaj len prehadzovať káble lebo bez schém je to samovražba
viem o čom hovorím. Ten nosník je tiež pravda ale to zas nebol až taký problém diera tam je len je zaslepená takže tam treba "len" navariť maticu do nosníku.
Moje zhrnutie je ak máš celé auto potrebuješ E10 s tým motorom tak to nie je až také hrozné o peniazoch sa baviť nebudeme to je na tebe ale ak to chceš dávať z celici tam to také jednoduché nebude, z E11 to bude tiež komplikované tam je kablovačka vedená úplne inak ako v E10 a to som videl len 4AFEčkový motor ako je to s 1.8 si neviem predstaviť ale asi podobne.

Moje zhrnutie je ak máš celé auto potrebuješ E10 s tým motorom tak to nie je až také hrozné o peniazoch sa baviť nebudeme to je na tebe ale ak to chceš dávať z celici tam to také jednoduché nebude, z E11 to bude tiež komplikované tam je kablovačka vedená úplne inak ako v E10 a to som videl len 4AFEčkový motor ako je to s 1.8 si neviem predstaviť ale asi podobne.