Toyota Auris TS 1,6 - pneumatiky

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
františekhk
Člen Týmu

Toyota Auris TS 1,6 - pneumatiky

Příspěvek od františekhk »

Zdravím všechny,

rád bych se zeptal, auto ještě nemám, ale pro převoz potřebuji koupit zimní gumy; jaký rychlostní index je u tohoto typu auta a jaké zatížení, dle TP?
Děkuji.
Auris TS 1,6 VVT-i Trend+ /2016
emipov
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: Toyota Auris TS 1,6 - pneumatiky

Příspěvek od emipov »

91V
Corolla 1,6 (E11, 4A-FE), 1998
Yaris HSD 2014 (Style, Panoramic)
Auris Touring Sports HSD 2016 (Executive, Senso)
Jerzy
Člen Týmu

Příspěvek od Jerzy »

Využiju založené téma k pokračování.
Rychlostní index "V" je do 240km/h, můj auris má maximálku 195km/h, takže by bohatě stačily gumy s indexem "H".
Tak by mě zajímalo jestli striktně dodržujete co máte v techničáku nebo kupujete háčka, kde je výběr gum o dost širší. (po letmém pohledu na web)

//bavím se jen o zimních gumách
Toyota Auris TS 1.6 VALVEMATIC 1ZR-FAE manual active trend+ 2017
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

co použít nějaký google nebo tak něco? https://www.pneuboss.cz/poradna/co-se-s ... ky-s-nizsi
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Jerzy
Člen Týmu

Příspěvek od Jerzy »

Mě nejde ani tak o fakt, že je možné použít i nižší index, to jsem si našel. Ale o to, jaký máte na věc pohled a případné zkušenosti s pčr/pojišťovnou.
Toyota Auris TS 1.6 VALVEMATIC 1ZR-FAE manual active trend+ 2017
Matt44
Člen Týmu

Příspěvek od Matt44 »

Tohle taky nechápu. A vůbec, že je v TP zapsáno tak málo alternativních pneu. Měl jsem několik aut a tam byl vždycky sloupec alternativ. Zimní používám "pomalejší". Ono kdybychom to vzali do důsledků, tak v podstatě kromě pár dálnic v Německu, hypoteticky nikde nemůžeme jet rychleji než dejme tomu 150km/h. Ale opravdu ten rychlostní index je podivný, když konstrukční rychlost je o tolik nižší. V TP je 200km/h to má i spousta jiných aut a mají nejčastěji H.
vifai
Člen Týmu

Příspěvek od vifai »

Nazdar pánové,
toto téma se již řešilo na nějakém fóru a co si pamatuji, tak při pneumatice s nižším rychlostním indexem musí být někde v zorném poli řidiče (palubka) upozornění na její nižší maximální rychlost (kvůli hnidopichům od pojišťovny v případě nehody). Nevím již přesně, ale myslím, že to upozornění má vypadat jako značka s maximální povolenou rychlostí (rychlost pneu). Ještě jednou zdůrazňuji pro rejpaly a "polemizátory", že to bylo na nějakém fóru a žádné paragrafy z vyhlášky k tomu nemám - pouze jsem to "někde" četl !!!
Auris 1,6 Dual VVT-I, Auris 1,6 Vavematic
dum
Člen Týmu

Příspěvek od dum »

vifai píše:Nazdar pánové,
toto téma se již řešilo na nějakém fóru a co si pamatuji, tak při pneumatice s nižším rychlostním indexem musí být někde v zorném poli řidiče (palubka) upozornění na její nižší maximální rychlost (kvůli hnidopichům od pojišťovny v případě nehody). Nevím již přesně, ale myslím, že to upozornění má vypadat jako značka s maximální povolenou rychlostí (rychlost pneu). Ještě jednou zdůrazňuji pro rejpaly a "polemizátory", že to bylo na nějakém fóru a žádné paragrafy z vyhlášky k tomu nemám - pouze jsem to "někde" četl !!!

Nechci zakládat nové téma,ale zdá se mi na mojem Aurise TS dost velký hluk od kol,mám tam 17" 225x45 continentaly eco 5,a chtěl jsem se vás zeptat jestli by se snížil hluk od kol kdybych na auto dal 16" kola a nebo přezul na nějaké tichší pneumatiky.Děkuji vám za odpovědi a názory.
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

Mám Continetaly Premiumcontact 6 a jsou taky hlučné...oproti origo Dunlopkám velký rozdíl...takže ano, pokud vybereš tichou pneu hluk se sníží a jej jedno v jakém rozměru...další možnost je odhlučnění, někde se to tu už řešilo... https://www.ahifi.cz/montaze-autohifi-0/
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
monk
Člen Týmu

Příspěvek od monk »

pokdu pneumatika ma vyzsi rychlostni inde nez je max rychlot vozidla nemusis nikde nic psat. jen pokud clovek koupi pneu z nizsim indexem.
Corolla TS hybrid Executive VIP SKY 2020
Odpovědět

Zpět na „Auris“