corolla E10, 4E-FE - výměna olejové vany

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
lub
Člen Týmu

corolla E10, 4E-FE - výměna olejové vany

Příspěvek od lub »

ahoj, rád bych se zeptal na jednu věc.
u mý stoletý corollky, která je jinak ještě celkem ok, mám z přední strany prorezlou vanu. teda zatím to neteče, ale sákne to.
chci se zeptat - jde vana vyměnit jen tak odspodu? vede pod ní výfukové potrubí a taky je tam nosník motoru.. jedná se o benzin 1,3 4E-FE, r.v. 95.
díky za případné rady.
lub
Rampa89
Věčnej rejpal

Re: corolla E10, 4E-FE - výměna olejové vany

Příspěvek od Rampa89 »

Je to trochu gynekologická práce a na corolle jsem to ještě nedělal přímo na autě, ale připrav se, že budeš muset shodit výfuk a dost možná povolit ten nosník pod motorem, tzn i přední a zadní silentblok. Případně možná lepší motor nadzvednout při povoleném silentbloku u spolujezdce.

Musí se shodit takové hliníkové U, co vyztužuje spoj s převodovkou, pak už jen povolit šrouby a dostat ji dolů. Novou vanu na motorový silikon.

Bez povolení toho nosníku/nadzvednutí toho motoru to dolů moc nepůjde, protože sací koš je dost hluboko, ale možná to půjde.

Obrázek

Obrázek
Holomek!
Rolling Dog
Řidič

Příspěvek od Rolling Dog »

otazka mimo temu :
preco nie je vypustaci srob oleja na najnizsom mieste olejovej vane ?
Corolla 1.6 Valvolinematic, 2009
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Aby byl schovanej vzadu a neurazil jsi ho na prvním šutru, jako třeba u Škodovek.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Rolling Dog
Řidič

Příspěvek od Rolling Dog »

to ze je schovany je pekne, ale nezostava tam pri vymene
trocha stareho oleja ? pod tym plechom to vyzera,
ze to bude az po uroven vypustneho srobu.
odsavate to niekto ?
Corolla 1.6 Valvolinematic, 2009
lub
Člen Týmu

Příspěvek od lub »

Rampa89 píše:Je to trochu gynekologická práce a na corolle jsem to ještě nedělal přímo na autě, ale připrav se, že budeš muset shodit výfuk a dost možná povolit ten nosník pod motorem, tzn i přední a zadní silentblok. Případně možná lepší motor nadzvednout při povoleném silentbloku u spolujezdce.
díky Rampo, koukám až nyní. auto jsem dal u nás do servisu a už je vyřešeno. nová vana, samozř. olej, filtry a vlnovec, kterej byl taky načatej. vyšlo to na 4000,-.

jinak zdravím Jimmyho, je to asi 13 let, co jsme se někde v ďáblicích nebo kde viděli s našemi liftbeky...
MarKu
Člen Týmu

Příspěvek od MarKu »

Ahoj,
mám stejný problém jako měl lub. Potřeboval bych vyměnit olejovou vanu na corollce r. v. 98, 1,3 4E-FE. Navíc, když jsem pod auto vlezl, tak jsem zjistil, že je asi rozsypaný zadní silentblok. :(
Vidím, že Rampa ví o čem mluví. Chtěl bych se proto zeptat možná právě jeho. Samozřejmě, uvítám radu kohokoli kdo má zkušenost. Nemám čím motor zvednout, můžu jej pouze podepřít kozou. Tedy spíš převodovku. Myslíte, že když to takto podepřu, můžu beztrestně sundat ten nosník a pak to hliníkové U, abych se k těm šroubům olejové vany dostal? Dostanu se po tom sundání nosníku k zadnímu silentbloku? Ještě jedna věc. Díval jsem se po internetu po tom zadním silentbloku a nemůžu ho nikde najít. Nevíte někdo kde ho sehnat?
Dost zvažuju, jestli se do toho mám pustit, nebo to odvézt někam do servisu. Ale stejně nevím, kde s tím mají nějaké zkušenosti. Tady na fóru se to moc neřeší, tak to asi není moc častý problém.

Dík moc za radu.
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

MarKu> Motor ani nemusíš podepírat, pokud máš OK oba boční silentbloky, tak ten přední a zadní si jen poznač polohu abys je pak dotáhl do stejné polohy.

Zadní silentblok na autě jsem měnil na carině a byl to porod. Jde o to, že v silentbloku jsou štefty procházející nápravnicí a tím nosníkem pod motorem. Zároveň je tam hned nad silentblokem řízení. Dělal jsem to tak, že jsem z vrchu odšroubovat konzolu z převodovky, pak povolit ten nosník a silentblok, vydoloval nosník ven a pak teprve silentblok. Montáž v opačném postupu. Nejhorší je asi povolit tu konzolu z převodovky, je tam šílený přístup. Co do přístupu je asi nejlepší zvednout předek auta a povolit celou nápravnici, pak teoreticky nemusíš povolovat konzolu na převodovce a silentblok se bude dát vytáhnout.

A nejlepší na tom je, že jsem tam dal Febest silentblok a po 2 týdnech dával zpátky původní slepený chemoprenem (stejná zkušenost tady).
Holomek!
Odpovědět

Zpět na „Corolla“