Zdar. Potřebuju poradit mám 4ZZ-FE 1.4 71KW 2001, a papa olej(zhruba 1l na 1000km). Vím věděl jsem to už při koupi, motor je tichý pěkně táhne naskočil na první otočení. Nevím ale co tam lejt abych to nezhoršil. Mám servisní knihu ale z ní jsem nezjistil co tam předchozí majitel lil. Najeto 180t.
Nyní tam leju TOTAL 5w-30 nfc9000 a zdá se mi ,že auto docela kouří (modře) a když jedu do kopce a v zátěži přidam plyn slyšim klapání od motoru.(to předtím nebylo auto jsem si při koupi dobře projel) Za studena to nedělá ,auto mám asi 4měs. , zbytek auta je uplně v dokonalém stavu technická bez závad je jak nové, nechci o něj přijít. Je nějaká možnost opravy ? Jsem z Karlových Varů neznáte někoho šikovnýho kdo dělá motory ? Co lejete do těchto motorů vy ? Díky za odpovědi.
4ZZ-FE potrebuji radu
Re: 4ZZ-FE potrebuji radu
Správně tušíš že modrý kouř znamená že spaluješ s benzínem i olej. Pomalu se ti z benzínu stává diesel. Ten tvůj 5-W30 je pro tenhle motor nesmysl, leda by jsi v něm měl turbo. A dokud ten 5W-30 z motoru nevyndáš, tak nelítej do vysokých otáček. Maximálně do 4.000. Do tohhle motoru patří 10W-40. Nechej si změřit komprese jednotlivých válců, protože podle toho poznáš jestli není motor už zralý na generálku. To by pak už bylo defacto jedno co do toho leješ. Teda pokud s tím nechceš jezdit až do doby kdy motor definitivně umře. Co se týká ztráty oleje, tak kromě zapečených pístních kroužků nebo zalepených odtokových kanálků v pístech to můžou mít na svědomí i gufera. Ale to by opravdu bylo už na generálku. Jo a pod víčkem oleje na spodní straně máš bílou emulzi nebo je víčko čisté? Já jsem letos prošel dvěma generálkama se 7A-FE a motory jsou teď oba v pořádku. Docela by mě zajímalo, jestli ti po přechodu na 10W-40 klesne spotřeba oleje na Km. V tomhle budu trochu pesimista a řekl bych že se někomu povedlo tě přesvědčit ke koupi auta s motorem před smrtí. Ale třeba se pletu.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Dík za odpověď ,4tis otáček jo
? Já mu dávám docela kotel , na dálnici v německu jsem s tim letěl 200 jede parádně ale OK budu si dávat pozor. Auto mám z německa sám jsem si pro něj jel žádnej bazar , byl za levno v plný výbavě. Uplně jsem zapoměl se na to majitele zeptat co tam lil a kolik,psal jsem mu na email bez reakce. Předtím jsem volal do toyoty ve Varech ale tam mi nikdo neodpověděl jakou specifikaci nebo značku , jen abych s autem rovnou přijel to se mi nevyplatí. Teď budu měnit olej znovu tak to vyzkoušim koupim raději Castrol. Jinak víčko jsem kontroloval už při koupi a bylo čistý i teď zhruba po 10tis Km je čistý ale chtělo by to rozebrat aby bylo jasno , ješte se zkusim podívat na svíčky jak vypadaj. Auto prodávat dál nechci jak to dělá polovina národa ,dám vědět jak to dopadlo zdar toyotám !

4ZZ-FE sa daval aj do aurisa http://www.comco.sk/autodiely/toyota/au ... e15-nde15/
Vo vseobecnych podmienkach pre prevadzku a nie specificky pre ten ktory typ motorizacie sa v navode (prirucke) pre uzivatela jasne pise o spotrebe oleja na 1000km. A ta nesmie prekrocit viac ako 1l.
Ak je to viac ako 1l na 1000km tak treba kontaktovat servis....
V minulosti som aj ja toto riesil a akosi som sa s tym naucil zit a dva tyzdne dozadu ked som hladal kolko oleja tam vlastne mam pri vymene naliat mi prave toto padlo do oka.
Inak 5w30 som daval i ja a bol tam liaty uz v Autogrande v BA, predtým ako som auto kupil ja.....
Vo vseobecnych podmienkach pre prevadzku a nie specificky pre ten ktory typ motorizacie sa v navode (prirucke) pre uzivatela jasne pise o spotrebe oleja na 1000km. A ta nesmie prekrocit viac ako 1l.
Ak je to viac ako 1l na 1000km tak treba kontaktovat servis....
V minulosti som aj ja toto riesil a akosi som sa s tym naucil zit a dva tyzdne dozadu ked som hladal kolko oleja tam vlastne mam pri vymene naliat mi prave toto padlo do oka.
Inak 5w30 som daval i ja a bol tam liaty uz v Autogrande v BA, predtým ako som auto kupil ja.....
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Dle mého se jedná o rizikový motor s možnou výrobní vadou (2001) 4 ZZ-FE, takže asi GO viz. http://toyota-club.net/files/2007/eg6020-toy.pdf. Ta spotřeba oleje je vysoká. Prozatím můžeš zkusit dát 5W40 např. Shell Helix Ultra, snad spotřeba oleje klesne.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Potom tych rizikovych motorov u Toyota je asi viac...
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)