Poškozený blatník u Corolly 1998
- Enginedriver
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Poškozený blatník u Corolly 1998
Zdravím, někdo do mě (Corolla 1998 před faceliftem) asi nacouval při parkování, pak už jsem jen objevil samotné poškození - pravý přední blatník v místě mezi blinkrem a podběhem je mělce promáčklý, délka cca 30 cm, a notně podrápaný, dostat se k tomu z druhý strany nejde (kryt podběhu), takže asi jedině servis - dával by se celej novej blatník nebo by to šlo jen vyklepat? Někde jsem čet, že mělký, ač plošně rozsáhlejší promáčkliny jsou lepší v tom, že plech se tolik nevytáhne, jako u malejch, ale ostrejch důlků. Na kolik by to tak mohlo přijít? Díky
P.S. taky zvažuju, že jen spravím ty škrábance - dá se na to sehnat nějaká korekční tyčinka? Barva je to u těchhle coroll dost rozšířená - leskle červená, ne metla.
P.S. taky zvažuju, že jen spravím ty škrábance - dá se na to sehnat nějaká korekční tyčinka? Barva je to u těchhle coroll dost rozšířená - leskle červená, ne metla.
Naposledy upravil(a) Enginedriver dne čtv 01.03.2007, 18:28, celkem upraveno 1 x.
- MiTMaN
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
mel sem podobnej pripad
.. ale opravil sem to sadou vosku a korekcni tycinky.. turtle.. myslim.. stalo to par kacek. .ale uz je to dlouho co sem to kupoval. .tak nevim kde to bylo
jinak ja mam E10 a predni blatnik stoji cca 700kc + barva ... nevim kolik by stalo vyklepani... a podle toho se rozhodnout no 

-----------CAR HISTORY--------------
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
- Enginedriver
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Dík za rady. Byl jsem s tím V Car special services v Praze na Vinohradský, jestli znáte, mají na to nějakou metodu SmartFix, ale tvrdili, že je to na to dost, že to chce klempíře.
Ale ten lak ve spreji mě zaujal, protože většina nákladů na opravu je tvořená nákladama na přelak, samotná klempířina tak drahá nebude. To mi umíchaj někde v toyotě nebo kdekoliv v lakovně?
Ale ten lak ve spreji mě zaujal, protože většina nákladů na opravu je tvořená nákladama na přelak, samotná klempířina tak drahá nebude. To mi umíchaj někde v toyotě nebo kdekoliv v lakovně?
Mohu k tomu dotaz. Vím že poněkud hloupej, ale když mám metalickej, může to být problém? Prochází to ještě nějakou speciální úpravou, nebo je to jen barva?Palos píše:Me to michal jeden manik kterej doma micha barvy na jakykoliv auto co si vzpomenes, staci znat kod barvy?
a ten je na stitku karoserie,jestli mas stejnou barvu jak ja. tak ta je 3M7
Díky
na metalicku farbu sa dava este vrchny priehladny lak.
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
Ten lak se dava i na normalni barvu je to dvouvrstvovka.Kdyz me strikali bok tak jsem si nechal namichat barvu a ta se skladala ze zakladni barvy(podobny odstin jako ta vrchni barva(aby to chytlo ten spravnej odstin) potom barva vrchni a pak lak s tuzidlem).Vrchni barva se redila redidlem.
Do toho spreje co jsem si nechal namichat je pouzita pouze vrchni barva s trochou tuzidla(aby to tak brzo ve spreji nezaschlo) a laku.Proste ten sprej je na takovy ty cudlacky jako poskrabanej naraznik ci blatnik.
Do toho spreje co jsem si nechal namichat je pouzita pouze vrchni barva s trochou tuzidla(aby to tak brzo ve spreji nezaschlo) a laku.Proste ten sprej je na takovy ty cudlacky jako poskrabanej naraznik ci blatnik.
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
S tou tvoji metlou je to jednoduzsi ze se strika primo na plnic barva s primesi perlete(metaliza) a primo na to pak jen lak s tuzidlem.Takze pohodastastny_h píše:Mohu k tomu dotaz. Vím že poněkud hloupej, ale když mám metalickej, může to být problém? Prochází to ještě nějakou speciální úpravou, nebo je to jen barva?Palos píše:Me to michal jeden manik kterej doma micha barvy na jakykoliv auto co si vzpomenes, staci znat kod barvy?
a ten je na stitku karoserie,jestli mas stejnou barvu jak ja. tak ta je 3M7
Díky
- Enginedriver
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel tu možnost momentálně nemám abych ho nechal namíchat, nevim kdy pojedu okolo, a odkud jsi že bych ti dal kontakt na toho maníka.Ale myslim že kdyby si se pozeptal v nějaký garáži kde chlapy stříkaj auta nebo nějakýho lakýry kterej se tim doma živý tak by ti určitě dal kontakt na někoho kdo to míchá- je to celkem běžná věc.Enginedriver píše:Palos: Jo tak mám taky 3M7. Nemáš náhodou ještě možnost ten sprej nechat udělat?
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
Barvu ti namichaji v kazde vetsi prodejne barev- staci se zeptat jestli maji vzornik toyoty, ja osobne jsem si uz nastrikal peknejch par dilu- vcetne blatniku. 1 barva ve spreji vyjde okolo myslim 400,- za 0,75 a vystaci to tak na 1 m2. Jeste doporucuji koupit strikaci kit- filler a jemnouckej smilgr brousitelnej pod vodou. Dale pastu na rozlesteni prechodu - tam kde ti to udela jen tecky a ne slitou barvu. Nebo to sver odbornikum 

Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
- Slam
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Jen ještě doplním - až si půjdeš nechat barvu namíchat, vezmi si s sebou třeba víčko od nádrže. Přeci jen barva po pár letech vybledne a liší od vzorníku.Pavo.B. píše:Barvu ti namichaji v kazde vetsi prodejne barev- staci se zeptat jestli maji vzornik toyoty, ja osobne jsem si uz nastrikal peknejch par dilu- vcetne blatniku. 1 barva ve spreji vyjde okolo myslim 400,- za 0,75 a vystaci to tak na 1 m2. Jeste doporucuji koupit strikaci kit- filler a jemnouckej smilgr brousitelnej pod vodou. Dale pastu na rozlesteni prechodu - tam kde ti to udela jen tecky a ne slitou barvu. Nebo to sver odbornikum
Slam
EX Corolla E9 5D hatchback 1,3 rv. 08/89
EX Corolla E11 liftback 4ZZ-FE 1.4, rv. 11/01
EX Corolla E12 5D NG 4ZZ-FE 1.4, r.v. 12/06
EX Yaris NG 1.0 5d, r.v. 03/06
RAV4 2,0 1AZ r.v. 08/08
Yaris 1,5 Hybrid 5d, r.v. 05/2021
EX Corolla E9 5D hatchback 1,3 rv. 08/89
EX Corolla E11 liftback 4ZZ-FE 1.4, rv. 11/01
EX Corolla E12 5D NG 4ZZ-FE 1.4, r.v. 12/06
EX Yaris NG 1.0 5d, r.v. 03/06
RAV4 2,0 1AZ r.v. 08/08
Yaris 1,5 Hybrid 5d, r.v. 05/2021
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
dobrej postreh- moje cerna je i po 17 letech cernaSlam píše:Jen ještě doplním - až si půjdeš nechat barvu namíchat, vezmi si s sebou třeba víčko od nádrže. Přeci jen barva po pár letech vybledne a liší od vzorníku.Pavo.B. píše:Barvu ti namichaji v kazde vetsi prodejne barev- staci se zeptat jestli maji vzornik toyoty, ja osobne jsem si uz nastrikal peknejch par dilu- vcetne blatniku. 1 barva ve spreji vyjde okolo myslim 400,- za 0,75 a vystaci to tak na 1 m2. Jeste doporucuji koupit strikaci kit- filler a jemnouckej smilgr brousitelnej pod vodou. Dale pastu na rozlesteni prechodu - tam kde ti to udela jen tecky a ne slitou barvu. Nebo to sver odbornikum

pokud mas trosku vesti garaz a nemas tam moc prachu tak bys to mohl zvladnout sam, jeste nezapomenou plochu odmastit- obcas to dela pekny svinstvo - ted nevim ale myslim ze tech. benzin s lakem nic neudela, jinak bacha- treba toulen a ostatni to rozpustej- chce to zkusit

Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
Chlapy nevim, ale myslim pokud Enginedriver nemá vůbec žádný zkušenosti se stříkáním a vším co k tomu patří(správná hustota barvy,laku,jak silnou vrstvu stříkat a kolikrát a jak nastavit pistoli, atd.) tak bych to přece jenom nechal na odborníkovi.Několikrát jsme s kámošem stříkali i starší auta co jsme měli a to pak člověka pekně naštve když to udělá slejváka nebo se tam dostane prach, a to nám na těch starej autech moc nezáleželo, ale pokud máš něco novějšího tak je potřeba aby to trochu vypadalo.no néé.Zkusil bych si to nejdřív na nějaký starý 120-ce.zdar