Katalyzator
Katalyzator
Zdravim,
Ukradli mi katalyzator z Avensisu r.v.2007, 130 KW , D CAT .
Chcel by som radu , ake mam moznosti ?
Novy katalyzator nechcem teraz kupovat , aby mi ho neukradli znova . STK a emisnu kontrolu som presiel este s katalyzatorom.
Viem , ze sa tam da navarit nejaka trubka so zvukovym tlmicom . Je pri tomto nutne aj precipovat alebo prenastavit system ?
Da sa potom prejst s takymto upravenim emisna kontrola ?
Vopred dakujem za kazdu radu .
Ukradli mi katalyzator z Avensisu r.v.2007, 130 KW , D CAT .
Chcel by som radu , ake mam moznosti ?
Novy katalyzator nechcem teraz kupovat , aby mi ho neukradli znova . STK a emisnu kontrolu som presiel este s katalyzatorom.
Viem , ze sa tam da navarit nejaka trubka so zvukovym tlmicom . Je pri tomto nutne aj precipovat alebo prenastavit system ?
Da sa potom prejst s takymto upravenim emisna kontrola ?
Vopred dakujem za kazdu radu .
Re: Katalyzator
To ti odmontovali ten sekundarny katalyzator, ktory je pod autom, za primarnym katalyzatorom a DPF?
Osobne mi je zlozenie toho zazraku este stale malym tajomstvom, pretoze to nie je nijako monitorovane ani vyhodnocovane v ECU. Kradez primarneho katalyzatora by im trvala minimalne 4 hodiny, tak dufam, ze ten ti tam nechali.
Inak emisna sa zatial da prejst aj bez DPF a mozno dokonca aj bez primarneho katu. Neviem ti povedat s istotou, no myslim, ze prejdes aj bez sekundarneho. Na funkcnost ECU to nema vplyv urcite, je to cisto pasivna suciastka
Osobne mi je zlozenie toho zazraku este stale malym tajomstvom, pretoze to nie je nijako monitorovane ani vyhodnocovane v ECU. Kradez primarneho katalyzatora by im trvala minimalne 4 hodiny, tak dufam, ze ten ti tam nechali.
Inak emisna sa zatial da prejst aj bez DPF a mozno dokonca aj bez primarneho katu. Neviem ti povedat s istotou, no myslim, ze prejdes aj bez sekundarneho. Na funkcnost ECU to nema vplyv urcite, je to cisto pasivna suciastka
Hej ten mi tam nechali predpokladam .
Bolo to pekne cisto odpilene alebo odstrihnute . Neukazovalo mi to ani nijaku kontrolku - zavadu pri nastartovani .
Dal som si tam momentalne privarit len trubku , dokonca nebolo treba ani tlmic zvuku .
Neveim ako to bude za 2 roky s STK a emisnou kontrolou .
Vie niekto povedat, ci sa da takto prejst, alebo budem musiet neskor tam dat katalyzator ?
Bolo to pekne cisto odpilene alebo odstrihnute . Neukazovalo mi to ani nijaku kontrolku - zavadu pri nastartovani .
Dal som si tam momentalne privarit len trubku , dokonca nebolo treba ani tlmic zvuku .
Neveim ako to bude za 2 roky s STK a emisnou kontrolou .
Vie niekto povedat, ci sa da takto prejst, alebo budem musiet neskor tam dat katalyzator ?
Odkial si? Ked nemas nejakeho znameho, tak normalne oficialne poziadaj o zmeranie emisii, nech ti povedia, co ide z vyfuku aby si vedel, co ta caka na oficialnej emisnej kontrole. Podla mna prejdes.
Z casti to moze ale zavisiet aj od toho ako sa bude menit legislativa a vybavenie emisnych stanic
Z casti to moze ale zavisiet aj od toho ako sa bude menit legislativa a vybavenie emisnych stanic
MatGO:
Navsteva STK zmerat -emisie (oficialne,neoficialne...atd ) pokial nie su v norme "SMOLA"
Jedine ze vypadnu kamery -a kamarat do dazda je veduci STK tak by snad...
Navsteva STK zmerat -emisie (oficialne,neoficialne...atd ) pokial nie su v norme "SMOLA"
Jedine ze vypadnu kamery -a kamarat do dazda je veduci STK tak by snad...
Neverim, ze to nejdde. Stale mozes dat dole SPZ a tvrdit ze si doviezol auto na voziku bez TP a meranie si chces nechat urobit len pre radost. To, ze ti vydaju protokol a urobia zapis do databazy je podla mna len sluzba navyse. Ale ak mas overene informacie, mozno tomu je inak....
to ako že ukradli svine jedny a kde to kradnú? v akom meste? 
Avensis T25 2,0 D-4D 2007 93kW
MatGO:
Tak v Bratislave STK podla tvojho zelania?
RAD BY SOM VEDEL KTORA TO JE...
Tak v Bratislave STK podla tvojho zelania?
RAD BY SOM VEDEL KTORA TO JE...
Rony: Vo Vilniuse LT . Cital som,ze na Slovensku bolo toto v modenejak 4 roky dozadu. Teraz je to v mode tu. Dufam ze ich coskoro chytia .