2.g vs. 3.g

vše ohledně modelové řady Prius
Pjetr1
Člen Týmu

2.g vs. 3.g

Příspěvek od Pjetr1 »

Zdravím všechny Toyoťáky, Priusáře obzvlášť. V současné době se rozhoduji pro koupi Priusu, ale jsem na vážkách, jestli vzít 2. generaci v Čechách, nebo 3.g v Německu. Radši bych 3., ale zase se mi moc nechce absolvovat vše okolo dovozu z ciziny. Pak bych se ještě zeptal, jestli jde u obou generací vypnout pípání zpátečky, jestli mají obě gen. v kufru zásuvku, a 3g jestli má usb v základu, nebo bylo v nějaké vyšší výbavě?
Jen na okraj, minulý týden jsem absolvoval cestu ze Strakonic na Lipno, a kupodivu jsem ten den zahlédl 4 Priusy mezi všemi těmi sazomety. :) Děkuju za případné odpovědi.
DavidDDD
Věčnej rejpal

Re: 2.g vs. 3.g

Příspěvek od DavidDDD »

Osobně bych se svezl oběma a pak se rozhodoval, znám lidi co tvrdí že 2 je lepší a naopak.Pípání se vypnout dá.Jen proč 2 v u nás a 3 z ciziny ? Oba se dají koupit tady i tam.Zásuvku jsem v 05 neměl a usb netuším.
Prius - ta obrazovka je droga :-)
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
Pjetr1
Člen Týmu

Příspěvek od Pjetr1 »

Díky za info. Momentálně mám dvě 2g poměrně nedaleko za cenu tak nějak normální, ale taky vím o 3g r.v. 2010 za 300k, to mi přijde moc v porovnání s těmi v Německu. Má skoro všechno, ale chybí parkovací senzory. Zrovna ty bych chtěl na rozdíl od jiných prvků výbavy, které nevyužiji. Vzhledově jasně 3g, ale zase ten středový panel uvnitř se mi moc nezamlouvá.
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Známá od které jsem měl 2g si koupila 3g a vzpomíná tak,že byla lepší, jak píšeš víc místa na nohu a pohodlí.Dokonce tvrdí,že jezdila za míň...V Kolíně mají v jednom bazaru obě generace, ideální na porovnání...
Tak držím palce :wink:
Prius - ta obrazovka je droga :-)
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
Keksisce
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Keksisce »

Pjetr1 píše:Díky za info. Momentálně mám dvě 2g poměrně nedaleko za cenu tak nějak normální, ale taky vím o 3g r.v. 2010 za 300k, to mi přijde moc v porovnání s těmi v Německu. Má skoro všechno, ale chybí parkovací senzory. Zrovna ty bych chtěl na rozdíl od jiných prvků výbavy, které nevyužiji. Vzhledově jasně 3g, ale zase ten středový panel uvnitř se mi moc nezamlouvá.
Jestli bydlíš nedaleko Prahy, tak můžeš zajet na návštěvu - já ti ukážu obě generací a povídám, co s čím je možně udělat. – Rychleji to bude osobně ukázat, než tady hodně psát. Mám 3g najeto cca 380tis, a 2g cca 200tis.
www.hybrid-servis.cz - diagnostika, oprava autoelektroniky, oprava a servis hybridů, půjčovna Priusů. (Praha)
Pjetr1
Člen Týmu

Příspěvek od Pjetr1 »

Děkuju za ochotu, Prahu mám trošku z ruky, ale díky.
MGRR
Řidič

Příspěvek od MGRR »

Hallo :)

CZ auto bych už nikdy nekoupoval, je vyskákané, vytřesené, šetří se na servisu. Když, tak jedině z DE + do 125.000km + Unfallfrei + TÜV minimálně 18měsíců, ale raději new TÜV... (tato kombinace = auto většinou v pořádku, pokud to není v DE, od turka, čecha, poláka...

Nad 125.000km bych auto nekupoval, protože stojí stejně jako auto které má najeto 160.000+, jen to chce chvíli počkat, ve správnou chvíli reagovat.

:idea: takový Lakmusový papírek je foto motorového prostoru. Jestli jsou všechny sponky, šrouby, krásné, bez koroze, je většinou Prius OK, a netrápil se moc po rozsolených dálnicích jako dálkové auto (ta sůl zaleze i do motoru, vše je pak orezlé, zoxidované) http://www.google.de/search?q=oxidation ... rost+prius

U mne, v DE firmě je jich tady mimo jiná auta +-deset různých... rozbít to mechanicky nejde. Já jen ve třech II. najezdil přes 500.000km. S III. jsem do CZ moc nejezdil, lidi tam jsou svině a otlučou Vám dveře, na parkovišti vlastně vše... a ještě jsou hrdý češi a Vy poškozený trouba... Teď v nich nejezdím, jezdím Camry 2,4 na LPG a náklady na 1km, jsou nižší než u Priusu, IQ, off.roady, Previe, a vším co žere 10L+... jsem přepriusovaný a potřeboval jsem si od nich už odpočinout :)

Hlavní otázka zní...
Jestli máte na auto +- 11.000euro, kupte Prius III.
Jestli máte na auto +-6.000euro, bohatě stačí Prius II.
Jestli máte 14.000euro++, kupte raději Lexus CT200 - není tak tuctový jako Prius, který má kde kdo
Kdo potřebuje kufr a drží jej Prius, nebo spíš Toyota philosophy/i, tak spíš Prius+ http://www.toyota.com.au/toyota/company ... philosophy

K Priusu II. za 6.000euro doporučuji dokoupit min 200kw V8 na odreagování :wink:

Prius II. je řekl bych na CZ rozbitých cestách pohodlnější, účel plní stejně jako III., žádná ekologie se stejně nekoná.

Prius III., trochu tvrdší, trochu hezčí, spotřeba zirka -1L

Jestli jste Prius nikdy neměl, kupte raději II., zjistíte o čem to je, jestli jste na Prius připraven..., srovnáte si priority... vyměnit dvojku za trojku není žádný problém.
Naposledy upravil(a) MGRR dne stř 17.08.2016, 19:02, celkem upraveno 4 x.
Toyoty Prius, Lexus LS400, LS430, LS460, Land Cruiser 100 a 200, Ssangyong import original autoteile Korea
manasek
Věčnej rejpal

Příspěvek od manasek »

myslim,ze lexus ok,ale ten kufr,to je fakt sila!!!!
Pjetr1
Člen Týmu

Příspěvek od Pjetr1 »

Ted mám Lagunu 98, super auto, nevím co je to ztrácení oleje, či jiných kapalin, spotřeba +-6 litrů(natural+
etanol bez přestavby, úplně v poho), za těch 9 let co jí mám tak akorát 1 čidlo teploty, jinak jen spotřební věci, ale bohužel koroze je neúprosný prevít a požírá jí teď doslova před očima. :shock: Technická končí v koncem ledna, a další by bez větších investic neprošla. K tomu bych musel udělat nové rozvody, brzdy, nějaký ložisko. A dát min 20-25 tis. do auta v ceně 15ti se mi nechce.
Původně jsem zvažoval Mazdu 6, Avensis, Accorda. Prius mě vůbec nenapadl, když jsem o něm náhodou zaslechl, tak první věc co mě napadla, co až odejdou baterky, jako každého neznalého. Ale čím víc jsem o něm četl tady v diskuzích a různě, tak mě nějak oslovil. O ekologii mi zase až tak nejde, jestli se v Kanadě doluje lithium a nikl, a vozí se po mořích, je mi celkem fuk. Díly na ostatní auta taky nerostou v sadech na stromech. Prostě potřebuju auto, kde jako v laguně otočím klíčkem, nebo zmáčknu tlačítko a jezdim. Prostě auto, který slouží mě, ne já jemu. A kde ta jízda bude pohodová.
V práci jezdím Octavií 3 1,8 tsi dsg, to auto jezdí jako čert, nemá to teda 300 ps, ale na odreagování to stačí, až až.
Původně jsem chtěl dát za jiné auto tak 150t, ted mam strop tak 240t, takže Lexus z toho nebude, ten začíná tak na 300t. Pro mě asi moc okázalá značka.
Na Prius se cítím připraven, byť jsem s ním zatím nejel, ale umím si to představit, priority mám také jasné: spolehlivost za všech okolností, pohoda na palubě, rozumná spotřeba. Nic fdýzlu.

Všem, kteří dočetli až sem děkuji za 2 minuty z Vašeho života, které jste věnovali mým výplodům. :)
MGRR
Řidič

Příspěvek od MGRR »

Proc prepinat domaci rozpocet... s Priusem II., budete velmi spokojeny a bohate na cestovani po EU, natoz po CZ staci.

Ohledne Priusu III. a uzitne hodnoty... je fakt, ze za +-9000€ mate predposledni Avensis s fajn motorem 2.0 D-4D 93kw (od 12.000€ Avensis facelift 2.0 D-4D 91kw 2012+ s delsimi prevody... ale to je uz pres rozpocet), ktery je myslim slusnym, beznym autem. Krasy moc nepobral ani Prius, ani Avensis, ani Laguna. Na druhou stranu, ktere obycejne auto za malo penez je nadherne :-) Prius je takovy Miele spotrebic... sice drazsi, ale funguje bez dalsich nakladu roky. Hlavne je s nim casto zabava, hracka, pro nekoho "jina dimenze" v rizeni :) a batrerie jsou bezne na Ebay.

Pripravte se, ze az do Priusu usednete, nebudete vedet co s tim :) az pak si Vas ziska.

Jinak pohodli Laguny umi snad jen Camry 2002
Toyoty Prius, Lexus LS400, LS430, LS460, Land Cruiser 100 a 200, Ssangyong import original autoteile Korea
MGRR
Řidič

Příspěvek od MGRR »

Tady je jedna III. se solární střechou, po ženě, nekuřácký, ale má ten ušmudlaný motorový prostor - orezlé šroubky, tak bude koroze i dole. Zase je se solární střechou za 10.000euro, a 107.000km, což je fajn.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=1

Tady je II. s nezávislým topením Webasto, to je k nezaplacení, usedat do vyhřátého auta.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=1
PALO-Prius
Řidič

Příspěvek od PALO-Prius »

Pjetr1,

cuvacie senzory si das lahko domontovat aj vo farbe laku, no problem.
Co sa tyka dovozu , netreba as toho bat. Ja jednoznacne odporucam kupovat v nemecku overene vozidlo s Toyota Gebrauchtwagen zarukou. Vid moje skusenosti na moje.auto.cz

http://moje.auto.cz/PALO-Prius/priusik.html
Prius III 2010 Excutive, seda metaliza
http://moje.auto.cz/PALO-Prius/priusik.html
Obrázek
Pjetr1
Člen Týmu

Příspěvek od Pjetr1 »

Zdravim všechny. Tak příští pátek by ze mě měl být snad šťastný majitel Priusu 2g, bílé barvy. Touto koupí definitvně končí jedno mé dlouhé období v řízení automobilů a náhledu na ně. Nikdy jsem nechtěl automat, hybrid už vůbec ne, a v bílé barvě to ani náhodou. Taky jsem byl kdysi tak přihlouplej, že jsem pokukoval po českým snu, uhlák nejlíp kombi.
Zrovna dnes se mi dvakrát stalo, že se na mě přilepil řidič takovýho auta, nervozně za mým kufrem načuhoval, pak na to šlápnul vypustil do ovzduší nějakej ten gram NOx a zaplať pánbůh byl pryč, všichni zdrávi.
Jenom se bojím toho, že si na ten automat tak zvyknu, že až přesednu do manuálu, tak budou vznikat nepříjemný situace v křižovatkách. Rozjezdy a zastavování. :)
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Tož vitaj..
Ano, automat je silně návykový, hlavně ve městě. Ale neboj, je to jako sex.. pardon jako jízda na kole.. to se nezapomíná. Já denně střídám dvě auta automat/manuál a občas nějaké úplně jiné, a daleko horší jsou rozdíly mezi jednotlivými auty v manuálu (úroveň a citlivost spojky etc) než AT/MT.
Pjetr1
Člen Týmu

Příspěvek od Pjetr1 »

S tou spojkou souhlasim. To umí pěkně potrápit. S jízdou na kole taky souhlas:). Každopádně prius bude posun v před. Vzpomínám jaký skok bylo pro mě přesednutí ze Š120 do Laguny, jak jsem se vždycky těšil, až někam pojedu. A dneska když s Lagunou jedu, tak mě to neba. Teď se nemůžu dočkat Priuse. Ale na Lagču nikdy nezapomenu, první moje vlastní auto, který mě nikdy nenechalo ve štichu. Mrazy, plískanice, vedra, pokaždý splnila svůj úkol.
Odpovědět

Zpět na „Prius“