Ted mám Lagunu 98, super auto, nevím co je to ztrácení oleje, či jiných kapalin, spotřeba +-6 litrů(natural+
etanol bez přestavby, úplně v poho), za těch 9 let co jí mám tak akorát 1 čidlo teploty, jinak jen spotřební věci, ale bohužel koroze je neúprosný prevít a požírá jí teď doslova před očima.

Technická končí v koncem ledna, a další by bez větších investic neprošla. K tomu bych musel udělat nové rozvody, brzdy, nějaký ložisko. A dát min 20-25 tis. do auta v ceně 15ti se mi nechce.
Původně jsem zvažoval Mazdu 6, Avensis, Accorda. Prius mě vůbec nenapadl, když jsem o něm náhodou zaslechl, tak první věc co mě napadla, co až odejdou baterky, jako každého neznalého. Ale čím víc jsem o něm četl tady v diskuzích a různě, tak mě nějak oslovil. O ekologii mi zase až tak nejde, jestli se v Kanadě doluje lithium a nikl, a vozí se po mořích, je mi celkem fuk. Díly na ostatní auta taky nerostou v sadech na stromech. Prostě potřebuju auto, kde jako v laguně otočím klíčkem, nebo zmáčknu tlačítko a jezdim. Prostě auto, který slouží mě, ne já jemu. A kde ta jízda bude pohodová.
V práci jezdím Octavií 3 1,8 tsi dsg, to auto jezdí jako čert, nemá to teda 300 ps, ale na odreagování to stačí, až až.
Původně jsem chtěl dát za jiné auto tak 150t, ted mam strop tak 240t, takže Lexus z toho nebude, ten začíná tak na 300t. Pro mě asi moc okázalá značka.
Na Prius se cítím připraven, byť jsem s ním zatím nejel, ale umím si to představit, priority mám také jasné: spolehlivost za všech okolností, pohoda na palubě, rozumná spotřeba. Nic fdýzlu.
Všem, kteří dočetli až sem děkuji za 2 minuty z Vašeho života, které jste věnovali mým výplodům.