zvlastny zvuk pri jazde

nová modelová řada - nástupce Corolly
wlamik
Člen Týmu

zvlastny zvuk pri jazde

Příspěvek od wlamik »

Zdravim Toyotakov,
mam 01/2016 Auris ST. Pri jazde sa mi obcas objavi zvlastny piskavy zvuk. Niekedy to robi pri 90km/h niekedy pri 130. Zvuk zostava stale aj ked pridavam plyn alebo zlozim nohu z plynu. Prestane ked jemne tuknem na brzdu a zachvilu zacne znova. Nie vzdy sa to prejavuje. zvuk je pocut aj na videu https://youtu.be/OQF3ZG53IuI

Neviete niekto co by to mohlo byt dik?
slabostka
Věčnej rejpal

Re: zvlastny zvuk pri jazde

Příspěvek od slabostka »

V podstate je jedno čo by to mohlo byť - brzdy? remene? niečo v interiéry? máš nahrávku, máš záruku, hybaj do Toyoty...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Kub4a
Člen Týmu

Příspěvek od Kub4a »

Měl jsem staršího aurise r.v 2013 dělal mi piskavej zvuk především při rovné jízdě a vyšších rychlostech na dálnici. Vycházel od volantu. V toyote nevěděli co to je. Měl jsem i nahrávku která se údajně posílala do asie. Nic nikdo nevěděl cca po 20 tis km přestalo. Někde to tu bude i na fóru více rozepsané.
Teď vlastním nového aurise najeto cca 5k km. To same se děje někdy i takový rotující zvuk zase dálniční rychlosti a především při rovné jízdě změna směru nebo prudké brzdění to vyrusi. Pak zase začne.

Nějak už ani neresim. :D radio to přehluši. Při první garanci na to upozorním.
Toyota Corolla TS 2.0 Hybrid
Kub4a
Člen Týmu

Příspěvek od Kub4a »

Porovnal jsem nahrávku vaší s mojí. Úplně totožný zvuk. Ještě si pamatuju ze mě tvrdili ze by to mohlo být servo nějaký od volantu. Ale přístup v toyote k reklamacim je příšerny. Jak sem psal mám od nich druhé nove auto najeto 5tis a už sem byl na dvou reklamackach a vždy jenom problemi. teď přemýšlím ze pojedu zas mám něco uvolneneho ve dveřích.
Toyota Corolla TS 2.0 Hybrid
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Mne občas urobí toyotka tiež veľmi podobný zvuk, zľava spredu. Stačí raz, dvakrát prebrzdiť a je kľud. Sranda je že keď sadnem do auta s technikom toyoty tak z auta ten zvuk nevytrieskam, objavuje sa akoby náhodne. Ale po tých kilometroch som si všimol, že to býva po dlhšej jazde bez šliapnutia na brzdový pedál, povedzme keď som sa vracal z HR po dialnici od Splitu po ten most dole pod Svetim rokom bolo ticho, to bolo bez brzdy zo 200km a potom to začalo pískať ako naschvál v tom stúpaní, kde nebolo kde prebrzdiť.
Ale ak sa bavíme o servise a jeho prístupe, voči košickém sa nedá krivé slovo povedať. Vždy ochota riešiť veci, síce si treba počkať, nikdy to neide hneď ale riešia sa udalosti poctivo. A čo je veľká vec - človeku veria. Povedzme na staršej keď mi pískali brzdy napriek tomu, že sa im závada neprejavila tak doštičky vymenili za nové. Pískalo zas, vymenili aj kotúče. Bez toho, žeby pri testovacej jazde čo i len raz brzdy pískli, pričom to bola výmena na záruku čiže pre mňa bez investícií.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
flony
Člen Týmu

Příspěvek od flony »

To iste som mal aj ja. Objavilo sa mi to asi po 5000km. Presne tak ako pises, zacalo to piskat pri roznych rychlostiach v rozny cas. Toyota Kosice mi bez problemov vymenili brzdove dosticky na prednych kolesach a je po probleme. teraz mam najazdenych 17000 a vsetko ok. :wink:
wlamik
Člen Týmu

Příspěvek od wlamik »

flony píše:To iste som mal aj ja. Objavilo sa mi to asi po 5000km. Presne tak ako pises, zacalo to piskat pri roznych rychlostiach v rozny cas. Toyota Kosice mi bez problemov vymenili brzdove dosticky na prednych kolesach a je po probleme. teraz mam najazdenych 17000 a vsetko ok. :wink:
Reagujes na moj alebo predchadzajuci prispevok? Ak by to boli dosticky tak by som aspon vedel co riesit
erwestquestworks
Řidič

Příspěvek od erwestquestworks »

Tak tohle se přesně objevuje i mě! Nedávno nás to dost vyděsilo, protože člověk nedokázal určit odkud to jde a začalo to po předjíždění, po přibrždění to také zmizelo, takže to klidně s brzdami může souviset.
Toyota Auris Touring Sports 1.6 FL CVT 01/2016
flony
Člen Týmu

Příspěvek od flony »

wlamik píše:
flony píše:To iste som mal aj ja. Objavilo sa mi to asi po 5000km. Presne tak ako pises, zacalo to piskat pri roznych rychlostiach v rozny cas. Toyota Kosice mi bez problemov vymenili brzdove dosticky na prednych kolesach a je po probleme. teraz mam najazdenych 17000 a vsetko ok. :wink:
Reagujes na moj alebo predchadzajuci prispevok? Ak by to boli dosticky tak by som aspon vedel co riesit
Na tvoj :) 8) . Tiez som si to natocil na video, ukazal v servise. Isli sme na jazdu ,ale ako to byva, vtedy to nerobilo... Po zhliadnuti videa mi povedali ze to budu asi dosticky a ako som ppisal po vymene uz nie je problem.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

a nepovedali ti v čom bol problém? boli tie dostičky " širšie"? alebo sa dobre "nevracali"? alebo sa brzdič nevracal?
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
flony
Člen Týmu

Příspěvek od flony »

slabostka píše:a nepovedali ti v čom bol problém? boli tie dostičky " širšie"? alebo sa dobre "nevracali"? alebo sa brzdič nevracal?
nepovedali, ked mam pravdu povedat ani som sa o nezaujimal :) . Niekde som cital ze Toyota dava do aut dosticky s nejakou BIO primesou a po case to robilo problemy, ale neviem ci to je pravda. Myslim ze sa to riesilo aj tu na fore
wlamik
Člen Týmu

Příspěvek od wlamik »

kde si s tym bol v servise?
flony
Člen Týmu

Příspěvek od flony »

wlamik píše:kde si s tym bol v servise?
Autolux Kosice
honzakremenek
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzakremenek »

Tak tento zvuk znam... Delalo mi to taky a zbavit se toho dalo jemnym pribrzdenim. Nekdy pri male rychlosti, nekdy pri vetsi. Vetsinou to zacalo po mirne zatacce do kopce. Uz jsem byl zoufaly a chtel jsem menit desky na predku. Asi pred 2 mesici jsem nechal rozebrat predni brzdy a srazit hrany na destickach a mam zatim klid :lol: to same chci jeste udelat na zadku, jelikoz mi obcas pri couvani neprijemne skripne od zadnich desek. Nechal jsem to kontrolovat a vsechno tam chodi jak ma, takze si myslim ze by to ty hrany zase mohli vyresit..
Auris 1,4 VVTI 71kW 9/2008
erwestquestworks
Řidič

Příspěvek od erwestquestworks »

Dnes jsem dal auto na garančku a zvuk a jeho vznik nahlásil, uvidíme, co mi k tomu řeknou.
Toyota Auris Touring Sports 1.6 FL CVT 01/2016
Odpovědět

Zpět na „Auris“