Cukání Corolla AE111
Cukání Corolla AE111
Zdravím, mám potíže se svou první Toyotou. Auto vlastním cca 18dní. Problém je v cukání v nízkých ot. cca do 2500-3000ot. Občas i drží vyšší volnoběh, cca 1100ot, ale stačí proslapnout plyn a zase se vrátí do normálu. Vyměnil jsem spojku, dal nové NGK svíčky a NGK zapalovací kabely a nyní jsem se pustil do vyčištění škrtící klapky. Po vyčištění jede auto lépe, na jedničku už vůbec necuka a má plný tah, ale při přeřazení na 2 stupeň začne auto cukat, to samé u 3 stupně, kde to ale není tak hrozné. Napadl mne ještě filtr, ale ten je 3měsíce starý od bývalého majitele.
Neví tedy někdo prosím, na co se ještě zaměřit?
Jedná se o Toyota Corolla E11 99 1.6l 81kw (AE111/4AFE) 6kvalt
Děkuji.
Neví tedy někdo prosím, na co se ještě zaměřit?
Jedná se o Toyota Corolla E11 99 1.6l 81kw (AE111/4AFE) 6kvalt
Děkuji.
Naposledy upravil(a) Villdius dne pát 05.08.2016, 17:45, celkem upraveno 1 x.
Re: Cukání Corolla AE110
Děje se to při seslapnuti plynu, tedy při zrychlování. Když sundam nohu z plynu tak otáčky klesají plynule. Jakmile překročim dejme tomu 4tis ot tak už jde krásně plynule až do omezovače. Čistil jsem pouze klapku jako takovou. Ano vidím a je nový a čistý. Je tam origo papírový
Ja by som tu šiel skôr po palivovom ako vzduchovom filtry
Proč hned všechno takhle měníš......?
Tohle mi dělalo, když jsem měl vadné zapalovací kabely. Nepoškodil jsi nějaký při té výměně?
Jinak bych to hledal spíše v tom zapalování. Cívka (tenhle motor má myslím jen jednu), správné svíčky (není nad Denso), nevím, jestli to ještě má klasický rozdělovač.....
Benzínový filtr tohle nedělá určitě, ani vzduchový.
Vadné čerpadlo by nestíhalo jen při vyšším zatížení.

Tohle mi dělalo, když jsem měl vadné zapalovací kabely. Nepoškodil jsi nějaký při té výměně?
Jinak bych to hledal spíše v tom zapalování. Cívka (tenhle motor má myslím jen jednu), správné svíčky (není nad Denso), nevím, jestli to ještě má klasický rozdělovač.....
Benzínový filtr tohle nedělá určitě, ani vzduchový.
Vadné čerpadlo by nestíhalo jen při vyšším zatížení.
Spojka prokluzovala, svíčky byly propálený a kabely už nic moc. Takže jsem vyměnil vše najednou. Kabely jsem určitě nijak nepoškodil, po jejich výměně se svíčkami auto jelo výrazné líp.
Byly mi doporučeny NGK a jak říkám, jede to s nimi lépe, takže v nich asi problém není. Cívka mne napadla taky, jen si právě nejsem jistý, jestli musím kupovat 4, nebo stačí jen jedna, na to se budu muset ještě podívat, ale zajímala mne zkušenost a rada od jiných, jestli jsem něco nepřehlídl, nebo zapomněl zkontrolovat. Rozdělovač to má klasický, pokud se tedy nepletu a je to ta věc, ze které jdou kabely. (Pardon za můj amaterismus
)
Byly mi doporučeny NGK a jak říkám, jede to s nimi lépe, takže v nich asi problém není. Cívka mne napadla taky, jen si právě nejsem jistý, jestli musím kupovat 4, nebo stačí jen jedna, na to se budu muset ještě podívat, ale zajímala mne zkušenost a rada od jiných, jestli jsem něco nepřehlídl, nebo zapomněl zkontrolovat. Rozdělovač to má klasický, pokud se tedy nepletu a je to ta věc, ze které jdou kabely. (Pardon za můj amaterismus

Asi poznáš, jestli je mezi kabelem a svíčkou ještě cívka, nebo ne.....?
Svíčky musí mít také správnou hodnotu. A už jsem se setkal i s chybama v katalozích. Hledal jsem radši přesný typ přímo na stránkách Denso.
Rozdělovač musí mít čisté víčko z obou stran, neopálené kontakty, zkontroluj i palec a jestli Ti do něj nedejbože neteče olej přes gufero.
Pak už poslední možnost je klasická kontrola předstihu. Jestli máš ještě klasickou diagnostickou zástrčku, tak se tam proklemují dvě svorky, které vyřadí automatickou změnu předstihu, a ověří se základní nastavení rozdělovače. Pokud je tohle v pořádku, tak ověřit průběh předstihu na otáčkách a podtlaku, ale to už se doma dělá blbě.

Svíčky musí mít také správnou hodnotu. A už jsem se setkal i s chybama v katalozích. Hledal jsem radši přesný typ přímo na stránkách Denso.
Rozdělovač musí mít čisté víčko z obou stran, neopálené kontakty, zkontroluj i palec a jestli Ti do něj nedejbože neteče olej přes gufero.
Pak už poslední možnost je klasická kontrola předstihu. Jestli máš ještě klasickou diagnostickou zástrčku, tak se tam proklemují dvě svorky, které vyřadí automatickou změnu předstihu, a ověří se základní nastavení rozdělovače. Pokud je tohle v pořádku, tak ověřit průběh předstihu na otáčkách a podtlaku, ale to už se doma dělá blbě.
http://screenshot.cz/PL0FZ/ (foto ilustrační z netu). Předpokládám, že to v červeném rámečku je ten rozdělovač, pod kterým je tedy jedna cívka, nebo se pletu?
"Zkontroluj palec" to nějak nevím, co máš přesně na mysli. Ohledně té diagnostiky si zkusím něco pročíst a popřípadě vyzkouším, díky.
"Zkontroluj palec" to nějak nevím, co máš přesně na mysli. Ohledně té diagnostiky si zkusím něco pročíst a popřípadě vyzkouším, díky.
Jo, je stejný jako můj.
Sundej víko (opatrně) a uvidíš, co je palec
https://www.google.cz/search?hl=cs&site ... ova%C4%8De
Sundej víko (opatrně) a uvidíš, co je palec

https://www.google.cz/search?hl=cs&site ... ova%C4%8De
Re: Cukání Corolla AE111
Tak jsem dnes vyčistil palec a rozdělovač, na obojím bylo dost bordelu. Dále jsem proměřil cívku a hodnoty jsou v normě. Hned první jízda byla perfektní, ale další a další se jen zhoršovaly.. Přijde mi, že se to po každém nastartování chová jinak. Napadlo mne resetovat ten předstih, nevíte jaké svorky na OBD propojit?
Tohle Ti nepomůže, chyba bude jinde. Leda že by někdo neutáhnul šrouby rozdělovače a ten pak "plaval"
Není někde u cívky něco jako kondík?
Jinak cívka může zlobit, i když statické hodnoty jsou správné. Spíš bych to zkusil pod plným napětím a po zahřátí.

Není někde u cívky něco jako kondík?
Jinak cívka může zlobit, i když statické hodnoty jsou správné. Spíš bych to zkusil pod plným napětím a po zahřátí.
U cívky jsem žádný kondík neviděl.
Dnes seřízen předstih ze 14° na 10°, vyměněny NGK svíčky -> nyní tam jsou Denso Nickel K20R-U. Naneštěstí se mi podařilo při vyndavání kabelů jeden "urvat", pomalu přestávám věřit, že to byly origo NGK a ne nějaký Polský shitty. Takže teď budu objednávat nové, zatím nevím které.
Takže vyměněno a seřízeno pár dalších věcí a auto stále cuká.
Dnes seřízen předstih ze 14° na 10°, vyměněny NGK svíčky -> nyní tam jsou Denso Nickel K20R-U. Naneštěstí se mi podařilo při vyndavání kabelů jeden "urvat", pomalu přestávám věřit, že to byly origo NGK a ne nějaký Polský shitty. Takže teď budu objednávat nové, zatím nevím které.
Takže vyměněno a seřízeno pár dalších věcí a auto stále cuká.
Nevím jak u starých (predfacelift) motorů, ale u novějších vvti je vcelku častý problém umaštěna váha vzduchu. Projevuje se to dost podobně jako u tebe. Po dosažení cca 1700 až asi do 2700 otáček auto pod plynem netáhne, cuká, a dusí se, potom už v pohodě. Zkus to vzít čističem na brzdy nebo technickým benzínem (kdybych to věděl před 4 lety dřív ušetřil bych za novou lamba sondu
)

- Toyota corolla e11 rv2000, 1,4vvti 71kw
Nissan Primera P11, sr20de 96kw
Škoda Felicia 1,3 55kw
Kontakty váhy vzduchu i snad všechny jiný konektory, co se v motoru nachází jsem rozpojil, vyčistil a nastříkal Kontaktolem. Je pravda, že se v airboxu trochu "kvedlá", má prostě vůli, tak se na to ještě zkusím mrknout, díky.
Kontakty jsem úplně nemyslel ale neškodi to, chce to vyndat celé z nasávání, a vyčistit hlavně ty dva slabý drátky co měří množství vzduchu ale opatrně ať je nezlomíš
- Toyota corolla e11 rv2000, 1,4vvti 71kw
Nissan Primera P11, sr20de 96kw
Škoda Felicia 1,3 55kw
Takže závada byla nakonec v palivovém filtru. Po výměně jede auto krásně lehce a bez cukání. Díky všem za rady.