el. okna
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
el. okna
je tu někdo kdo předělával okýnka v celice z manuálního na el. ? de mi o to že bych se chtěl pítat co všechno musum pozapojovat, respektive jestli tam nechybí nějaký pojistky nebo relátka(v autě) ve dveřích je to brnkačka, ale nějak mi okna nechtěj jezdit, ikdyž sem na to to ted ještě neměl moc čas zkusit
Naposledy upravil(a) garfielld dne ned 25.02.2007, 00:42, celkem upraveno 1 x.

Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Re: el. okna
No jasne.. Mel jsem klicky a uz mam tlacitkagarfielld píše:je tu někdo kdo předělával okýnka v celice z manuálního na el. ? de mi o to že bych se chtěl pítat co všechno musum pozapojovat, respektive jestli tam nechybí nějaký pojistky nebo rolétka(v autě) ve dveřích je to brnkačka, ale nějak mi okna nechtěj jezdit, ikdyž sem na to to ted ještě neměl moc čas zkusit

- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
nic ve zlym, ale to si mi hrozně pomohlMarťas píše:No jasne.. Mel jsem klicky a uz mam tlacitkacentral je slozitej.. na ten jsem se vy

musel si tam dávat ještě nějaký pojistky nebo relé nebo cokoliv? nebo stačilo natahat jen ty kabely a hodit tam el. okna?

Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
V principu obecně:garfielld píše:nic ve zlym, ale to si mi hrozně pomohlMarťas píše:No jasne.. Mel jsem klicky a uz mam tlacitkacentral je slozitej.. na ten jsem se vy
![]()
musel si tam dávat ještě nějaký pojistky nebo relé nebo cokoliv? nebo stačilo natahat jen ty kabely a hodit tam el. okna?
- pokud model co máš obecně el. stahovaná okénka má (a to veřím že na 100% je), máš s nějvětší pravděpodobností kabeláž protahanou
- díky tomu potřebuješ jen tlačítka, relé a motorky. Dále trošku jinačí "kus plechu" v místě kde je hřídel kličky (a má být hřídel motorku). Pojistka tam pravděpodobně už bude (vždycky bývá spojená i s dalšíma blbostma jako naklápění zrcátek, vyhřívání zrcátek, atd)
- vše namontovat na správné místo (konektory v autě budou)
- zahodit kličku a hraješ

4.gen

5.gen

6.gen

- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
de o to že kabeláž jako taková tam už připarvená byla stačilo jen připojit ty dveře a v nich to pozapojovat, chybělo jedno relé (to sem ale našel), ale stejně to nejede, do dveří vůbec nejde napětí, nesvítí dokonce ani ty světýlka ve dveřích(když se otevřou dveře) myslim že někde musí chybět nějaká pojistka nebo relátko

Ja vim ja jsem vcera nemel moc casu, tak jsem napsal to co jsem napsal.. Ja kdyz jsem to delal, tak jsem mel od Brunnera veskerou kabelaz z 2,0GTi + tapicirunky dveri + moturky do tech oken.. Je to docela v pohode udelat, ale moje asi prvni otazka bude co mas za typ (obsah) auta, jelikoz ja mel 1,6STi a el. do 2,0GTi tak tam sou naprosto stejny kotektory ke vsemu az na ridici jednotku, coz byl dost velkej problem, tak jsem daval zpet tu moji elektriku..garfielld píše:nic ve zlym, ale to si mi hrozně pomohlMarťas píše:No jasne.. Mel jsem klicky a uz mam tlacitkacentral je slozitej.. na ten jsem se vy
![]()

- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
mám 1,6, takže sem se chtěl ještě pítat, jakou řídí jednotku? nějak právě na tý kabeláži z tý 2,0 němůžu žádnou najít, našel sem dvě, na jedný je Door open control(nebo tak něco) a ta druhá je od dodělávanýho dálkovýho ovládání centrálu, ale ve schématu právě taky ajsně vidim že je tam ještě řídící jednotka na okna, nevíš kde se zhruba nachází?

Jen se ptej.. Ta krabicka je zelena pokud se nepletugarfielld píše:mám 1,6, takže sem se chtěl ještě pítat, jakou řídí jednotku? nějak právě na tý kabeláži z tý 2,0 němůžu žádnou najít, našel sem dvě, na jedný je Door open control(nebo tak něco) a ta druhá je od dodělávanýho dálkovýho ovládání centrálu, ale ve schématu právě taky ajsně vidim že je tam ještě řídící jednotka na okna, nevíš kde se zhruba nachází?

- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
zrcátka el už mám, akroád tyhle sou i vyhřívaný takže to budu taky měnit, no a centrál bych tam taky rád nacpal
citace:
Je to docela v pohode udelat, ale moje asi prvni otazka bude co mas za typ (obsah) auta, jelikoz ja mel 1,6STi a el. do 2,0GTi tak tam sou naprosto stejny kotektory ke vsemu az na ridici jednotku, coz byl dost velkej problem, - to máš teda namysli tu řiď. j. k cetrálu ?
citace:
akorad chybi 2 draty k propojeni dvou morych krabicek, ktere se nachazeji dole u spolujezdce a u ridice.. - bez těch to nefachá ?:)
ještě mě napadá, na každy straně má bejt relé k těm okýnkum(černý ze spoda má 4 vývody do kříže) ne? najedný straně mi chybělo a u spolujezdce bylo, ale byl pod nim takovej žlutej plast(evidentně mel zabránit tomu aby mělo to relé kontakt), ten plasty si vyndal? (já ho vyhodil na obpou stranách)
tak nějak zatim díky za rady:) já za chvíli odjíždim takže na to budu mít čas zase až o víkendu, otec si stim ještě zkusí pohrát a uvidim no:)
citace:
Je to docela v pohode udelat, ale moje asi prvni otazka bude co mas za typ (obsah) auta, jelikoz ja mel 1,6STi a el. do 2,0GTi tak tam sou naprosto stejny kotektory ke vsemu az na ridici jednotku, coz byl dost velkej problem, - to máš teda namysli tu řiď. j. k cetrálu ?
citace:
akorad chybi 2 draty k propojeni dvou morych krabicek, ktere se nachazeji dole u spolujezdce a u ridice.. - bez těch to nefachá ?:)
ještě mě napadá, na každy straně má bejt relé k těm okýnkum(černý ze spoda má 4 vývody do kříže) ne? najedný straně mi chybělo a u spolujezdce bylo, ale byl pod nim takovej žlutej plast(evidentně mel zabránit tomu aby mělo to relé kontakt), ten plasty si vyndal? (já ho vyhodil na obpou stranách)
tak nějak zatim díky za rady:) já za chvíli odjíždim takže na to budu mít čas zase až o víkendu, otec si stim ještě zkusí pohrát a uvidim no:)

ne mysli mridici jednotku, jako pocitac na davkovani smesi benzinu... Tam byl nejvetsi problem.. K2litru vede o deden drat vic nez k 1,6 a tudiz konektor je taky o neco sirsi.. kdyby byl stejnej tak no problem, sli by okna central, zarovicka ve dveri, zrcatka atd.. ale tady je kamen urazu do toho konektoru vedou i stejny byrvy tech dratku, chtel jsem je prepajet do konektru1,6, ale bal jsem se abych neodelal motor 

jednalo by se o prohozeni rozvodu kabelu v aute uz jsem ji mel venku a mel sem tam tu novou... Ta ridici jednotka se nacazi dole vzadu u stredovyho panele.. Na kabelech co mas z 2,0 to poznas tak ze jdou z ni asi 3 vetve a na tom jednom je samolepka s japonskyma znakama.. jestli mi neveris tak si zmer velikost konektoru v 1,6 a v 2,0 do konektoru si myslim ze vede 14 dratu..
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
takže problém byl vyřešen, a musim poděkovat Marťasovi za radu k nezaplacení, otočit klíčkama to provozní pozice
nějaxem na to prve zapoměl...
btw jinak stačilo jen nacvakam konektory kam patří, doplnit jedno chybějící relé(možná tam původne bylo ale někdo ho šlohnul) a... otočit klíčkama:)
ted ještě zbívá vyřešit centrál, ale to až zas jindy

btw jinak stačilo jen nacvakam konektory kam patří, doplnit jedno chybějící relé(možná tam původne bylo ale někdo ho šlohnul) a... otočit klíčkama:)

to vis jak sme byli zvykly na klicky tak se to nekdy stane.. Nemas zac.. A co druha strana funguje??garfielld píše:takže problém byl vyřešen, a musim poděkovat Marťasovi za radu k nezaplacení, otočit klíčkama to provozní pozicenějaxem na to prve zapoměl...
![]()