Demontaž masky na předním nárazníku . Auris 2014
-
- Člen Týmu
Demontaž masky na předním nárazníku . Auris 2014
Nazdarek lidi , potřeboval bych radu . Povedlo se mi o obrubník poškrábat spodek černé masky na narazníku a prasknout ozdobnou "chromovanou " lištu z plastu . Mam možnost mít za velmi dobré peníze obě časti a rád bych si to udělal sam . Dělal to už někdo ? Musí se zhodit nárazník anebo to lze demontovat s nárazníkem na autě? Díky za rady
Re: Demontaž masky na předním nárazníku . Auris 2014
sundat,zevnitr jsou sroubky na krizak..
-
- Člen Týmu
Děkuji moc , a namorduju se , nebo to pujde v poho shodit ?
-
- Člen Týmu
Děkuji moc , a namorduju se , nebo to pujde v poho shodit ?
Na youtube je video, jak sundávají předek z nějaké starší corolly. Auris 1.generace to má prakticky stejné, ty novější už jsou trochu jiné, ale může ti to aspoň dát tipy, kde všude hledat šrouby a nýtky k odšroubování. Když je všechny najdeš, je to celé za pár minut dole.
Jde to dobre kdyz vis kam mas sahnout ,desitka na sroubky od spoda a plochy sroubovak,az bude dole tak jen krizak..kdyz tak cinkni az to budes delat poradim,jak na prichytky a odendat masku,trosku silou,aby se odjistila od narazniku,protoze pod ni jsou dve prichytky do svetel ....
-
- Člen Týmu
manasek píše:Jde to dobre kdyz vis kam mas sahnout ,desitka na sroubky od spoda a plochy sroubovak,az bude dole tak jen krizak..kdyz tak cinkni az to budes delat poradim,jak na prichytky a odendat masku,trosku silou,aby se odjistila od narazniku,protoze pod ni jsou dve prichytky do svetel ....
Zdravim omlouvam se za prodlevu , byl jsem nemocen . Takze uz mam listicku doma , video jsem zkouknul a v sobotu bych to rad spachal. zrekapituluji to a mel bych par doplnujicich otazek .
Naraznik je zespoda uchycen srouby na klasicky sroubovak. K blatniku cvocky - 2mi druhy a 2 cvocky u svetel + 3 k masce + 2 maska (neprisel jsem na to jak ty cvocky odmontovat celkem 4 druhy) drzi tam jeste neco ?
A) neni nejaky figl jak vymenit tu tenkou listu po obvodu bez demontaze narazniku ? Pocitam ze ne.
B) musi se demontovat svetla ?
C) jak ty cvocky povolit a vytahnout (je velke riziko ulomeni ? Celkem 3 druhy cvocku )
D) jak je problematicke zpetna montaz ? Sedi v poho ?
E) co parkovaci senzory , neurvu kabelaz nebo je tam nejaky hromadny konektor ?
F) co mlhovky?
G) je nutno shodit spodni kryt motoru ?
H) jak uvolnit masku (tu spodni cernou) ??
Pokud bych te mohl pozadat o cislo , velmi rad budu mit pritele na telefonu

Ptam se do detailu , sice jsem automechanik , ale naradi jsem drzel naposledy v roce 2001 od te doby pouze prupisku

Dekuji . Jinak pardon za diakritiku , pisu z mobilu
neboj se niceho...dva stredni ploche sroubovaky,jeden mensi,jeden krizak a desitka orech na golu malou...snad vse..svetla zustavaji,sroubovacky proti sobe na prichytky aby se odjistili a nahoru povolili.ze strany na narazniku male prichytky ,pak na pootoceni v podbehu,a od spoda parkery,je lepsi si uvolnit i to spodni lizatko gumove,lepe se to sundava a nasazuje..maska jeden sroubek a opet prichytky,pote k sobe od kraje zabrat lehce,pod maskou opet tri prichytky stejne,uvidis konektor na senzory,odjistit,opatrne smerem trosku dolu uvolnit na strane naraznik od drzaku plastoveho,odjistit konektor na mlhovku,mas odstriky svetel??na ty pozor...az bude dole,zevnitr je krizak a drzi tu spodni mrizku narazniku i tu chromovou listu..