T27 1.8

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
tabika
Manager Týmu

T27 1.8

Příspěvek od tabika »

Zdravím,auto mám jen krátce,ale začal jsem pozorovat že když mám zaplou klimu tak mě to při zrychlování občas cukne :( nejvíc když rozjedu jedničku a šoupnu tam dvojku spadnou ot. tak někam kolem 2000 a pak trochu razantněji na to šlápnu tak to škubne,čím víc šlápnu tak tím víc. Jasně,je to málo ot. na náké velké zrychlovàní,ale t25 necukala :D tak mě to zrochu zaráží. Mám najeto 21000km máte někdo něco podobného?
avensis T27 1.8 valvematic
botisha
Člen Týmu

Re: T27 1.8

Příspěvek od botisha »

Mám to tiež u 2 l ... trhanie po dotyku s plynovým pedálom sa u mňa prejavuje po zahriatí motora, je výraznejšie v lete, asi po 5 minútach jazdy, viac pri zapnutej klíme, pri zaradenom 3. a 4. r. stupni (na 5. už nie) a v rozmedzí rýchlosti vozidla 40-60km/h., po rovine, alebo vo veľmi miernom stúpaní. Pri zapnutom tempomate však dotyk s pl. pedálom trhanie vozidla nespôsobuje. Riešil som to v servise, (kde sa nezistilo), prémiovými palivami, prípadný upgrade SW pre môj typ nebol ... asi tak ... už som si zvykol.
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

botisha píše:Mám to tiež u 2 l ... trhanie po dotyku s plynovým pedálom sa u mňa prejavuje po zahriatí motora, je výraznejšie v lete, asi po 5 minútach jazdy, viac pri zapnutej klíme, pri zaradenom 3. a 4. r. stupni (na 5. už nie) a v rozmedzí rýchlosti vozidla 40-60km/h., po rovine, alebo vo veľmi miernom stúpaní. Pri zapnutom tempomate však dotyk s pl. pedálom trhanie vozidla nespôsobuje. Riešil som to v servise, (kde sa nezistilo), prémiovými palivami, prípadný upgrade SW pre môj typ nebol ... asi tak ... už som si zvykol.
Popisuješ to přesně,takže to asi nemám řešit co? Dík za info
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Kuuurna, ten nadpis hovori vela ... maladci trochu premyslat, ked zakladam nove vlakno.
Inak ja tento priznak nejak nevnimam, ale bezim vacsinou bez klimy.
Faktom je, ze automaticka klima pripaja a odpaja kompresor podla potreby, co asi obcas sposobuje tento popisovany charakter. Je to tusim aj v manale.
Zapnute A/C tlacitko neznamena automaticky vzdy pripojeny kompresor. Aspon na T27.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

CommonUser píše:Kuuurna, ten nadpis hovori vela ... maladci trochu premyslat, ked zakladam nove vlakno.
Inak ja tento priznak nejak nevnimam, ale bezim vacsinou bez klimy.
Faktom je, ze automaticka klima pripaja a odpaja kompresor podla potreby, co asi obcas sposobuje tento popisovany charakter. Je to tusim aj v manale.
Zapnute A/C tlacitko neznamena automaticky vzdy pripojeny kompresor. Aspon na T27.
Se polepším :D tak jà myslel že AC zapnu kompresor nastálo. Když jsme u klimči tak se ješte optám,zapíná se mě furt vnitřní okruh. Když je venku teplo,nezáleží na tom jestli mám klimu zaplou,docela mě to sere. Neustále to vypínat mě příjde komické,nevíte někdo duvod??? V autě 50 stupnu a auto si řekne že bude foukat vnitřni okruh,proboha proč? Asi se budu muset optat v toyotě :D
vandal
Manager Týmu

Příspěvek od vandal »

predpokladám, že kvôli čo najrýchlejšiemu ochladeniu kabíny..? Neprepne sa trebárs po čase, zároveň so znížením otáčok ventilátora, do OFF režimu vnút. recirkulácie?
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat
Obrázek
Grey
Řidič

Příspěvek od Grey »

No tak nejenze nazev tematu je absolutne nevypovidajici, ale nechapu, jak muze nekdo zakladat nove vlakna prakticky se stejnym nazvem...
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... =2&t=37649

Co se tyce dotazu k zapinani vnitrniho okruhu, staci cist manual, strana 314:

Používání automatického režimu
Rychlost ventilátoru se nastaví automaticky podle nastavení teploty a okolních
podmínek. V důsledku toho může nastat následující.
Systém může automaticky přepnout do režimu recirkulovaného vzduchu,
když je v létě zvoleno nastavení chladnější teploty

Osobne z toho taky nejsem nadsen, ze si auto prepina, dle sve "logiky". Jsem zastance toho, ze veci maji fungovat tak, jak chci ja (jak si je nastavim) a ne tak chce nekdo jiny...
ex Toyota Avensis T27 1.8
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

je efektivnejsie tocit ten isty vzduch, ak ma klima auto co najrychlejsie vychladit. Takto to funguje aj v budovach, len o tom neviete (ano aj tie ktore maju rekuperaciu tak maju klapku, ktoru v extremoch uzatvaraju, pri beznej prevadzke ju privieraju, napr sa berie zvonka iba 20% vzduchu) - je to tak omnoho ekonomickejsie. Akurat tie budovy maju v lepsom pripade merac urovne CO2 a beru tuto hodnotu do uvahy.

Takze aktivovanim vnutorneho okruhu vam auto setri peniaze.
Komu to vadi, da sa tato ficura cez diagnostiku vypnut.
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

Jo to chápu,když zapnu klimu,ale když jí nezapínám tak proč.Jedu 5 km tak ji nezapínám a celou dobu mě to bere vnitřní vzduch. Který je teplejší jak ten venkovní :D
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

nic nie je dokonale...ale preto je dobre, ze to ide vypnut.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“