Deflektory a zásterky
Deflektory a zásterky
Pri príležitosti jarnej akcie -20% na originálne príslušenstvo rozmýšľam akú užitočnú vec by som na Aurisa FL 2015 dokúpil.
Origo disky na zimu som kupoval vlani, teraz rozmýšľam nad deflektormi a zásterkami.
Moje otázky:
Deflektory uvažujem predovšetkým kvôli nižšiemu aerodynamickému hluku - znížia hluk pri vyšších rýchlostiach?
Zásterky chcem, aby som mal menej zašpinené auto, lebo podľa môjho názoru sa špiní podstatne viac ako predchádzajúce resp. služobné autá a to jazdím stále dookola to isté.[/list][/list]
Máte s tým niekto skúsenosti, prípadne živé fotky? Ja som niečo našie jedine v katalógu príslušenstva.
Viem, že niekto si tu tie zásterky k novému autu kupoval, len sa neviem dopátrať kto to bol...
Origo disky na zimu som kupoval vlani, teraz rozmýšľam nad deflektormi a zásterkami.
Moje otázky:
Deflektory uvažujem predovšetkým kvôli nižšiemu aerodynamickému hluku - znížia hluk pri vyšších rýchlostiach?
Zásterky chcem, aby som mal menej zašpinené auto, lebo podľa môjho názoru sa špiní podstatne viac ako predchádzajúce resp. služobné autá a to jazdím stále dookola to isté.[/list][/list]
Máte s tým niekto skúsenosti, prípadne živé fotky? Ja som niečo našie jedine v katalógu príslušenstva.
Viem, že niekto si tu tie zásterky k novému autu kupoval, len sa neviem dopátrať kto to bol...
Re: Deflektory a zásterky
Tak ja som kupoval aj aj hneď pri kúpe nového auta. Či majú deflektory vplyv na aerodynamický hluk neviem, mal som ich namontované pri preberaní auta, takisto zásterky
Toyota Auris ll 1.6 Valvematic Style 2013 Bronzová - Avant Garde
Pridávam foto
- Přílohy
-
- 01400.jpg
- (135.03 KiB) Staženo 3742 x
Toyota Auris ll 1.6 Valvematic Style 2013 Bronzová - Avant Garde
ja som kúpil jazdeného I.gen Aurisa a prvý majiteľ dokúpil zásterky, prestriekal prahy ochranným nástrekom plus tam mám pod celým prahom ochrannú plastovú lištu a to je celkom šikovná vychytávka... to doporučujem...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Zásterky sú fajn. Deflektory - no takto, pokiaľ jazdievaš s otvorenými oknami tak ich ber, pokiaľ otváraš okno len keď platíš parkovné alebo keď prídeš v lete do nažhaveného auta a luftuješ pri štartovaní nech pomôžeš klime (ako ja) tak ti asi budú na prd. Neverím, že pri jazde a zavretých okná nejakým spôsobom znižujú hlučnosť. Na megane som ich mal, v ňom som nemal klimu.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Mám Aurise I. Dal jsem jen přední zástěrky (stejně to měla moje Mazda 6 první generace přímo z výroby), protože v ulici máme "nezpevněný povrch". A opravdu je na dveřích a prazích méně bláta. Vzadu je jen plast nárazníku a žádné významné otlučení barvy tam neregistruji (najeto 191.000), proto mi tam přijdou zbytečné.
Deflektory - mám jen zkušenost u Opelu Astra J a tam hlučnost naopak zvyšují..
Deflektory - mám jen zkušenost u Opelu Astra J a tam hlučnost naopak zvyšují..
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
Ja som posledný víkend montoval orig. zásterky na I. Auris. Objednával som z Toyoty Košice a stály aj z poštovným 61 eur. Super vec rýchla montáž ,len zadné ( boli asi z iného typu. ) Tak tie nekopírovali dokonale tvar nárazníka. Ale lepšie než nič. a deflektory tiež plánujem.
No mne na obe corolly osadili origo zásterky, na každú v inom servise. A tiež nekopírujú presne tvar blatníkov. Trošku vytŕčajú. Asi pri ich vymeriavaní mali inžinieri z krajiny vychádzajúceho slnka zrak skalený kalíškom saké.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Mně na Aurisu namontovali zástěrky přímo při koupi a je to bez problémů.Deflektor při klimatizaci je pro mně zbytečný.
Toyota Auris TS 1.6 Multidrive
Zdravím aurisaci,
neví někdo kde sehnat ty plastové kryty prahů na aurise II?
neví někdo kde sehnat ty plastové kryty prahů na aurise II?
Toyota Auris 1,6 2013
Toyota Auris 1,6 2016
Toyota Verso 2.0 D4D 2010
Toyota Auris 1,6 2016
Toyota Verso 2.0 D4D 2010
Deflektor na hluk vplyv ma. Otazka je ze aky. Ak nepasuje na 100%,potom hluk este zvysi- tym, ze je de facto vsunuty pod tesnenie a nesedi, sposobi jeho "odchlipenie" a potom vo vacsich rychlostiach to pocut -pri zavretom okne teda.
Ak sedi dobre, potom pri otvorenom okne naopak hluk znizi. Okrem toho dobre v dazdi.
Problem jezohnat co naozaj sedi.
Mal som na aute - nieco nemecke( tak som kupil) - boli super.Ukradli mi v Ke.
Zohnal som druhe - predok aj zadok - znacka heko. Vysledok - zadne mam v pivnici - vobec nesedia,padaju. Predne lepsie, ale detto - priebezne musim stale zasuvat,vyzuvaju sa , navyse u spolujazdca som pri jazde v silnom vetre normalne stratil - vichrica odniesla so sebou...
Takze tak.
Ak sedi dobre, potom pri otvorenom okne naopak hluk znizi. Okrem toho dobre v dazdi.
Problem jezohnat co naozaj sedi.
Mal som na aute - nieco nemecke( tak som kupil) - boli super.Ukradli mi v Ke.
Zohnal som druhe - predok aj zadok - znacka heko. Vysledok - zadne mam v pivnici - vobec nesedia,padaju. Predne lepsie, ale detto - priebezne musim stale zasuvat,vyzuvaju sa , navyse u spolujazdca som pri jazde v silnom vetre normalne stratil - vichrica odniesla so sebou...
Takze tak.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
deflektory jsem dal origo od toyoty. Lepí se na rám dveří a nedrbe se do těsnění. Zatím spokojenost.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"