Manuální přepínání podsvícení displeje
Manuální přepínání podsvícení displeje
Na aurisu mě štve, že u toyoty prostě nepočítali s denním svícením. Podsvícení palubní desky jede v denním či nočním režimu podle toho, jestli jsou zapnutá světla. Jelikož v Česku je celodenní svícení, auris má palubní desku neustále v nočním režimu. Mám verzi s optitrony a změna jasu podsvícení je tam strašně zdlouhavá a otravná. Ručně přepínat každý den a noc ten jas by mě přivedlo do blázince. (Jak známo, ve den je pouze nejvyšší jas viditelný, v noci naopak ten nejvyšší jas trhá oči.) Na starém yarisu jsem na to měl jednoduché tlačítko. Když jsem ho zmáčkl, podsvícení se přeplo zpátky do denního režimu. Jak snadné! Chci tohle i na auris, jak se to dá udělat?
Předpokládám, že z vypínače světel vede nějaký signální drátek do palubního počítače nebo prostě něčeho, co po zapnutí světel přepne palubní desku do nočního režimu. No a tak snad by stačilo do cesty na tento drátek vřadit jednoduchý kolébkový vypínač. V zapnutém stavu by se auto chovalo standardně, ve vypnutém stavu by palubní deska byla vždy v denním režimu. A přepínání podsvícení by tak bylo otázkou jednoho zmáčknutí kolébkového vypínače. Co na to říkáte? Má tohle už někdo udělané? Určitě nejsem první, koho to debilně automatické podsvícení vytáčí.
Předpokládám, že z vypínače světel vede nějaký signální drátek do palubního počítače nebo prostě něčeho, co po zapnutí světel přepne palubní desku do nočního režimu. No a tak snad by stačilo do cesty na tento drátek vřadit jednoduchý kolébkový vypínač. V zapnutém stavu by se auto chovalo standardně, ve vypnutém stavu by palubní deska byla vždy v denním režimu. A přepínání podsvícení by tak bylo otázkou jednoho zmáčknutí kolébkového vypínače. Co na to říkáte? Má tohle už někdo udělané? Určitě nejsem první, koho to debilně automatické podsvícení vytáčí.
Re: Manuální přepínání podsvícení displeje
Lze nastavit separatně jas na zapnuté a vypnuté světla.
Proč do něčeho vrtat , když to není potřeba ?
AUR 10, OCT II, VER 13

Noční jas lze nastavit při zapnutých světlech.
Auris 1,6 M 2013
zasílám schémátko velmi jednoduché úpravy...nebo to udělej, jak říkají kluci....
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
- erwestquestworks
- Řidič
maxwell píše:zasílám schémátko velmi jednoduché úpravy...nebo to udělej, jak říkají kluci....

Toyota Auris Touring Sports 1.6 FL CVT 01/2016
Ano, je tam drát a je poměrně snadno dostupný při sundání deklů kolem volantu (aspoň u modelu 2007)Aley píše:Předpokládám, že z vypínače světel vede nějaký signální drátek do palubního počítače nebo prostě něčeho, co po zapnutí světel přepne palubní desku do nočního režimu. No a tak snad by stačilo do cesty na tento drátek vřadit jednoduchý kolébkový vypínač. V zapnutém stavu by se auto chovalo standardně, ve vypnutém stavu by palubní deska byla vždy v denním režimu. A přepínání podsvícení by tak bylo otázkou jednoho zmáčknutí kolébkového vypínače. Co na to říkáte? Má tohle už někdo udělané? Určitě nejsem první, koho to debilně automatické podsvícení vytáčí.
Tady v tom threadu http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 68&t=34316 jsem popisoval úpravu, která při zapnutí světel automatickým relé (uděláno u nového auta jako denní svícení prodejcem v Jihlavě) nechá displej na plný jas a při ručním rozsvícení ho ztlumí.
Tak tam je popsán ten drát, do kterého jsem přidával relé. Doufám, že ten odkaz ještě funguje, kdyžtak se ozvěte. Už si to moc nevybavuju, je to skoro tři roky, co jsem to bastlil, a dva roky, co jsem k tomu sepisoval dokumentaci, ale pokud budete mít problém, se v tom zorientovat, tak se ozvěte, kouknu na to a zkusím poradit.
maxwell píše:zasílám schémátko velmi jednoduché úpravy...nebo to udělej, jak říkají kluci....
Tak to nemá chybu!!!!!

Auris 1,6 M 2013
To je naprosto boží!!! Díky. Teď tedy jen přemýšlím, jestli tam mám dát jen ten vypínač podsvícení, jak jsem chtěl, nebo rovnou ta tři relé na automatiku.Aleš Zíka píše:Ano, je tam drát a je poměrně snadno dostupný při sundání deklů kolem volantu (aspoň u modelu 2007)Aley píše:Předpokládám, že z vypínače světel vede nějaký signální drátek do palubního počítače nebo prostě něčeho, co po zapnutí světel přepne palubní desku do nočního režimu. No a tak snad by stačilo do cesty na tento drátek vřadit jednoduchý kolébkový vypínač. V zapnutém stavu by se auto chovalo standardně, ve vypnutém stavu by palubní deska byla vždy v denním režimu. A přepínání podsvícení by tak bylo otázkou jednoho zmáčknutí kolébkového vypínače. Co na to říkáte? Má tohle už někdo udělané? Určitě nejsem první, koho to debilně automatické podsvícení vytáčí.
Tady v tom threadu http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 68&t=34316 jsem popisoval úpravu...
Jas desky se musí měnit dle toho, jestli je den nebo noc, ale světla jsou přece pořád zapnutá. Mít jinýá jas dle zapnutí/vypnutí světel nic neřeší. A změna jasu přes menu na optitronu je zdlouhavá. A neřeší to detail, že ve dne zbytečně svítí i podsvícení tlačítek na palubní desce. Čili stav věci od výrobce je otravný a chci tam vypínač, který mi umožní jedním cvaknutmí přepínat režim den/noc. Líbí se mi to zapojení automatiky přes tři relé, co popsal kolega Aleš. V tom případě bych tím "svým" vypínačem vypínal tu automatiku, kdybych byl třeba někde v zahraničí, kde se ve dne nesvítí.indet píše:Lze nastavit separatně jas na zapnuté a vypnuté světla.
Já mám auris 2010 po faceliftu s optitronovým displejem.