Zapojení napájení pro parkovací senzory

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Aley
Člen Týmu

Zapojení napájení pro parkovací senzory

Příspěvek od Aley »

Objednal jsem si z ebay parkovací senzory, teď jsem to šel zapojit. A nemám žádné (opravdu žádné) zkušenosti s děláním něčeho na autě, zakočilo mě napájení. Chtěl jsem vzít +12V od couvací žárovky a nulu z kostry auta. Ale získal jsem tak jen cca 7 voltů. Znamená to, že auris má na kostře +5V? Po připojení napájacího černého vodiče přímo na ten druhý vodič couvací žárovky, mi začalo vše fungovat.

Mimochodem ty senzory mě stály necelé 4 stovky, originál toyota stojí dle ceníku 8800 Kč. (jen zadní, navíc mají jen dvě čidla) Tak snad se to za měsíc nepokazí. :-)
Aleš Zíka
Člen Týmu

Re: Zapojení napájení pro parkovací senzory

Příspěvek od Aleš Zíka »

Neco bylo špatně, Auris musí mít na kostře 0, možná nějaká oxidace a špatný kontakt na kostru (to jsou ta auta co jim na semaforech do rytmu blinkrů pohasinaj brzdovky), ale to asi není tenhle případ, pokud přímo na žárovce je 12 V. Mimochodem, oiriginál parkovací senzory na Terra Cool 2007 jsou také nabastlené na přívod k žárovce zpětného světlometu (a senzory mají čtyři!)
Kde jste bral tu kostru, nebylo to někde dál od lampy, třeba to bylo z části, která ani nevyžaduje dokonalé elektrické spojení se zbytkem karoserie? Z lampy musí vést kabel k nejakému kostřicímu bodu poblíž, tam by to taky mělo být bez problémů
Aley
Člen Týmu

Re: Zapojení napájení pro parkovací senzory

Příspěvek od Aley »

Aleš Zíka píše:Z lampy musí vést kabel k nejakému kostřicímu bodu poblíž, tam by to taky mělo být bez problémů
Toto je dobrý poznatek. Já to nakonec připojil přímo odbočkou z vodičů, co vedou k couvací žárovce, čili tuto diskuzi můžeme uzavřít. Napájení funguje, jen parkovací senzory nejsou moc spolehlivé, displej často překážku detekuje až při vzdálenosti cca 90 cm, což je o dost slabší, než slibovaný dosah 250 cm. Není to ale chyba napájení; možná je to věc nevhodného typu čidla pro auris (přijde mi, že jsou nasměrovány lehce nahoru). Ale když už mi to nějaké číslo ukazuje, měří to úplně přesně.
Odpovědět

Zpět na „Auris“