Zdravim Vas vsetkch,
rad by som Vas poprosil o radu ohladom mojej Ave, mam velmi zaujimavy problem, zacalo sa to asi pred 4 mesiacmi po prvy krat a opakuje sa to doteraz.
Auto ide plynule ustalene okolo 1900-2100 otacok (uplne jedno ktory pr. stupen), zoslapim plyn a auto ako keby slo do nudzaku, prestane tahat prave naopak klesa rychlost az zastavi a zhasne. Ziadna kontrolka na pristrojovke, ziadna chyba na diagnostike ( ok, je to len nespecifikovana Delphi). Co som vyzistil je, ze akonahle mi hodi tento "nudzak" podradim o jeden dva stupne, otacky sa mi dostanu nad 3000 tesne, kudol dymu za autom na 1 sek a ide ako ma, kym nezaradim vyssie mam 2000 ot a zase som tam.
Co som urobil: DPF vycistene ako kvet, EGR taky tak-, turbo tiez vyzera ok, (radialna axialna vola nic),trosku masny povlak v sani ale to je normal, komplet som si sam prezvonil kable od Ecu do solenoidu vy to asi volate SCV ventil nizkotlakovej vetve v cerpadle, MAF senzor, proste vsetko co ma napadlo so moze mat suvis,podtlakove hadice atd.. pretoze ten kudol dymu pri chyteni sa z nudzaku mi poukazuje na sanie, ?? filtre, atd vymene to nebudem ani spominat, fuck, som v koncoch auto to robi ako chce, po 5km, po 45, nezavisle na casu, zohriatosti motora, podmienkach. Diag pripojena v rezime jazdy na zozbieranie udajov v reálnom case a nic. Vsetky hodnoty normal
Ak niekto sa s tymto stretol, a ma nejaky input co mozem kuknut, DAKUJEM VELMI PEKNE. bo trosku som zufaly a citim sa jak fas ze opravujem traktory po CZ-SK a svoje AVE nie som schopny (za normalny obnos spojazdnit).
Dakujem velmi pekne za akukolvek info
Ave T25, 85KW, D4D, 2.0 nudzak bez kodov a chyb
Re: Ave T25, 85KW, D4D, 2.0 nudzak bez kodov a chyb
som z Velkeho Krtisa, robim v BA a cele SK a CZ.
Ak chces zastav sa u mna. Mozme sa na to pozriet. Pisem ti spravu
Sice trošku pozdě, ale jak to dopadlo, mám nyní stejný problém T25 Avensis 2,0 D4D 85kW. Po cca 10ti minutách jízdy padne do nouzáku kouří šedě (ne černě) a nejede... v diagnostice žádná chyba 
T25 rv 2006, 2,0 D4D 85 kw.
Vycisti a premaz egr. Musi tesnit a chodit lahko