Stefty se hybou uvnitr kotouce(naboje)

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Stefty se hybou uvnitr kotouce(naboje)

Příspěvek od Luke_Luke »

Dnes jsem menil na letnaky a vsiml jsem si, ze na obou zadnich kolech, kdyz chytnu rukou za jakykoliv steft, tak se hybe oproti kotouci, co mu ta vetsi dira v kotouci dovoli, hybe se jich vsech 5 najednou. Nebo naopak pokud chytnu kotouc, tak s nim mohu hybat oproti steftum pul centimetru tam a zpet, je to normalni?

Podle mne ne, ale mam nove kotouce na zadku a tak pripoustim, ze ty predchozi mohly byt zarezle, ale urcite mi to nedelalo.
Dale mezi stefty jsou dve mensi diry se zavitem, tak na nejakeho cervika, ktery tam ovsem neni.

No mozna hloupy dotaz, ale zajima mne, jestli takovy plovouci kotouc mate taky? Na predku to nedela, kdyz chytnu za steft drzi to a otacim celym nabojem i kotoucem najednou.

Diky za radu :-)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Plextor
Věčnej rejpal

Re: Stefty se hybou uvnitr kotouce(naboje)

Příspěvek od Plextor »

Jak to sešeoubuješ tak je to v pohodě, ty nový nejsou přirezlý.

Já to tam taky nemam.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
radohanno
Manager Týmu

Příspěvek od radohanno »

Luke_Luke píše:Dnes jsem menil na letnaky a vsiml jsem si, ze na obou zadnich kolech, kdyz chytnu rukou za jakykoliv steft, tak se hybe oproti kotouci, co mu ta vetsi dira v kotouci dovoli, hybe se jich vsech 5 najednou. Nebo naopak pokud chytnu kotouc, tak s nim mohu hybat oproti steftum pul centimetru tam a zpet, je to normalni?

Podle mne ne, ale mam nove kotouce na zadku a tak pripoustim, ze ty predchozi mohly byt zarezle, ale urcite mi to nedelalo.
Dale mezi stefty jsou dve mensi diry se zavitem, tak na nejakeho cervika, ktery tam ovsem neni.

No mozna hloupy dotaz, ale zajima mne, jestli takovy plovouci kotouc mate taky? Na predku to nedela, kdyz chytnu za steft drzi to a otacim celym nabojem i kotoucem najednou.

Diky za radu :-)
Hýbe se kotouč nebo šteft??? Kotouče jsou na šteftech jen nasazené.....když uvolníš třmen jdou sundat......šteft je naražený v náboji.....a hýbat se nemá...
.
Lexus LS 430. 2002
Když mám názor, řeknu to.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Toyota kotouče nešroubuje. Bacha na to - nesmí se pod něj dostat svinstvo či podreznout.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
radohanno
Manager Týmu

Příspěvek od radohanno »

Jimmi píše:Toyota kotouče nešroubuje. Bacha na to - nesmí se pod něj dostat svinstvo či podreznout.
Lexus taky nééééé :biggrin:
Lexus LS 430. 2002
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Takze upresnim, steft v naboji se nehybe. Hybe se kotouc oproti steftum, kdyz chytnu za steft, tak ten se hybe v kotouci, kdyz chytnu za kotouc tak se hybe on oproti steftum :-)

Ale pisete, ze to takhle ma Toyota, ale na predni naprave s tim nehnu ani nahodou, tam drzi ten kotouc s nabojem dokupy, kdyz chytnu steft, tak tocim s celym kolem hned, jenze na zadku s pootocim nabojem oproti kotouci kousek a az narazi stefty na hranu der v kotouci, pak se otaci az ten kotouc :-)

No takze pokud to tak ma byt, tak by to bylo ok...

Mam teda dalsi dotazy, k cemu jsou tam ty dve diry se zavitem odhadem M5-M6, na obrazku jsou videt tady:
Obrázek

Cca rok zpatky jsem dostal pri zaparkovanem aute pecku na zadni kolo, kdyz mi do toho borec napalil, geoska byla ok, kotouc i lozisko ok, vyhodnoceno jako bez zavady(krome laku).
Ale ted na tom stejnem kole, kdyz s nim tocim slysim jemne "krupani", krome susteni brzdovych desticek. Kdyz dam hlavu primo nad kotouc a za steft s nim otacim, tak prave zadni kolo jen susti desticky a u leveho je jeste krupani, jakoby v lozisku?? Tak uvazuju, jestli se po tom roce nevysypalo lozisko.
Puvodne jsem zacal resit toto, pak jsem si vsiml toho volneho kotouce, ale ten byl volny i na druhem zadnim kole, kde to nedela to krupani :-)
Obrázek
radohanno
Manager Týmu

Příspěvek od radohanno »

Luke_Luke píše:Takze upresnim, steft v naboji se nehybe. Hybe se kotouc oproti steftum, kdyz chytnu za steft, tak ten se hybe v kotouci, kdyz chytnu za kotouc tak se hybe on oproti steftum :-)

Ale pisete, ze to takhle ma Toyota, ale na predni naprave s tim nehnu ani nahodou, tam drzi ten kotouc s nabojem dokupy, kdyz chytnu steft, tak tocim s celym kolem hned, jenze na zadku s pootocim nabojem oproti kotouci kousek a az narazi stefty na hranu der v kotouci, pak se otaci az ten kotouc :-)

No takze pokud to tak ma byt, tak by to bylo ok...

Mam teda dalsi dotazy, k cemu jsou tam ty dve diry se zavitem odhadem M5-M6, na obrazku jsou videt tady:
Obrázek

Cca rok zpatky jsem dostal pri zaparkovanem aute pecku na zadni kolo, kdyz mi do toho borec napalil, geoska byla ok, kotouc i lozisko ok, vyhodnoceno jako bez zavady(krome laku).
Ale ted na tom stejnem kole, kdyz s nim tocim slysim jemne "krupani", krome susteni brzdovych desticek. Kdyz dam hlavu primo nad kotouc a za steft s nim otacim, tak prave zadni kolo jen susti desticky a u leveho je jeste krupani, jakoby v lozisku?? Tak uvazuju, jestli se po tom roce nevysypalo lozisko.
Puvodne jsem zacal resit toto, pak jsem si vsiml toho volneho kotouce, ale ten byl volny i na druhem zadnim kole, kde to nedela to krupani :-)
Přední kotouč už se chytil korozí...A ty díry na šroub jsou k tomu aby to šlo stáhnout. Bývá tam bubnová brzda...
Lexus LS 430. 2002
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Aha, to by davalo smysl...tady se mu to taky ale ani nehne...takhle jsem to mel na starych kotoucich.

Obrázek
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

Myslim si že to tam je taky pro to, když maji auta šrouby místo štefty, to by jsi mohl kotoučem otočit kolem dokola
a netrefit díry. dřív tam bejvaly u Fiatu takový malý trny v těch závitech byly to M8, aby jsi tam kolo mohl pohodlně nasadit než trefíš šrouby ne matky.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Ono tie stifty su tam skutocne iba preto aby sa kotuc netocil na naboji. A ano na fiate sli cez. Na suzuky mam tieto skrutky so zapustnou hlavou cize nie su tam stifty a navyse su uz zalomene takze svoju "poistnu" funciu uz stratili.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
radohanno
Manager Týmu

Příspěvek od radohanno »

Plextor píše:Myslim si že to tam je taky pro to, když maji auta šrouby místo štefty, to by jsi mohl kotoučem otočit kolem dokola
a netrefit díry. dřív tam bejvaly u Fiatu takový malý trny v těch závitech byly to M8, aby jsi tam kolo mohl pohodlně nasadit než trefíš šrouby ne matky.
To ví bůh proč..Chce to odborníky. Já mám zadokolky a všechny mají vzadu bubnovou brzdu -ruční. A těma šroubama stahuju kotouč....
Lexus LS 430. 2002
Joey
Manager Týmu

Příspěvek od Joey »

radohanno píše:Přední kotouč už se chytil korozí...A ty díry na šroub jsou k tomu aby to šlo stáhnout...
Radohanno má pravdu.
Tyhle kotouče nejsou plovoucí. Jsou to brzdy s plovoucím třmenem.
Odpovědět

Zpět na „Auris“